Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Vadia Rotor
учасник дорожнёго руху
Тема: Авто-мото
В цьому контексті не зайвим буде згадати, що у цьому селищі досить сильно розвинута транспортна галузь. Якщо Україну можна назвати транзитною територією, то Криве Озеро - один із українських транзитних коридорів.

Це смт розташоване прямо на головній українській транспортній артерії - трасі Київ-Одеса (в континентальному масштабі це траса Петербург-Одеса), відповідно через Криве Озеро проходять маршрути автобусів і вантажівок, що рухаються цим шляхом.

Також через Криве Озеро проходять шосе регіонального значення - Балта-Первомайськ. І кожен автобус або вантажівка, що з Первомайська чи Балти прямують у напрямку Києва, Одеси, Умані тощо - всі неодмінно їдуть через Криве Озеро.

У радянські часи в Кривому Озері був навіть аеропорт (на жаль, у жорсткі 90-і роки він припинив своє існування), у якому здійснювались авіарейси до Одеси, Миколаєва та Криму.

Втім, Криве Озеро - перспективне смт, у новому столітті воно продовжує рости і розвиватися, й не виключено, що аеропорт поновить свою діяльність.

www.vadiarotor.tv

1 січня 2009

Ip: 92.112.5.16 Тема: Авто-мото

Бурхливо розвивається автомобільне й мотоциклетне життя Кривого Озера: людей, які їздять на підводах чи велосипедах, стає все менше - у кожного свій моторний транспорт. Причому моторизація просувається не лише в плані кількості, а й відчутно - у якісному плані: в Кривому Озері все більше володарів нових дорогих іномарок - Infiniti FX, Mitsubishi L200, SsangYong Rexton, Citroёn і навіть HUMMER; на задній план відходять фаворити 90-х років - б/у Мерседеси і БМВ, тепер ними у Кривому Озері вже давно нікого не здивуєш.

Також процвітає тюнінг легкових машин: у Кривому Озері є кілька автомайстерень, де можна купити запчастини і самому доробити свого чотириколісного друга, і є одна майстерня, де можна віддати машину на прокачку.

Більш того, сильно продвинувся сервіс автомобілів: тепер у різних частинах Кривого Озера є цілком професійні автомийки, шинні майстерні тощо.

Якщо казати про вантажівки, за останні роки акцент сильно змістився: трударі та підприємці вже пересіли з радянських Камазів, ЗІЛів, ГАЗів та Газонів на проворні Газелі різних модифікацій, нещодавно придбані. Значно зросла популярність вантажних мікроавтобусів - словом, значно розвивається підприємництво. І, що показово, Газелі й мікроавтобуси все частіше оснащуються CD-MP3-DVD-програвачами, пройшли ті часи, коли касетна магнітола вважалась великою розкішшю.

Кажучи про мотоциклетну техніку, не можна не відзначити буму попиту на скутери. Десяток-півтора років тому типовим власником мототехніки у Кривому Озері був 40-літній колгоспник на ИЖ або Урал з коляскою, і поїздки були чисто робочими: перевезти кілька мішків того, кілька відер іншого... Тепер усюди на вулицях чути дзижчання 50-кубових скутерів, за кермом яких переважно хлопці, яким далеко ще нема 20 років. Інша когорта прихильників моторолерів - бабки-пенсіонерки. Словом, більшість тих, хто раніше їздив на велосипедах, пересіли на скутери: навчитися на них їздити легше, ніж опанувати велосипед, та й набагато швидше й без зуcиль. Тому аби стати щасливим мотоциклістом, потрібно лише відкласти дві-три місячні пенсії - і вперед!

Вистачає у Кривому Озері також і більш амбіційних покупців, яким мало б/у-шного 50-кубового дирчика. Для таких у різних частинах селища працює кілька магазинів, що займаються продажем двоколісної техніки: там пропонуються і новенькі скутери більшої кубатури, і справжні мотоцикли - причому тепер у фаворі не утилітарність, а зовнішня яскравість, швидкість і комфорт, що є показником якісної зміни життя кривоозерського населення, а отже, й свідомості (оскільки бытие определяет сознание).

З цих показових прикладів видно, що Криве Озеро живе і далі житиме: у цього селища є майбутнє, оскільки молодь, у переважній більшості, не покидає його, а лишається жити в Кривому Озері, адже задоволена тим життям, яке має.

1 січня 2009


1


  Закрити  
  Закрити