Форум Луцка

Темы для публикаций и разговоров


ДОПОМОЖІТЬ РОЗІБРАТИСЬ
16 марта 2009 (Цікавий)

Вопросы-ответы Интервью Все записи

... 6 ...

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
11 лютого у Києві має відбутися судове засідання проти музикантів за те, що вони використали у своїх творах ноти. Гурт «Антитіла», чий концерт запланований у Львові на 25 травня цього року, отримав судовий позов за використання нот та тональностей.

Як повідомили музиканти на свій сторінці у соцмережі, підприємець з Луцька намагається через суд стягнути з Тараса Тополі, Сергія Вусика та Максима Сиволапа 1 018 692 грн 64 копійки за те, що вони використовують певні тональності та темпи у своїх піснях.

«Сергій Лапковський висунув претензію гурту «Антитіла», що нібито вони, під час створення своїх композицій, використали його патент на корисну модель №74516 «Спосіб налаштування параметрів музичної композиції». Це буде перша подібна судова справа у світі, що побудована на виданому державними органами патенті не на винахід, а фактично на теорію, яка не підкріплена доказами.», - повідомляють музиканти.

За їхніми словами, власник патенту пропонував їм домовитися за певну суму, аби уникнути судового позову. У відповідь музиканти звернулися до поліції з проханням відкрити проти нього справи про шахрайство. Адже, ноти, як і кольори або літери були винайдені не сьогодні і належать всім. І привласнювати їх – це шахрайство.

https://ukropen.net/...=https://afishalviv.n...=IwAR32rTc041zfa-ABKv90sEHF0ZB3X_VqVgHcKhH7VRAisUzfzmolpUGfZWk\' rel=\'nofollow\' target=\'_blank\'>https://afishalviv.n...=IwAR32rTc041zfa-ABKv90sEHF0ZB3X_VqVgHcKhH7VRAisUzfzmolpUGfZWk
https://s.ukropen.ne...\' align=\'left\'>

25 января 2019

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
https://ukrface.com....\' style=\'box-sizing: border-box; color: rgb(93, 125, 163); text-decoration-line: none; cursor: pointer;\'>https://ukrface.com....\' alt=\'? VOLYA || ВОЛЯ ??\' style=\'box-sizing: border-box; border: 0px; border-radius: 5px; overflow: hidden; width: 50px; height: 50px;\'>
https://ukrface.com....\' style=\'box-sizing: border-box; color: rgb(93, 125, 163); text-decoration-line: none; cursor: pointer; margin-right: 10px; float: left;\'>? VOLYA || ВОЛЯ ??
https://ukrface.com....\' class=\'date\' style=\'box-sizing: border-box; color: rgb(161, 161, 161); text-decoration-line: none; cursor: pointer; line-height: 18px; margin-top: 3px;\'>00:50
@VOLYA\'??\'https://ukrface.com....\' style=\'box-sizing: border-box; width: 18px; height: 18px; border: none; margin: 0px 1px; vertical-align: top;\'>
Луцьк
\'??\'https://ukrface.com....\' style=\'box-sizing: border-box; width: 18px; height: 18px; border: none; margin: 0px 1px; vertical-align: top;\'>\'??\'https://ukrface.com....\' style=\'box-sizing: border-box; width: 18px; height: 18px; border: none; margin: 0px 1px; vertical-align: top;\'>\'??\'https://ukrface.com....\' style=\'box-sizing: border-box; width: 18px; height: 18px; border: none; margin: 0px 1px; vertical-align: top;\'>\'??\'https://ukrface.com....\' style=\'box-sizing: border-box; width: 18px; height: 18px; border: none; margin: 0px 1px; vertical-align: top;\'>

Луцьк дуже часто називають містом-фортецею, хоча, незважаючи на свою багату історію, він залишається молодим і блискучим містом. Відвідайте старовинні церкви і монастирі, замки епохи Середньовіччя і чудові собори.
https://ukrface.com....\' align=\'left\' style=\'box-sizing: border-box; max-width: 538px; max-height: 500px; border-radius: 5px; float: left;\'>

9 января 2019

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
https://ukropen.net/...=https://www.unian.ne...\' rel=\'nofollow\' target=\'_blank\'>https://s.ukropen.ne...\'>
На Волыни ввели мораторий на публичное использование русскоязычного культурного продукта.

20 декабря 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
ОДИН З БАГАТЬОХ ПРИКЛАДІВ ТОГО, ЯКИХ ГЕРОЇВ ВИХОВУВАЛА «УПА»

Климів Іван Степанович (29.10.1909, с. Сілець Сокальського р-ну Львівської обл. – 4.12.1942, Львів). – генерал-політвиховник УПА (посмертно).
Псевдо: «Мармаш», «Гармаш», «Куліба», «Легенда», «Лейтенант Євген Легенда», «Семен Судьба».
У 1921-1929 рр. навчався у сокальській гімназії. Член «Пласту», 9 курінь ім. П. Дорошенка. Навчався на юридичному ф-ті Львівського ун-ту. Провідник Сокальської округи, творець підпілля ОУН на Сокальщині.
11.02.1932 р. – засуджений на 6 місяців в\'язниці за протипольску промову. 28.12.1932 р. – засуджений на 15 місяців позбавлення волі за належність до ОУН. З 08.1935 р. по 01.1936 р. – в\'язень концтабору Береза Картузька. Член Крайової екзекутиви ПЗУЗ у 1935—1937 рр.
31.08.1937 р. на судовому процесі в Луцьку засуджений на 10 р. позбавлення волі. Після розвалу Польщі вийшов з тюрми м. Седльце (адміністрація відпустила в’язнів).
10.02.1940 р. на нараді революційного крила ОУН, на якій було проголошено створення Революційного проводу, підтримав С. Бандеру. Учасник військових курсів ОУН в Кракові в 1939—1941 рр. На початку 1940 р. очолив крайовий провід ПЗУЗ. У грудні цього ж року змінив Д. Мирона на посту провідника Крайової екзекутиви ОУН на ЗУЗ (сам Климів використовува назву Матірних українських земель (МУЗ), тобто ЗУЗ, ПЗУЗ і Буковина під радянською окупацією). Організатор розбудови підпільної мережі ОУН і підготовки до повстання проти радянської влади в передвоєнний час. Через Ю. Стефаника – сина видатного письменника В. Стефаника залучив до ОУН(б) діячів з Великої України П. Сака і Й. Позичанюка.
З 1941 р. – член Проводу ОУН(б). Влітку, після нападу Німеччини на СРСР, організатор повстанського руху та української адміністрації на залишених радянською владою землях. Міністр політичної координації в Українському Державному Правлінні. 1.07.1941 р. проголосив себе Начальним командантом Української національно-революційної армії (УНРА) і займався її розбудовою. За липень—серпень 1941 р. підрозділи УНРА загальною чисельністю 3-4 тис. чол. було створено приблизно в 15 населених пунктах Західної України. Після відмови нацистів визнати незалежність України і арешту лідерів ОУН частини УНРА було переформовано в загони Української народної міліції. Брав участь в І конференції ОУН(б) у кінці вересня — на початку жовтня 1941 р., на якій постановлено перехід у підпілля.
10.07.1941 р. був присутній на засіданні Проводу ОУН, на якому Я. Стецько призначив М. Лебедя тимчасовим провідником. У кінці 1941 р. залишив посаду крайового провідника на ЗУЗ. У 1941—1942 рр. – організаційний референт Проводу. У 1942 р. – військовий референт. Ранньої осені 1942 р. одружився з Галиною Чуйко (1921 р.н.). Вів підготовку до антинімецького повстання, виступав із засудженням Холокосту і застерігав членів ОУН від участі в антиєврейських акціях. У перших числах грудня 1942 р. – брав участь у військовій конференції Проводу ОУН(б), на якій підтримав ідею створення збройних сил для боротьби проти Німеччини і СРСР.
4.12.1942 р. схоплений гестапо у Львові. Того ж дня закатований на смерть у в’язниці «спеціалістом» з українських націоналістів гауптштурмфюрером СС Віллі Вірзінгом.
https://s.ukropen.ne...\' align=\'left\'>

17 декабря 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
  1. https://www.volyn.co...\'>
https://volyn.com.ua...\' srcset=\'https://volyn.com.ua... 2x\' alt=\'Двоє школярів з Волині стали переможцями Всеукраїнського конкурсу від Міністерства юстиції\' width=\'750\' height=\'500\'>

У номінації «Малюнок» перемогу здобула Наталія Приймак, а найкраще есе написав Станіслав Кислюк.

Головне територіальне управління юстиції https://www.volyn.co...\' class=\'detail js-post-info\'>
https://www.volyn.co...\' class=\'detail js-post-info\'> https://www.volyn.co...\' class=\'detail js-post-info\'>
https://www.volyn.co...\' class=\'detail js-post-info\'>

Двоє школярів з Волині стали переможцями Всеукраїнського конкурсу від Міністерства юстиції

Міністерство юстиції України провело Всеукраїнський конкурс творчих робіт на тему «Портрет виконавця очима сучасної молоді»

https://www.facebook...=https://www.volyn.co...\' class=\'c-social__item js-social\'> Facebook https://twitter.com/...=https://www.volyn.co...\' class=\'c-social__item js-social\'> https://twitter.com/...=https://www.volyn.co...\' class=\'c-social__item js-social\'> Twitter https://www.volyn.co...\' class=\'c-social__item js-social\'> https://www.volyn.co...\' class=\'c-social__item js-social\'> https://www.volyn.co...\'> https://www.volyn.co...\'> WhatsApp https://www.volyn.co...\' class=\'c-social__item js-social\'> https://www.w3.org/2...\' xlink=\'https://www.w3.org/1...\'>

До участі запрошували учнів (формат роботи: вірш, есе, малюнок) та студентів (формат роботи: вірш, брошура, буклет, презентація, відеоролик).

У номінації «Малюнок» перемогу здобула Наталія Приймак, а найкраще есе написав Станіслав Кислюк. Переможцям буде вручено призи та почесні грамоти від управління юстиції Волині.

1 листопада було визначено переможців у кожній області. Їхні роботи направили до Мін\'юсту для визначення остаточних фіналістів.

За результатами змагань двоє школярів з Волині посіли перші місця. Так, у номінації «Малюнок» перемогу здобула Наталія Приймак, а найкраще есе написав Станіслав Кислюк. Переможцям буде вручено призи та почесні грамоти від управління юстиції Волині.

12 декабря 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
Дружинник Галицько-Волинської Держави з перначем в руках, 1199-1349 рр.
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 100%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>

8 октября 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
Московський патріархат проти Томосу: як парафіян готують організовувати провокації...'Тітушок' до Києва звозить православна церква Московського патріархату – не гріхи відмолювати, звісно, а для організації провокацій. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook волонтер Роман Сініцин, який із власних джерел дізнався, що 'тітушки', начебто, мають пікетувати будівлі, де оселилися уповноважені Вселенського патріарха Варфоломія.

Журналісти зняли відео біля Почаївської Лаври на Тернопільщині – на ньому видно низку автобусів та десятки парафіян із пакунками речей. Навіть кореспондентів готові були взяти в дорогу до Києва. Люди кажуть – їдуть, нібито, захищати Києво-Печерську Лавру від радикалів. 

Тим часом, до Почаївської Лаври також скликають парафіян. Митрополит Почаївський Володимир навіть оприлюднив звернення, у якому просить у людей фізичної підтримки.

Волонтер Роман Сініцин повідомив, що курують процес представники так званих 'відділів безпеки' церкви Московського патріархату. Люди мають пікетувати будівлі, де оселилися уповноважені Вселенського патріарха Варфоломія, і плануються провокації напередодні рішення про надання українській православній церкві автокефалії.

Велика кількість священиків в УПЦ МП зливають інформацію активістам і в УПЦ КП, куди збираються переходити разом з своїми приходами у разі надання томоса. Але вирішили ще побрикатись, з тітушньою, зброєю і кровопролиттям,
– йдеться у повідомленні волонтера.

Провокацій, кажуть експерти, буде багато. Росія зробить все, щоб склалося враження, ніби українці масово проти надання автокефалії українській православній церкві. На кошти Росії чи проросійських організацій в Україні організовуються спроби моделювати ситуацію, яка жодним чином не відповідає переважним в Україні суспільним настроям. Тож слід всім бути готовими, щоб адекватно і системно відповісти на такі спроби відкритих маніпуляцій.

Керує 'армією тітушок' так званий 'відділ безпеки' церкви, якого офіційно і не існує.

'Є, щоправда, підрозділи, які займаються координацією зусиль щодо так званої 'оборони від заходів радикалів'. Це не є офіційно зареєстровані чи за якоюсь моделлю організовані структури. Установка на їх функціонування є тільки у тих організаціях української православної церкви, де є свідомі противники отримання томосу', – розповів релігієзнавець Андрій Юраш.

Роман Сініцин навіть називає прізвища тих, хто очолює такі підрозділи – це представники УПЦ, які часто з'являються на російських каналах. Ось, наприклад, священик з Острогу Віктор Земляний. В сюжеті телеканалу 'Россия 24' журналісти розповідають про націонал-фашистів, 'бендерівців', які захоплюють церкву. А стережуть храм від 'жахливих укрів' три дівчинки і бабуся. І всьому цьому підтакує отець Віктор.
Московські агенти вже повним ходом поширюють брехню серед вірян України. Цього тижня рупори кремля говорили про те, що на Івано-Франківщині радикали захопили церкву. Дивно, що відео захоплення немає на жодному ресурсі, а неправдиву інформацію поширюють лише російські та проросійські ЗМІ. Поліція Франківщини одразу спростувала цю інформацію.
Провокації та пікети прихильники проросійської церкви планують вже з першого жовтня – каже Роман Сініцин. Людей зводять і з Рівненщини, і з Житомирщини, Сумщини та Волині... 
Автор: Єгор Скоріна
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 100%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>

1 октября 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 100%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>
https://ukropen.net/... class='online' style='text-decoration-line: none; outline: none; color: rgb(153, 153, 153); margin: 0px; padding: 0px;'>30 хвилин тому  |  https://ukropen.net/... id='fast_link_1150312' style='text-decoration-line: none; outline: none; color: rgb(43, 131, 153); margin: 0px; padding: 0px;'>Коментувати

10 сентября 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
Лучани провели в останню путь українського Героя Георгія Ольховського. 23-го серпня куля снайпера обірвала його життя. Це сталося під Старогнатівкою на Донеччині. Старший лейтенант на позивний “Ольха” служив у 128-й бригаді, був командиром роти. Відспівали Георгія у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцька. На головній площі міста відбулася панахида. Більше — дивіться у відео.

27 августа 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
Світлина від Лілеї Івасик.
Світлина від Лілеї Івасик.
Світлина від Лілеї Івасик.
На колінах в Луцьку в День Незалежності попрощалися із загиблим солдатом ЗСУ... 24-го серпня в центрі Луцька зібралися тисячі людей, щоб попрощатися із загиблим на Донбасі старшим лейтенантом Георгієм Ольховським... Світла Пам'ять Герою!!...https://static.xx.fb... alt='' width='16' height='16'>???? https://static.xx.fb... alt='' width='16' height='16'>

27 августа 2018


... 6 ...


  Закрыть  
  Закрыть