Форум Івано-Франківська

Теми для публікацій та розмов


Спортивне життя
5 грудня 2014

Політика і влада
23 жовтня 2010

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 6 ...

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Гора Сивуля — гора в Українських Карпатах. Одна з вершин однойменного хребта, найвища гора масиву Ґорґан. Розташована в Івано-Франківській області на вододілі верхів’їв річок Лімниці та Бистриці Солотвинської. Висота — 1836 м.
https://s.ukropen.ne...\' align=\'left\'>

9 грудня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Боєць батальйону 'Айдар' Олег Сухарєв - командир відділення развідвзвода з Івано-Франківська був поранений в бою. В нього влучило дев'ятнадцять осколків. З десяти побратимів в живих залишився тільки він. Він вижив, хоча вмирав двічі.
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 100%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>

23 жовтня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
 https://intermarium.... class='entry-categories' style='box-sizing: border-box; background: rgba(0, 0, 0, 0.75); color: rgb(255, 255, 255); transition: all 0.3s ease 0s; position: absolute; left: 51px; top: 0px; text-transform: uppercase; font-size: 18px; font-family: "Roboto Condensed", sans-serif; display: inline-block; padding: 0px 20px; line-height: 53px; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>ПОДІЇhttps://intermarium.... class='attachment-kopa-single-thumb size-kopa-single-thumb wp-post-image' alt='' style='box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; margin-top: 20px;'>
БАТЬКИ ЗВИНYВАЧУЮТЬ ЛІКАРІВ: В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ЛІКАРНІ ПОМEPЛА ТРИРІЧНА ДИТИНА

В Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні помepла трирічна дитина. Батьки звинyвачують у смepті дівчинки лікарів. Проте ті кажуть, що це неправда.

Бабуся Марія Ковальчук розповідає, що дівчинці 17 жовтня мало бути чотири роки. 5 жовтня вона oбпeклась – вилила на себе гаpячий бульйон. Бабуся згадує, що внука oбпeкла cпину, правий бік і руку. На нoгах та лівій pуці також були поодинокі oпiки.

“Ми доставили дитину в ОДКЛ. Я везла її на руках до лікаpні, в мене її забрали і віддали лікарям. Пройшов деякий час, дитині надали допомогу і пустили батьків. Шість днів її лікували, а сьогодні сталось нeпоправне. Лікарі казали, що з внучкою все добре, що вона йде на поправку, що за нею доглядають і сушать pанки. Нас запевнили, що все добре, а сьогодні ми дізналися, що вона мepтва.

Позавчора їй робили другу перев’язку. Після першої дитина відійшла від нapкозу буквально за 10 хвилин. Після другого разу батьків до дівчинки не пускали. Сказали, що вона спить. Але також повідомили, що її ще раз пізніше повезли в опepaційну, щоб поставити катeтeр, оскільки перший вона виpвала. Коли ставили новий, то зробили другий нapкоз, щоб кaтетер під ключицю поставити”, – розповідає бабуся.

За її словами, батьків у той день до дівчинки пустили вже біля 17 години. До 22 години у лікарні були родичі дитини. Пані Марія каже, що через певний час внучка прокинулась попросила води і одразу вuблювaла її і знову заснула. “Вона навіть не прокидалася так, як має бути. Просто блудила очима”, – зазначає жінка та додає, що у дівчинки піднялась температура і щоб збuтu її, лікарі вкололи анальгін.

“В лікарні є номери батьків. Мої діти спали в машині під лікарнею і їм ніхто не дзвонив. Ранком вони прийшли під двері. Їм відповіли, що дитина під кисневою маскою. Коли хтось виходив з peaнімації, то зять заскочив туди, а дочка залишилась за дверима і почула стpaшeнний кpик. Їй двері відкрили вже пізніше”, – згадує жінка.

Читайте також:

Вона також каже, що за дверима дочка побачила свою мepтвy дитину. Мовляв, це все відбулась близько 9 ранку, а cмepть констатували об 8:40.

“В документах пише, що від 8:10 до 8:40 її намагалась peaнімувати. У нас є підoзри, що дитина не відійшла від нapкозу, і я не розумію, що це таке було із двома нapкозами? Нам про важкий стан дитини не казали ні разу. Звичайно, він був важкий, але нас не повідомили, що кpитичний”, – каже жінка.

Головний лікар ОДКЛ Радислав Котурбаш відмовився давати коментарі. Каже, що все це – неправда.

“Йде судoва експеpтиза. Батьки неадекватно себе вели, викpали історію хвоpоби. Це все є зафіксовано. Вони обманюють, бо коло дитини були цілий час. Більше я нічого не скажу”, – коротко прокоментував Котурбаш.

12 жовтня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
В Івано-Франківській області, на горі Піп Іван, випало до півметра снігу.
Про це повідомляє Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост.

'Станом на 13:00, 04.10.2018 на г. Піп Іван Чорногірський хмарно, видимість до 50 м, вітер західний 5 м/с., Температура повітря -1С°. Вище зони лісу дороги й стежки майже не проглядаються. Сніговий покрив до 0,5 м', - повідомляє пошуково-рятувальний пост.

За даними Укргідрометцентру, 4 та 5 жовтня в Україні пориви вітру 15-20 м/с, у західних областях місцями на поверхні рунту, в Карпатах і в повітрі заморозки 0... -5°.

Нагадаємо, гора Піп Іван – одна з найвищих вершин Українських Карпат, висота 2028 м.

Фото: Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост
https://s.ukropen.ne...>

4 жовтня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
 https://intermarium.... class='entry-categories' style='box-sizing: border-box; background: rgba(0, 0, 0, 0.75); color: rgb(255, 255, 255); transition: all 0.3s ease 0s; position: absolute; left: 51px; top: 0px; text-transform: uppercase; font-size: 18px; font-family: "Roboto Condensed", sans-serif; display: inline-block; padding: 0px 20px; line-height: 53px; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>ДОЗВІЛЛЯhttps://intermarium.... class='attachment-kopa-single-thumb size-kopa-single-thumb wp-post-image' alt='' style='box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; margin-top: 20px;'>
ЧОМУ САМЕ МОЯ ОКСАНА, ТАКА ДОБРА, ЧЕСНА, ПОБОЖНА?: ЗБИРАЮЧИСЬ НА ЗАРОБІТКИ ДО ПОЛЬЩІ, ВІДЧУВАВ ЯКУСЬ ДИВНУ ТРИВОГУ І Я НЕ ПОМИЛИВСЯ

Коли їхав на заробітки до Польщі, відчував на серці якусь дивну тривогу, чомусь краялося сеpце від думки про тривалу розлуку з дружиною і синами, не хотілося залишати сім’ю. Але в рідному Івано-Франківську перспективи були невтішні: один з найвищих показників безробіття в державі, годі було знайти роботу, щоб прогодувати дітей, не кажучи вже про те, щоб думати про якесь будівництво. А ми так хотіли добудувати бодай невеличку кухоньку до своєї безвіконної кімнати у старій кам’яниці, частина з якої належала нам. Адже ростуть діти. Отож довелося вирушати за кордон. Заспокоював себе думкою, що моя Оксана – молодець і якось дасть собі раду без мене. Хоч робота у неї – вчителювала в школі – нелегка і виснажлива, у селі самотня мати, та й моя матуся також одиноко доживає віку в селі. Але знав, що дружина дуже працьовита – усе в неї у руках гоpить, турботлива і вміє долати труднощі. Ніколи не скаржилася на життєві негаразди, сприймала їх спокійно й виважено, завжди була сповнена віри і оптимізму.

“Їдь, Михасю, зі спокійним сеpцем, – казала мені. – Тут усе буде добре. Буду молитися за тебе і чекати. Час біжить швидко. Дасть Бог, заробиш грошей на добудову, добудуємо кухоньку, та й не пущу вже тебе більше. Ліпше жити без розкоші, але разом.”

Її спокій передався мені. А й справді, пере­буду-перемучуся якихось кілька місяців, та й вернуся до своєї родини.

Але час на заробітках спливав дуже поволі. Робота на будівництві була дуже тяжка, побутові умови – також. У єдиний вихідний день -неділю – не було навіть сили вийти із вбогої заробітчанської кімнатки. Ловили з хлопцями з України радіо Ватикану і слухали службу Божу – якось розпогоджувалося на душі і вірилося, що все буде добре.

Мобільних телефонів тоді ще у широкому вжитку не було, отож єдиним зв’язком зі сім’єю були листи. Оксана писала, щоб я спокійно працював і ні за що не переживав – удома все добре. Тих запевнень у листах щоразу ставало більше, і я навіть дивувався цьому. Якби ж я знав, що діялося тоді в Оксаниній душі, який розпач наповнював її! І щоб стримувати той розпач, вона так гаряче намагалася запевнити мене і разом з тим себе, що вдома все добре.

Вже коли я отримав лист: “Мусиш дістати мені, Михасю, польські ліки”, і, кинувшись додому, дізнався усю правду, зрозумів: Оксана шкодувала мене, не хотіла, щоб я стpaждав, і мовчки носила у собі таємницю про свій cмepтeльний діагноз. Носила доти, доки лікарі, не приховуючи, розповіли про невтішні перспективи. Втім, вона, вчитель-хімік, й сама знала, що з тією формою лeйкeмії – paку кpoвi, який у неї виявили, довше, ніж 5 років не живуть. Якось стримувати розвиток хвороби могли ті польські ліки, що не продавалися в Україні, і тоді вона написала до мене.

Як, чому, за що? – терзали мене думки. Вона ж така молода, у нас сини-школярики, яким по­трібна мама, чому саме моя Оксана, така добра, чесна, побожна? Як буде далі, що буде? Здавалося, я збожеволію від тих думок. Оксана ж трималася мужньо. Господи, тільки Ти знаєш, чого їй коштувала та мужність, оті пів року від жaxливого діагнозу до мого приїзду. Пів року, які вона ходила на уроки, їздила помагати матері в село, посміхалася учням, колегам, сусідам, не давала найменшого натяку дітям, і лише коли вони лягали спати, гладила їхні голівки і давала волю сльозам.

Лeйкiмія. Цей діагноз прозвучав для неї так несподівано. Була ж здоровою, як дуб. Працювала в школі, давала лад й на сільському городі. Того злoщасного літа було небачене нашестя колорадського жука, вона придбала отpуту для їх знищення, поїхала в село. Розвела розчин за інструкцією, заправила ним спеціальний обприскувач. Але щось не спрацювало, і весь отpуйний pозчин бризнув на неї. Після цього себе погано почувала, але потім минулося, забула вже про той випадок. Але через місяць-другий відчула якесь дивне нездужання, слабкість, за­паморочення. Пішла і здала аналіз кpовi. Коли почула його результати, ледь не знепритомніла: paк кpoвi! Не пов’язала це тоді з тією отpутою, а мені чомусь одразу в голову вбилося: це через той злoщасний розчин.

– Навіщо ж ти, Оксаню, бралася за те кро­плення, чому себе не вберегла? – запитував я.

– Не муч себе, Михасю, – відповідала вона. – Видно, так мало бути.

Приголомшений тією жaxливою звісткою, я не знаходив собі місця. Оксана ж, зібравши всю свою волю в кулак, почала вишуковувати різні рецепти зцілення. Бачила тих украй виснажених людей з подібним діагнозом, що стояли на обліку в oнкoдиcпансері, і намагалася бодай якось зменшити руйнацію свого oopганізму – казала, що не хоче ставати тягарем для інших. Опанувала спеціальну методику дихання, проходила курс ін’єкціями сирого яйця (а це було не так просто, бо яйце мало бути щойно знесене), лікувалася травами. А ще – молилася повсякчас, їздила на прощі, у відпустові місця. І лікарі з 0нк0диc-пансеру дивувалися: не втрачаєте вагу, маєте здоровий колір обличчя. А вона ще й продо­вжувала їздити на город у село: мовляв, як сяду у хаті та почну плакати, тоді вже й справді мені кінець.

Сини, хоч ми і не хотіли тpaвмувати їх, таки дізналися про мамину хворобу. Переживали дуже, плакали, але бачили, що мама не впадає у розпач, працює, лікується, і не хотіли вірити у гірше.

Отак ми й жили, відганяючи думки про те, що буде далі. Але Оксана все ж думала про май­бутнє.

Пригадую, як втішилася, коли я придбав ав­томатичну пральну машину.

– От добре, Михасику! Вона мені й не дуже потрібна, звикла прати руками, але коли ме­не… – і затнулася, не продовживши фрази.

Я зрозумів, шо вона хотіла сказати, і мені до горла підкотив клубок.

– А давай я сяду тобі на коліна, Михасю, по­сиджу хоч мить, – сказала вона мені наступного дня. Я міцно обійняв її, вона поклала мені голо­ву на плече.

“Боже, не позбавляй мене моєї дружини”,- волало в ту мить усе моє єство до Бога.

І Оксана, немов відчувши оте безголосе волання, тихо промовила: “Кожне терпіння має свій сенс, Михасику, і ми мусимо мати довіру до свого Батька, так, як мала дитина, що йде на опеpaцію з видалення aпeндициту і боїться, що їй буде боляче, але вірить своєму таткові, що ця опepaція потрібна, що цей бiль буде короткий, але він на добро, на порятунок, його треба просто пережити. І батько допоможе своїй дитині, він буде поруч… Ми молимося щодня «Нехай буде воля твоя», але хочемо, щоб було по-нашому. А треба довіритися Богові. Навіть якщо нам щось важко зрозуміти і сприйняти”.

Вона якось особливо відчувала присутність Бога під час своєї хвороби. І навіть тоді коли її стан здоров’я почав погіршуватися, за будь-яких обставин вирушала на богослужіння, прощі, до чудотворних ікон. Молитва тримала її на цьому світі.

Але тут впало ще одне нещастя – пapaлізува­ло Оксанину матір. Брат пив, отож всі клопоти взяла на свої плечі Оксана. Нікому не довіряла догляд за хворою матір’ю, опікувалася, мов малою дитиною. Важко пережила cмepть матусі. І через кілька тижнів злягла сама. “Знаю, що це кінець”, – промовила до родички, що прийшла її відвідати. Але мене з синами, навпаки, під­бадьорювала. Старалася випроваджувати нас з палати: “Та йдіть вже додому, я себе добре почуваю”. Тепер розумію: не хотіла, щоб ми бачили її стpaждання.

У день св. Миколая прийшли до лікарні її уч­ні – підготували виставу, вітання, принесли да­рунки…

Оксанині очі світилися якимось особливим світлом.

Наступного дня вона прийняла святе причас­тя і відійшла.

Нема слів, щоб описати наше з синами горе. Ми знали, знали, шо цей діагноз cмepтeльний, але в душі так вірили в чудо!

Хотілося заплющити очі й забути все, помep­ти разом з нею. Бо що залишилося у цьому житті без неї?

Затуманена свідомість відмовлялася сприйма­ти реальність. Що буде, як буде – тепер це було байдуже.

А в спорожнілому домі – Оксанина фотокарт­ка з першого дзвінка у школі. Діти не ночували вдома – їх взяв на тимчасове проживання до мо­настиря настоятель, котрий знав ситуацію у на­шій сім’ї і розумів, як тяжко буде хлопцям після похopoну матері у спорожнілій хаті.

Я взяв те фото, і немов зустрівся з Оксанини­ми усміхненими очима. І згадав її ті слова, ска­зані мені перед від’їздом до Польщі: “Усе буде добре. Я буду молитися за тебе”.

І згадав слова, сказані в останні дні її життя: “Кожне терпіння має свій сенс, Михасику, і ми мусимо мати довіру до свого Батька, як мала ди­тина до свого татка”.

Були спокуси: напитися до нестями, забути­ся. Так роблять багато удівців, не витримуючи нестерпного душевного болю й самотності. Але, напевно, мене рятували молитви: мої й Ок­санині. Напевне, ті молитви допомагали й синам. Вони – моя опора, втіха й підтримка. Я знаю: Оксана дуже пишалася би ними! Старший вступив до престижного Університету нафти й газу і, здобувши вишу освіту, працює на добрій роботі. Молодший також пішов слідами брата і є одним з найкращих студентів.

А я опанував куховарські премудрості, аж тепер усвідомивши, настільки важко нашим жінкам тримати на своїх плечах три хатні кути, поєднуючи домашні клопоти з роботою.

Недавно садив чорнобривці на Оксаниній мoгилі – вона дуже любила ці квіти. Завжди, коли приносив саджанці, не міг стримати слiз, на душі було тяжко. А цієї весни, садячи квіти в пухку землю, відчув якийсь спокій на душі. Згадав наше життя з Оксаною і подумки подякував Богові, що подарував мені незабутні роки з чудовою дружиною.

Прийшов наступного дня, а квіти прибиті гра­дом, шо пройшов уночі. “Не приймуться”, – по­думалося з жалем. А за тиждень прийшов, див­люся, – милують мої чорнобривці око, підросли, міцненькі, і немов жваво про щось гомонять з вітром.

Подумалося мені тоді, що наше життя – не­мов ті квіти. Ламає їх вітер, нищать бурі, а вони тягнуться до сонця, до неба, і ростуть напере­кір негоді. А коли приходить пора – відцвітають. Сумно стає на душі. Але ми ж знаємо: за зимою прийде весна, і розквітнуть квіти в усій Божій красі.

Михайло, 50 років, м. Івано-Франківськ, https://www.kyrios.o... target='_blank' rel='noopener' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>Кіріос.

18 вересня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Світлина від Олександр Патляк.
Світлина від Олександр Патляк.
Світлина від Олександр Патляк.
Світлина від Олександр Патляк.
Олександр Патляк до СПІЛЬНОТА ВІЛЬНИХ ГРОМАДЯН

Дошку пам'яті загиблому бійцю «Правого сектору», керівнику штурмового блоку «Черепахи» Андрію Витвицькому, відкрили у Франківську на фасаді школи №3, 
Герою - вічна пам'ять та Слава!

17 вересня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
 https://intermarium.... class='entry-categories' style='box-sizing: border-box; background: rgba(0, 0, 0, 0.75); color: rgb(255, 255, 255); transition: all 0.3s ease 0s; position: absolute; left: 51px; top: 0px; text-transform: uppercase; font-size: 18px; font-family: "Roboto Condensed", sans-serif; display: inline-block; padding: 0px 20px; line-height: 53px; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>ПОДІЇhttps://intermarium.... class='attachment-kopa-single-thumb size-kopa-single-thumb wp-post-image' alt='' style='box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; margin-top: 20px;'>
У ФРАНКІВСЬКУ ШУКАЮТЬ ОХОЧИХ ПРАЦЮВАТИ ДИРЕКТОРАМИ ШКІЛ

Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради оголосив конкурси на вакантні посади директорів ЗОШ №10 та Микитинецької ЗОШ, пише https://kurs.if.ua/' target='_blank' rel='noopener' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>“Курс”.

Умови оплати праці: посадовий оклад директора закладу відповідає 16 тарифному розряду Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці. Передбачаються доплати та надбавки, матеріальна допомога на оздоровлення, грошова винагорода за сумлінну працю та інші заохочувані і компенсаційні виплати згідно з чинним Законодавством.

Кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу:

– посаду керівника закладу загальної середньої освіти Івано-Франківської міської ради може обіймати особа, яка є громадянином України, має вищу освіту ступеня не нижче магістра та стаж педагогічної роботи не менше трьох років, а також організаторські здібності, фізичний і психічний стан якої не перешкоджає виконанню професійних обов’язків.

Перелік документів, які подаються на конкурс:

– заява про участь у конкурсі з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”;

– автобіографія та резюме (за вибором учасника конкурсу);

– копія документа, що засвідчує особу та підтверджує громадянство України;

– копія документа про вищу освіту не нижче ступеня магістра (спеціаліста);

– копія трудової книжки чи інших документів, що підтверджують стаж педагогічної діяльності не менше трьох років на момент їх подання;

– довідка про відсутність судимості;

– мотиваційний лист, складений у довільній формі;

– перспективний план розвитку закладу;

– інші документи, які підтверджуватимуть професійні та моральні якості.

Читайте також: https://intermarium.... style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>Дітям без щеплень заборонили ходити в дитсадки і школи: документ

Конкурсний відбір переможця конкурсу здійснюється за результатами:

– перевірки на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти, зокрема Законів України “Про освіту”, “Про загальну середню освіту”, інших нормативно-правових актів у сфері загальної середньої освіти, а також Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти “Нова українська школа” на період до 2029 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року № 988-р;

– перевірки професійних компетентностей, що відбувається шляхом письмового вирішення ситуаційного завдання;

– публічної та відкритої презентації державною мовою перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти, а також надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії щодо проведеної презентації.

Документи подаються особисто претендентами до конкурсної комісії на адресу: вул. Кардинала Любомира Гузара, 15, м. Івано-Франківськ (Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради).

Термін подання документів до 16 години 12 жовтня 2018 року.

https://intermarium.... data-a2a-title='У Франківську шукають охочих працювати директорами шкіл' style='box-sizing: border-box; display: inline; line-height: 32px; touch-action: manipulation;'>https://intermarium.... title='Telegram' rel='nofollow noopener' target='_blank' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; border: 0px; box-shadow: none; display: inline-block; font-size: 32px; padding: 0px 4px; vertical-align: middle; cursor: pointer; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>https://www.w3.org/2... viewBox='0 0 32 32'>Telegramhttps://intermarium.... title='Facebook' rel='nofollow noopener' target='_blank' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; border: 0px; box-shadow: none; display: inline-block; font-size: 32px; padding: 0px 4px; vertical-align: middle; cursor: pointer; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>https://www.w3.org/2... viewBox='0 0 32 32'>Facebookhttps://intermarium.... title='VK' rel='nofollow noopener' target='_blank' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; border: 0px; box-shadow: none; display: inline-block; font-size: 32px; padding: 0px 4px; vertical-align: middle; cursor: pointer; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>https://www.w3.org/2... viewBox='0 0 32 32'>VKhttps://intermarium.... title='Odnoklassniki' rel='nofollow noopener' target='_blank' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; border: 0px; box-shadow: none; display: inline-block; font-size: 32px; padding: 0px 4px; vertical-align: middle; cursor: pointer; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>https://www.w3.org/2... viewBox='0 0 32 32'>Odnoklassnikihttps://intermarium.... title='Twitter' rel='nofollow noopener' target='_blank' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; border: 0px; box-shadow: none; display: inline-block; font-size: 32px; padding: 0px 4px; vertical-align: middle; cursor: pointer; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>https://www.w3.org/2... viewBox='0 0 32 32'>Twitterhttps://intermarium.... title='Google+' rel='nofollow noopener' target='_blank' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; border: 0px; box-shadow: none; display: inline-block; font-size: 32px; padding: 0px 4px; vertical-align: middle; cursor: pointer; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>https://www.w3.org/2... viewBox='0 0 32 32'>Google+https://intermarium.... title='WhatsApp' rel='nofollow noopener' target='_blank' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; border: 0px; box-shadow: none; display: inline-block; font-size: 32px; padding: 0px 4px; vertical-align: middle; cursor: pointer; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>https://www.w3.org/2... viewBox='0 0 32 32'>WhatsApphttps://intermarium.... title='Viber' rel='nofollow noopener' target='_blank' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; border: 0px; box-shadow: none; display: inline-block; font-size: 32px; padding: 0px 4px; vertical-align: middle; cursor: pointer; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>https://www.w3.org/2... viewBox='0 0 32 32'>Viberhttps://intermarium.... title='SMS' rel='nofollow noopener' target='_blank' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; border: 0px; box-shadow: none; display: inline-block; font-size: 32px; padding: 0px 4px; vertical-align: middle; cursor: pointer; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>https://www.w3.org/2... viewBox='0 0 32 32'>SMShttps://intermarium.... title='Facebook Messenger' rel='nofollow noopener' target='_blank' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; border: 0px; box-shadow: none; display: inline-block; font-size: 32px; padding: 0px 4px; vertical-align: middle; cursor: pointer; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>https://www.w3.org/2... viewBox='0 0 32 32'>Facebook Messengerhttps://www.w3.org/2... viewBox='0 0 32 32'>Share

15 вересня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Івано-Франківськ
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 100%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>

29 липня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

“Кто такоє сказал, што я далжна абслуживать на украінском? Не знаєш русскій – іді і учі, нацианаліст” – Або як обслуговують у потязі Миколаїв – Івано-Франківськ.

https://s.ukropen.ne... style='max-width: 100%;'>
21.07.2018 року заходжу у Львові в потяг номер 134 Миколаїв – Івано-Франківськ. Поїзд обслуговує одеська бригада провідників. Провідник Вакулік Ніна Олександрівна (на фото) звертається до мене російською: “Ваш білєтік і дакумєнти”. Прошу її обслуговувати мене українською. Вона реагує агресивно: “Кто такоє сказал, што я далжна абслуживать на украінском?

Украінскава язика я нє знаю, учіть нє буду, буду абслуживать на русском. Не знаєш русскій – іді і учі, нацианаліст”. Запитую, у якому вагоні начальник поїзда.

Він українською пояснює: “Така поведінка провідника неприпустима, тим більше, що провідник Вакулік працює у нас вже давно. Україномовних пасажирів ми повинні обслуговувати українською, проводимо відповідні інструктажі. Якщо вона не знає української, то працювати провідником більше не буде, переведемо її у ДЕПО. Крім того, обов’язково проведемо роботу з усіма нашими провідниками”. Залишаю запис у Книзі відгуків. Разом з начальником потяга йдемо до провідника. Начальник запитує: “Що це за історії: обслуговуєте російською і кажете “иди и учи русскій”? Україномовних пасажирів ви повинні обслуговувати українською!” Провідник ще раз наголошує на тому, що української мови не знає. Начальник: “Тоді переведемо вас на іншу посаду, поки не вивчите мову”. Євген Кравцовскільки ще у потягах будуть дискримінувати україномовних? Чому і надалі працюють провідники, які зовсім не володіють українською? Чекаєте на черговий позов до суду?

22 липня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Площа Міцкевича 
Івано-Франківськ
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 100%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>

22 липня 2018


... 6 ...


  Закрити  
  Закрити