Вопросы-ответы Интервью Все записи

... 4

Вопрос
Якке населення у Прилуцькому?
Ответ
Кирилюк Віктор, пользователь 1ua
Віктор Кирилюк
2364 людини

30 июля 2015

Кирилюк Віктор, пользователь 1ua
Віктор Кирилюк
Положення про земельний податок


витяг з протоколу

ПРИЛУЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

КІВЕРЦІВСЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

14 липня 2015 року                                                                           № 48/5

 

Про затвердження ставок земельного податку та пільг щодо земельного податку, що сплачується на території населених пунктів Прилуцької сільської ради

 

Відповідно до п. 24, 35 ч. 1 ст. 26 Закону України Про місцеве самоврядування в Україні, підп. 10.1.1 п. 10.1 ст. 10, п. 12.3 – 12.5 ст. 12, п. 30.5 ст. 30, ст.ст. 269 – 284, Податкового Кодексу України, Закону України Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, згідно технічної документації з нормативно грошової оцінки земель сіл Прилуцьке, Дачне, Жабка, Сапогове виготовленої Державним підприємством Волинський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою затвердженої рішеннями Прилуцької сільської ради № 20/7, 20/8, 20/9, 20/10, від 07 грудня 2012 року, висновків постійної депутатської комісії, яка здійснює повноваження щодо реалізації державної регуляторної політики про відповідність проекту регуляторного акта вимогам статей 4 і 8 Закону України „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”, пропозицій уповноваженого органу щодо здійснення державної регуляторної політики та рішення постійної комісії щодо їх врахування, а також зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань щодо регуляторного акта, сільська рада   

в и р і ш и л а:

 

1.        Затвердити Положення про податок на майно в частині земельного податку (додаток).

2.        Встановити ставки земельного податку та пільги щодо його сплати на території населених пунктів Прилуцької сільської ради згідно Положення про податок на майно в частині земельного податку, затвердженого пунктом 1 цього рішення.

3.        Для повного обліку платників земельного податку землевпоряднику Назарчук К. Д. подати до Ківерцівської ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області дані про використання земель населенням сільської ради та списки осіб, які звільнені від сплати земельного податку.

4.        Організацію виконання та контроль за правильністю нарахування, повнотою та своєчасністю сплати податку здійснює Ківерцівська об’єднана державна податкова інспекція ГУ ДФС у Волинській області.

5.        Оприлюднити дане рішення протягом 10 днів з дня його прийняття.

6.        Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань земельної реформи, екології, охорони навколишнього природного середовища.

 

 

Сільський голова                                                                           В.Г.Кирилюк

Назарчук 97842

З оригіналом згідно

Секретар сільської ради                                                               Г.А.Попович

 

 

 


Додаток

до рішення Прилуцької сільської ради № 48/5 від 14.07.2015

 

Положення про податок на майно

в частині земельного податку

 

І. Платники податку

1.               Власники земельних ділянок, земельних часток (паїв);

2.               Землекористувачі.

ІІ.  Об'єкти оподаткування земельним податком

1.       Земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні;

2.       Земельні частки (паї), які перебувають у власності.

ІІІ. База оподаткування

1.       Нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого Податковим Кодексом України.

2.       Площа земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено.

ІV.  Ставка земельного податку за земельні ділянки в межах

та за межами населених пунктів Прилуцької сільської ради

1.       Ставка земельного податку в межах населених пунктів Прилуцької сільської ради за 1 гектар сільськогосподарських угідь у відсотках від їх нормативної грошової оцінки встановлюється в таких розмірах:

1) Рілля:

с. Прилуцьке – 0,5 %,

с. Дачне – 0,5 %,

с. Сапогове – 0,5 %,

с. Жабка 0,5 %,

1)      Сіножаті – 0,1%

2)      Пасовища – 0,1%

3)      Багаторічні насадження – 0,1%

2.       Ставка земельного податку в межах населених пунктів Прилуцької сільської ради за 1 гектар житлової забудови встановлюється у відсотках від їх нормативно – грошової оцінки в таких розмірах:

с. Прилуцьке – 0,1 %,

с. Дачне 0,1 %,

с. Сапогове – 0,1 %,

с. Жабка 0,1 %.

3.       Ставка земельного податку за землі за межами населених пунктів сільськогосподарського призначення для ріллі встановлюється в розмірі 0,2 % від нормативно – грошової оцінки.

4.       Ставка земельного податку за землі комерційного призначення, громадського призначення встановлюється в розмірі 1% від нормативно – грошової оцінки.

5.       Ставка земельного податку за землі енергетики, промисловості, транспорту (крім земель залізничного транспорту) та зв’язку встановлюється в таких розмірах:

1% – за земельні ділянки, нормативно – грошову оцінку яких проведено;

5% – за земельні ділянки, які розташовані за межами населених пунктів та нормативно-грошову оцінку яких не проведено.

6.       Ставка земельного податку за землі залізничного транспорту  встановлюється в таких розмірах:

1% – за земельні ділянки, нормативно – грошову оцінку яких проведено;

4% – за земельні ділянки, які розташовані за межами населених пунктів та нормативно-грошову оцінку яких не проведено.

V. Пільги із сплати податку

1. Від сплати податку звільняються фізичні особи:

1)      Інваліди першої і другої групи;

2)      Фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

3)      Пенсіонери (за віком);

4)      Ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

5)      Фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

2. Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб пунктом 1 розділу V цього Положення, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:

1)      Для ведення особистого селянського господарства - у розмірі не більш як 2 гектари;

2)      Для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) – не більш як 0,25 гектара;

3)      Для індивідуального дачного будівництва – не більш як 0,10 гектара;

4)      Для будівництва індивідуальних гаражів – не більш як 0,01 гектара;

5)      Для ведення садівництва - не більш як 0,12 гектара.

3. Від сплати податку звільняються на період дії єдиного податку четвертої групи власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі за умови передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв) в оренду платнику єдиного податку четвертої групи.

4. Від сплати податку звільняються:

1)      органи державної влади та органи місцевого самоврядування, спеціалізовані санаторії України для реабілітації, лікування та оздоровлення хворих, військові формування, утворені відповідно до законів України, Збройні сили України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів;

2)      дитячі санаторно-курортні та оздоровчі заклади України незалежно від їх підпорядкованості, у тому числі дитячі санаторно-курортні та оздоровчі заклади України, які знаходяться на балансі підприємств, установ та організацій;

3)      релігійні організації України, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, за земельні ділянки, надані для будівництва і обслуговування культових та інших будівель, необхідних для забезпечення їх діяльності, а також благодійні організації, створені відповідно до закону, діяльність яких не передбачає одержання прибутків;

4)      дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади, заклади культури, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, фізичної культури та спорту, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів;

5)      комунальні підприємства територіальної громади Прилуцької сільської ради;

6)      санаторно-курортні та оздоровчі заклади громадських організацій інвалідів, реабілітаційні установи громадських організацій інвалідів;

7)      громадські організації інвалідів України, підприємства та організації, які засновані громадськими організаціями інвалідів та спілками громадських організацій інвалідів і є їх повною власністю, де протягом попереднього календарного місяця кількість інвалідів, які мають там основне місце роботи, становить не менш як 50 відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за умови, що фонд оплати праці таких інвалідів становить протягом звітного періоду не менш як 25 відсотків суми загальних витрат на оплату праці. Зазначені підприємства та організації громадських організацій інвалідів мають право застосовувати цю пільгу за наявності дозволу на право користування такою пільгою, який надається уповноваженим органом відповідно до http://zakon4.rada.g... target='_blank'>Закону України „Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”.

5. Якщо платники податку, які користуються пільгами з цього податку, надають в оренду земельні ділянки, окремі будівлі, споруди або їх частини, податок на такі земельні ділянки та земельні ділянки під такими будівлями (їх частинами) сплачується на загальних підставах.

6. Ця норма не поширюється на бюджетні установи у разі надання ними будівель, споруд (їх частин) в тимчасове користування (оренду) іншим бюджетним установам, дошкільним, загальноосвітнім навчальним закладам незалежно від форм власності і джерел фінансування.

VІ.  Земельні ділянки, які не підлягають оподаткуванню

земельним податком.

1.  Не сплачується податок за:

1)      Сільськогосподарські угіддя зон радіоактивно забруднених територій, визначених відповідно до закону такими, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи (зон відчуження, безумовного (обов'язкового) відселення, гарантованого добровільного відселення і посиленого радіоекологічного контролю), і хімічно забруднених сільськогосподарських угідь, на які запроваджено обмеження щодо ведення сільського господарства;

2)      Землі сільськогосподарських угідь, що перебувають у тимчасовій консервації або у стадії сільськогосподарського освоєння;

3)      Землі дорожнього господарства автомобільних доріг загального користування - землі під проїзною частиною, узбіччям, земляним полотном, декоративним озелененням, резервами, кюветами, мостами, штучними спорудами, тунелями, транспортними розв'язками, водопропускними спорудами, підпірними стінками, шумовими екранами, очисними спорудами і розташованими в межах смуг відведення іншими дорожніми спорудами та обладнанням, а також землі, що знаходяться за межами смуг відведення, якщо на них розміщені споруди, що забезпечують функціонування автомобільних доріг, а саме:

а)       паралельні об'їзні дороги, поромні переправи, снігозахисні споруди і насадження, протилавинні та протисельові споруди, вловлюючі з'їзди, захисні насадження, шумові екрани, очисні споруди;

б)       майданчики для стоянки транспорту і відпочинку, склади, гаражі, резервуари для зберігання паливно-мастильних матеріалів, комплекси для зважування великогабаритного транспорту, виробничі бази, штучні та інші споруди, що перебувають у державній власності, власності державних підприємств або власності господарських товариств, у статутному капіталі яких 100 відсотків акцій (часток, паїв) належить державі;

4)      Земельні ділянки кладовищ, крематоріїв та колумбаріїв.

5)      Земельні ділянки, надані для будівництва і обслуговування культових та інших будівель, необхідних для забезпечення діяльності релігійних організацій України, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку.

VІІ.  Особливості оподаткування платою за землю

1.     Прилуцька сільська рада встановлює ставки плати за землю та пільги щодо земельного податку, що сплачується на терито

14 июля 2015

Вопрос
Розробників Сторінка, пользователь 1ua
Сторінка Розробників
Чи задоволені Ви місцевою владою?
Ответ
Кирилюк Віктор, пользователь 1ua
Віктор Кирилюк
частково

14 июля 2015

Вопрос
Розробників Сторінка, пользователь 1ua
Сторінка Розробників
До яких населених пунктів (країн) часто їздять на заробітки?
Ответ
Кирилюк Віктор, пользователь 1ua
Віктор Кирилюк
Польщу,росію

14 июля 2015

Вопрос
Розробників Сторінка, пользователь 1ua
Сторінка Розробників
Чи існує кінотеатр, якщо ні, то чи існує в ньому потреба?
Ответ
Кирилюк Віктор, пользователь 1ua
Віктор Кирилюк
нема потреби

14 июля 2015

Вопрос
Розробників Сторінка, пользователь 1ua
Сторінка Розробників
Чи багато невикористаних земель?
Ответ
Кирилюк Віктор, пользователь 1ua
Віктор Кирилюк
тільки паї

14 июля 2015

Вопрос
Розробників Сторінка, пользователь 1ua
Сторінка Розробників
Чи вистачає електроживлення, існують перебої в його подачі?

14 июля 2015

Вопрос
Розробників Сторінка, пользователь 1ua
Сторінка Розробників
Чи багато у Вас безробітних?
Ответ
Кирилюк Віктор, пользователь 1ua
Віктор Кирилюк
трохи є

14 июля 2015

Вопрос
Розробників Сторінка, пользователь 1ua
Сторінка Розробників
Яким ЗМІ Ви довіряєте?

14 июля 2015

Вопрос
Розробників Сторінка, пользователь 1ua
Сторінка Розробників
Де знаходяться найкращі дитячі площадки?
Ответ
Кирилюк Віктор, пользователь 1ua
Віктор Кирилюк
біля озера

14 июля 2015


... 4


  Закрыть  
  Закрыть