Forum of Yurove

Questions-answers Interview All records

2

Question
Талах, ищу всех кто в селе Юрово
Answer
Андрій Примак по виборчому списку за минулі роки

22 february 2023

Question
Как получить из архива свидетельство о рождении бабушки 1912гр, село юрово
Answer
Андрій Примак звернутись листом до обласного архіву.

22 february 2023

Андрій Примак

14 december 2020

Андрій Примак

1.      Панська гірка розташована на околиці села. У рельєфі значне підвищення на лівому березі річки Уборть. Заросла листяними деревами з переважанням дуба. В геологічній структурі це моренна гряда із залишками льодовикової морени. З пологим нахилом до долини річки Юрівка, яка протікає біля підніжжя. На цій частині підвищення знаходяться поховання солдатів царської армії. Сучасне кладовище знаходиться на другому березі річки Юрівка. В рельєфі воно значно нижче ніж на панській гірці. Тому можна судити, що під час повеней могло частково підтоплюватись. Тому там хоронили простих місцевих жителів. А панів хоронили неподалік на підвищені. Там хоронили і офіцерів. А так як незаможних селян називали холопами то певно то було холопське кладовище, а то панське. Від цього і походить назва Панська гірка.

Інша частина Панської гіркі що розкопана траншеями і окопами було не що інше як захисний рубіж, що перекривав дорогу вздовж Уборті і по самій річці. Не можна виключати що було просто стрільбище.

17 october 2020

Андрій Примак

1.      Митниця знаходилась на правому березі річки Уборть напроти Панської гірки на перехресті багатьох доріг. Митниця вела контроль не тільки за дорогою, але і за судноплавством по Уборті в ранній період до 16 ст. Тобто до часу будівництва млинів.

17 october 2020


2


  Close  
  Close