Форум Довгого

Теми для публікацій та розмов


Легенди про село
5 травня 2010 (турист-краєзнавець)

Духовн храми
18 квітня 2010 (турист-краєзнавець)

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 3

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

https://informer.net... alt='' width='620' height='443' srcset='https://informer.net... 620w, https://informer.net... 300w' sizes='(max-width: 620px) 100vw, 620px' style='margin: 1em auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto !important; display: block; clear: both;'>

 

Для тих, кому набрид традиційний відпочинок на спекотному пляжі біля моря, tsn.ua підібрав топ-5 місць, де можна не лише відпочити, а й оздоровитися у термальних джерелах у мальовничому куточку України – Закарпатті.

Лікувальні властивості термальних вод почали застосовувати ще за часів Римської імперії, адже такі джерела допомагають у лікуванні різних хвороб.

На Закарпатті налічується понад 50 термальних джерел різної мінералізації. Та найпопулярнішими осередками термальних купалень є місто Берегове, села Косино і Велятино. Також відомі цілющими водами і село Довге та місто Мукачево.

Кожне з цих джерел має свій хімічний склад та застосовується для лікування окремих захворювань. Загалом тут можна зміцнити імунітет і пройти курс лікування серцево-судинної, опорно-рухової та нервової системи, ревматизму, хвороби нирок, шкіри, артриту, ожиріння та радикуліту.

Берегове

На території курорту у Береговому є багато джерел і басейнів із термальними водами, купатися в яких можна як влітку, так і взимку.

Басейн з термальною мінеральною водою працює на території готелю “Закарпаття” (площа Корятовича, 1), який відкрили ще у 1967 р.

Закарпатська сірководнева термальна вода – надзвичайно цілюща. Вона багата на залізо, натрій, калій, йод і фтор. Таке поєднання елементів є лише у чотирьох куточках світу: Ісландії, Новій Зеландії, на Курильських островах і в українському Береговому. Мінералізація води тут становить 24%.

Басейн наповнюється з гейзера глибиною 1500 м кремнієво-азото-вуглекисло-хлоридно-натрієвими водами високої мінералізації, що знищують багато бактерій.

Ці води позитивно впливають на організм і мають лікувальні властивості у відновленні після операцій, стабілізації нервової системи, також вони захищають від хвороб Паркінсона та Альцгеймера, лікують серцево-судинні захворювання, стабілізують серцевий ритм, зменшують ожиріння, знижують вагу, значно покращують обмін речовин, знімають безсоння, відновлюють гормональний, ендокринний баланс організму, допомагають при головному болю і болю в суглобах, усувають захворювання шкіри, випадіння волосся та знімають стрес.

 


8 червня 2018

У Довгому, що на Іршавщині, відновлюють автошлях (ВІДЕО) - читати далі...

7 червня 2018

Школяр із села Довге на Іршавщині став одним із кращих на конкурсі винахідників (ВІДЕО) - читати далі...

1 червня 2018

Школяр із закарпатського Довгого став фіналістом всеукраїнського конкурсу з моделювання розумних пристроїв (ФОТО) - читати далі...

21 травня 2018

У жахливому стані автошлях Іршава-Довге - читати далі...

16 травня 2018

Підрядник розпочав підготовчі роботи по ремонту дороги Іршава-Довге - читати далі...

12 травня 2018

Дорогу Іршава-Довге готують до ремонту (ВІДЕО) - читати далі...

12 травня 2018

Для школярів с.Довге, що на Іршавщині, можуть купити будівлю - читати далі...

28 березня 2018

В Іршавському селі Довге у 2018-му продовжать ремонт доріг (ВІДЕО) - читати далі...

28 січня 2018

У Довгому Іршавського району викрали сейф з грошима - читати далі...

28 листопада 2017


... 3


  Закрити  
  Закрити