Ігор Янушкевич Баняк з бараболею. Перед тим як вiдварену потовкти 2-3 барабольки для себе, i з сальцем... все остальне-свиням.
30 august 2010
Іван Дякун Пане Ігоре! Дякую за нагадування говірки і лексики. Дуже приємно. А то у гонитві за "чистою українською" чомусь надто зневажається "жива українська" мова. Ба навіть академіками від філології...
Василь Костюк У нас також говорять - чавун, але він міг бути і полив'яний зсередини. Такі чавуни використовувалися для варіння голубців у печі, каші, яку раніше завжди на празниках (поминках) давали - вони у цих чавунах і в печі дуже смачні виходили.
25 august 2011
See all 5 comments
Василь Костюк А ще полив'яні чавуни ввмуровували збоку у піч, щоб гріти воду і такий чавун звуть у нас - коцьолок (молоді господарі вже не хочуть вмуровувати).