Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Закала Іван, користувач 1ua
Іван Закала
Тема: Біографія

1. Коротка біографічна довідка.

Народився 6 червня 1964 року в селі Боброїди Жовківського р-ну Львівської області в селянській родині в сім’ї, десемеро дітей – п’ять сестер і два брати. У 1979 році вступив до Львівського СПТУ-12, яке закінчив з червоним дипломом. У 1980 році був нагороджений стипендією ВЦСПС за відмінну освіту.

Проходив службу в Радянській армії на території Угорської Народної Республіки (забезпечення та зв'язок в авіації).

У 1986 році одружився і переїхав на постійне місце проживання у м. Золочів. Одружений. Дружина, Закала Мирослава Йосипівна, 1964 року народження, працює в Золочівському МВЖКП техніком обліку житла. Дочки: Оля і Маруся.

2. Життєве кредо або улюблений вислів.

Ставити мету і наполегливо працювати над її втіленням в життя. Щоб бути конкурентноздатним потрібно постійно вчитися та самовдосконалюватися.

3. Довідка про трудовий шлях.

На даний час Закала Іван Ярославович працює у Золочівській районній державній адміністрації Львівської області на посаді заступника голови райдержадміністрації, керівник апарату.

З 1986 по 1992 рік працював регулювальником радіоапаратури на Золочівському радіозаводі. Брав активну участь у суспільно громадському житті, був членом профкому, входив в Раду трудового колективу заводу. Був одним з перших засновників осередку Народного руху за перебудову, входив в редакційну колегію осередку Товариства української мови ім. Т.Шевченка, яке виступало за перехід діловодства на українську мову в межах радіозаводу.

В 1990 року обраний депутатом міської ради першого демократичного скликання. Був одним із засновників тенісного клубу 'Галич', де на громадських засадах працював головним бухгалтером з 1991 р. по 1995 рік.

З 1992 по 1997 рік працював електромонтером в Золочівському РЕМ, де був обраний до складу профкому.

В 1997 році поступив в Бережанський агротехнічний інститут, який закінчив у 2003 році за спеціальністю інженер-енергетик. Через рік, у 1998 р., вдруге обраний депутатом міської ради, і на першій сесії депутати обрали секретарем Золочівської міської ради. У зв’язку з цим перейшов працювати на новообрану посаду у міську раду.

В травні 1999 року навчався в інституті демократії ім. Пилипа Орлика в Західноукраїнському регіональному навчальному центрі з методики залучення громадськості в процесі надання комунальних послуг. В листопаді 1999 р. в цьому ж інституті пройшов курси з основ стратегічного планування економічного розвитку міста. В лютому 2000 року взяв участь у семінарі «Відкритість влади: аспекти організаційного забезпечення участі громадян у процесі прийняття рішень», а в січні 2001 р. – був учасником семінару на тему «Вступ до реформи міжбюджетних відносин. Особливості формування місцевих бюджетів на 2001 рік. За крок до бюджетного кодексу України». Був учасником першого з’їзду секретарів міських рад Асоціації міст України. В 2002-2005 рр. входив в керівні органи кредитної спілки «Довіра», від члена правління до голови спостережної ради і голови ревізійної комісії, яка на місцевому рівні помогла тисячам громадян отримати споживчі кредити на купівлю нових товарів, лікування та навчання, для розвитку фермерства та започаткування власного бізнесу.

У 2002 р. був призначений начальником Золочівського МВЖКП. На даній посаді старався зберегти колектив та службу, яка дуже потрібна для утримання та розвитку інфраструктури міста. В умовах, коли державна політика не сприяла розвитку житлово-комунального господарства, старався допомогти всім людям, які зверталися до підприємства.

Брав активну участь та входив в оргкомітет по спорудженню пам’ятника В’ячеславу Чорноволу в м. Золочеві.

В 2004 році взяв участь у проведенні виборчої компанії Президента. Центральною виборчою комісією був призначений членом територіальної виборчої комісії по Миколаївському виборчому округу від кандидата в Президенти В.Ющенка. На третій тур призначений Центральною виборчою комісією членом територіальної виборчої комісії Стаханівського виборчого округу Луганської області . На Луганщині відпрацював три тижні організовуючи роботу виборчої комісії. У 2006 році написав книжку 'На шляху до громадянського суспільства'.

 У 2005 році вступив у Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України на кафедру державного управління та місцевого самоврядування, який закінчив у 2007 році та захистив магістерську роботу на тему 'Формування самодостатніх місцевих (територіальних) громад в контексті адміністративно-територіальної реформи в Україні (на прикладі Золочівського району Львівської області)'.

 

4. Громадська діяльність.

У 2008 році створив Веб-сайт про Золочівський район (http://www.zolochiv....>www.zolochiv.ridne.net), на якому розміщені історії населених пунктів Золочівського району. Для підготовки проведення екологічного етнофестивалю 'Еко-фест Глиняни' створив Веб-сайт (http://www.hlynyany-...>www.hlynyany-fest.ukoz.ua).

У 2008 році був виконавчим директором проведення І Міжнародного етнофестивалю 'Чисті джерела Бугу'.

У 2009 році працював виконавчим деректором ІІ Міжнародного етнофестивалю 'Верхобуж'

У травні 2008 року прийнятий в українське реєстрове козацтво. У жовтні присвоєно звання полковника українського реєстрового козацтва. Започаткував районне товариство українського реєстрового козацтва (полк ім. Маркіяна Шашкевича). У 2009 році присвоєно звання генерал-майора реєстрового козацтва.

Друковані праці Закали Івана Ярославовича:

Магістерська робота на здобуття кваліфікації магістра державного управління на тему http://www.zolochiv-...>'Формування самодостатніх місцевих (територіальних) громад в контексті адміністративно-територіальної реформи в Україні (на прикладі Золочівського району Львівської області)';

Презентація до http://www.zolochiv-...>магістерської роботи І.Закали;

Довідник виборця 'На шляху до громадянського суспільства' 8(03-265)4-22-44.

18 квітня 2010


1




  Закрити  
  Закрити