Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

2

Запитання
Олександр  Йосипович, користувач 1ua
Йосипович Олександр
Микола іванович, доброго здоровя Вам. турбує вас Твердохліб Олександр( по матері Безнедільний, по братам двоюрідним Сафонов). Хотів би знати де христили дітей приблизно у 1900році селяни з Долини,заруддя Штихової, Михнівки? Вибачте, якщо щось не так спитав. Якщо ви не проти хотів би побалакати по скайпу з вами.
Відповідь
Лісний Микола, користувач 1ua
Микола Лісний
Шановний Олександре,за декілька днів я уточню дані, які Ви запитуєте.але мені здається, що це була Миколаївська церква , та, що була у центрі села. Архівні дані з неї ( гадаю і за вказаний Вами 1900 рік мають знаходитись у Сумському обласному архіві, вул Садова (здається №39, але не впевнений щодо №)/Щодо спілкування,будь ласка, На жаль скайпу не маю, а так, будь ласка - моя ел. пошта ulis-nik@yandex.ua - Буду радий зв'язку.

21 грудня 2013

Лісний Микола, користувач 1ua
Микола Лісний
  Уважаемый Томаш,  в ближайшие дни , я уточню информацию для Вас и перешлю ее Вам..
  С уважением Николай.

19 грудня 2013

Вельг Томаш, користувач 1ua
Томаш Вельг

Уважаемый Николай.

Пишу Вам из Польши. Меня зовут Томаш. Корни моей семьи из Вашего села. Моя бабушка жила до войны с семьей на улице Школьной. Немцы вывезли ее в Германию. Там она познакомилась с поляком и после войны осталась в Польше. Девичья фамилия Бабушки Степаненко. У бабушки был брат Иван и сестра Вера. Они жили в Тернах до начала 90-тых. Вера Ивановна - сестра бабушки- работала  (если хорошо помню) в магазине и в пункте приема тары. Потом она продала дом и уехала с дочкой Татяной (фамилия мужа -Заяц - семя Заяц тоже из Тернов) в Харькор. Там умерла. Брат умер раньше. После смерти бабушкиной сестры контакты с ее дочкой как-то кончились. В 2011 умерла и моя бабушка.

Я был в Тернах два раза в жизни. Один раз когда мне было 5 лет, второй когда исполнилось 13. Помню, что дом стоял недалеко от школы (по другую сторону улицы,) перед домом был колодец, за домом летняя кухня, огород, луг и река. Помню тоже кладбище на горке, куда мы ходили на могилы прабабушки и прадедушки.

Уже пару лет тянет меня в 'родные' края. В последнне время я решил поехать в Терны. Не ожидаю мого, не знаю даже, есть ли на кладбище еще могилы близких. Планирую приехать в Терны в конце марта. В связи с этим у меня к Вам любезная просьба. Может быть Вы знаете кого-нибудь,  кто еще  что-нибудь сможет вспомнить, поможет найти дом и могилы на кладбище? Буду весьма благодарен за ответ. С уважением. Томаш

18 грудня 2013

Сироватко Олег, користувач 1ua
Олег Сироватко
І я радий, що все наладилось, можливо не тільки у Вас, але і на сайті цілком. Успіхів Вам!

8 вересня 2013

Лісний Микола, користувач 1ua
Микола Лісний

Уважаемая Анастасия, на даный момент  брат , о котором Вы спрашивали пребывает в Тернах и передает Вам огромный привет, он о Вас помнит, вспоминая молодость и скамейку возле Вашего дома... У него все нормально, хотел-бы Вас увидеть, но к сожалению скоро уезжает (2 июня, ).

   Если хотите, можете дать ответ - передам.

26 травня 2013

Запитання
Доброго дня, пане Миколо! Для 'Енциклопедії історії України', що видає Інститут історії України НАН України, для ілюстрування статті про смт Терни хотіли б використати кілька фото, які представлені на Вашому сайті. Чи можна з Вами зв'язатись мейлом, щоб обговорити деталі? Моя адреса oyurkova@ukr.net. З повагою, Оксана Юркова Попередні томи Енциклопедії можна подивитись тут: http://www.history.o...
Відповідь
Лісний Микола, користувач 1ua
Микола Лісний
Звичайно, без проблем. Відповідь дав також на мейл.

11 лютого 2013

Лісний Микола, користувач 1ua
Микола Лісний
 'Максиме', мій сайт  'Дика Слива'   http://terny.ucoz.ru  
   електронна пошта   ulis-nik@yandex.ua   
  Буду радий спілкуванню...

16 січня 2013

Запитання
шановний миколо івановичу,зайшов на вашу сторінку і на мене нахлинули спогади. Річка Сейм,таке мальовниче місце...З повагою Максим.
Відповідь
Лісний Микола, користувач 1ua
Микола Лісний
Дякую М.(В)! Я теж згадую.., переглялаю фото, було дуже гарно...

16 січня 2013

Запитання
Пане господарю!Пустіть до хати заколядувати, ближче до печі погріти плечі:у щасливій вашій хаті будьте Ви завжди багаті, щоб лежали на столі паляниці немалі, щоб були у Вас ковбаси, молоко, і сало й м'ясо, і млинці,і пиріжки, і пухнасті пампушки!Щоб всього було доволі і на полі, і в коморі, щоб співали рано півні, щоб велись в кишенях гривні!Щастя, миру Вам, добра і дожити літ до ста! Зі Святим Вечором Вас! Уклінно - Настя.
Відповідь
Лісний Микола, користувач 1ua
Микола Лісний
В гарну днину добрий час, Я з Різдвом вітаю вас, І з вечерею святою, Веселою колядою! Нехай бог благословляє вас і вашу родину!

8 січня 2013

Запитання
Добридень, Миколо Івановичу! Щиро вітаю Вас з Новорічними святами! Хай на будень і на свято буде щастя в Вас багато!Хай живеться, як у казці! З Новим роком! З Новим щастям!Передавайте вітання Надії Іванівні. З повагою - Настя.
Відповідь
Лісний Микола, користувач 1ua
Микола Лісний
Дуже дякую! Вастакож вітаю з Новим роком та Різдвом Христовим! Бажаю всяких гараздів та успіхів!

1 січня 2013


2




  Закрити  
  Закрити