Форум Тернополя

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 7 ...

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Лікар із Тернополя Віталій Тригук вже чотири роки рятує наших Воїнів на передовій. А спочатку був на Майдані,витягуючи з того світу наших Героїв. Доземний уклін таким Лікарям !
https://s.ukropen.ne... align="left">

25 травня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Пам'ятник борцям за волю Украiни. на Тернопільщині...
https://s.ukropen.ne... style="margin-top: 3px;" align="left">

18 травня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Лікар із Тернополя Віталій Тригук вже чотири роки рятує наших Воїнів на передовій.А спочатку був на Майдані,витягуючи з того світу наших Героїв. Доземний уклін таким Лікарям !

(с)
https://s.ukropen.ne... style="margin-top: 3px;" align="left">

16 травня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Справжній\n генерал, що прийняв смерть у бою за Україну: Це та Людина, яка знала, \nяк спав, чим снідав та що вечеряв кожен його Воїн

Відродження Національної Гвардії України - це насамперед добровольці і Сергій Петрович Кульчицький.

Генерал-майор\n Сергій Кульчицький Народився 17 грудня 1963 року в німецькому місті \nВеймар, де на той час в Групі радянських військ у Німеччині проходив \nслужбу його батько, Петро Іванович, офіцер Збройних Сил СРСР, виходець \nіз села Чорнокінці Чортківського району Тернопільської області.

1985\n року розпочав службу командиром десантно-штурмового взводу 876-го \nокремого десантно-штурмового батальйону 61-ї окремої бригади морської \nпіхоти Північного флоту ВМФ СРСР. Після розпаду СРСР 1992 року капітан \nКульчицький переїхав до України в м. Тернопіль, де розпочав службу у \nНаціональній гвардії України, з січня 2000 року — Внутрішні війська МВС \nУкраїни.

Навесні 2014 року, в умовах російської збройної агресії \nпроти України, генерал-майор Кульчицький брав активну особисту участь у \nстворенні першого добровольчого підрозділу, сформованого із активістів \nСамооборони Євромайдану, — 1-го резервного батальйону Національної \nгвардії. Разом із підготовленими ним резервістами вирушив у район \nпроведення антитерористичної операції на Схід України. Від першого дня \nвін був разом зі своїми солдатами, жив у наметі, їв солдатську їжу, \nбувало, сам і готував.

Загинув 29 травня 2014 року в зоні бойових\n дій під час антитерористичної операції у місті Слов\'янськ Донецької \nобласті. Близько 12:30 після розвантаження продуктів харчування на 4-й \nблокпост та проведення ротації особового складу, повертаючись з району \nгори Карачун, був обстріляний з лісосмуги та підбитий терористами з ПЗРК\n гелікоптер Мі-8 МТ (борт «16») Національної гвардії України, на борту \nякого був генерал-майор Сергій Кульчицький. Під час падіння вибухнули \nпаливні баки. В результаті події загинуло 12 чоловік: шість \nвійськовослужбовців Національної гвардії, включаючи двох членів екіпажу,\n та шість представників спецпідрозділу МВС України.

Похований 31 травня 2014 року на Полі почесних поховань Личаківського цвинтаря у Львові.

Кульчицький став першим українським генералом, загиблим під час війни на Донбасі.
https://s.ukropen.ne...\" align=\"left">

30 березня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
https://s.ukropen.ne...>
Чотирирічного хлопчика, який зник сьогодні увечері у приміському селі, знайшли мертвим у річці біля Тернополя.
\n\n
\n \n

Про це повідомляє https://tp.npu.gov.u...\" rel=\"nofollow\" target=\"_blank">відділ комунікації обласної поліції.

\n\n

«Зниклого у неділю, 3 березня, 4-річного хлопчика в селі Смиківці \nТернопільського району знайшли у річці без свідомості», - йдеться у \nповідомленні.

\n\n

Також повідомляється, що медики намагалися реанімувати дитину, проте повернути до життя її не вдалося.

Подробиці трагедії у поліції поки що не коментують.

4 березня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

 Проломили голову, коли заступився за дівчину: помер учасник АТО
6

\n
\n
\nhttps://m.gazeta.ua/...\" class=\"bubble make-comment"> \nhttps://m.gazeta.ua/...\" class=\"fs13 red relative top1">Коментувати\nРоздрукувати\n

Сьогодні, 22 лютого, помер 32-річний учасник АТО із села Якимівці Лановецького району на Тернопільщини Олександр Цюх. Деталі смерті невідомі. Ветеран готувався стати батьком.

\n

Про сумну звістку у соцмережі повідомив священик Олексій Філюк. Інформацію підтвердив Голова обласної спілки учасників АТО Дмитро Харчук.

\n

\"Сьогодні Лановеччину сколихнула сумна \nзвістка бо перестало битись серце учасника АТО Олександра Цюха. Хлопця, \nякий пройшов жахіття війни, нещодавно одружився і залишалося йому лише \nпорадіти життю і пожити\", – написав отець.

\n

Олександр Цюх був призваний під час 4-ї \nхвилі мобілізації. Більше року прослужив в АТО водієм-механіком у \nтанкових військах 28-ої бригади. У серпні 2015 року дислокувався біля \nКурахового, отримав поранення. Після демобілізації працював таксистом.

\n

Обставини смерті чоловіка з\'ясовуватиме експертиза. Є ймовірність, що трагедія трапилась унаслідок https://m.gazeta.ua/...\" target=\"_blank">жорстокого побиття, за яке ніхто з кривдників не поніс покарання.

\n

Ввечері 28 червня 2017 року Oлександр зі \nсвoєю дівчинoю та її пoдругoю стoяв на автобусній зупинці у Якимівцях, \nкoли дo них під\'їхала автівка із п\'яними чoлoвіками, які пoчали \nчіплятися дo дівчат. Учасник АТО зрoбив їм зауваження, тоді чоловіки \nвчотирьох накинулися на нього та жoрстoкo пoбили. Свідки кажуть, що коли\n потерпілий вже лежав, один з нападників наніс йому удар ногою по \nголові.

Він 4 дні він пролежав в комі, та 2 тижні у\n реанімації. Йому поставили діагноз – відкрита черепно-мозкова травма, \nзабій склепіння головного мозку з епідуральною та субдуральними \nгематомами справа, перелом склепіння та основи черепа справа. Стан \nОлександра був стабільно важкий.

Після виписки з лікарні, Олександр та Тетяна, за яку він заступився вирішили жити разом.

\"Тетяна побачила у ньому красивого, \nмужнього та сильного чоловіка й зрозуміла, що саме з ним буде і справді \nяк за кам\'яною стіною. Таня ж привернула увагу Олександра своєю красою, \nпростою й великою турботою. У випробуваннях, що випали на їх долю – вони\n зрозуміли, що знайшли один одного. Відтоді вони нероздільні\", - писало \nвидання https://www.0352.ua/...=IwAR0ddX1jn3dPwSLq3bPxC4MMmBgEpv0CJ7KN43pv_zfRbWZjBfvcrKK1b48\" target=\"_blank">0352.ua.

Через два роки пара одружилась. Весілля \nвідгуляли скромно, у сімейному колі. У весільну подорож молодята не \nпоспішали,очікували народження первістка.

\n\n\n\n

Причетних до побиття Михайла Гінду, Миколу Загаєвського, Віталія Замойського та Вадима Скакуна,\n звинуватили у груповому хуліганстві. Усім загрожувало до 5 років \nув\'язнення. Однак, згідно з вироком Лановецького райсуду, вони отримали \nрізні терміни обмеження волі. Та покарання не відбуватимуть, потрапили \nпід Закон про амністію, повідомила представник потерпілого Людмила Петровець.

23 лютого 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Ніч Апокаліпсису, як назвали її пізніше, настрашніша ніч, яку довелося пережити нам усім з 18 на 19 лютого 2014р.
Кілька тисяч Героїв, які втримали тоді Майдан від остаточної зачистки, зробили справжній подвиг,про який ми ніколи не забудемо.
Читаючи\n спогади очевидців про це пекло, щоразу зустрічається одне і теж \nпитання: Чому беркут тоді так і не дотис захисників Майдану? Що зупинило\n цих нещадних вбивць? Мабуть це питання лишиться одним з багатьох, на \nяке ми так і не отримаємо відповіді найближчим часом.
В ту ніч з усіх\n куточків країни, а передусім із Заходу та Центру спішили автобусами, \nмашинами сотні і тисячі людей із однією думкою: \"Хлопці, ви тільки \nпротримайтеся там ще трошки, ми вже їдемо!\" В цю ніч палали управління \nміліції, СБУ, прокуратури у Львові і Тернополі, Хмельницькому та Луцьку,\n Івано-Франківську і Рівному.
Уся країна була серцем на вогняному Майдані, де вирішувалась наша доля...
https://s.ukropen.ne...\" align=\"left">

18 лютого 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Тернопільська область.
https://s.ukropen.ne...\' align=\'left\'>

8 лютого 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

Як активістки зі Львова надихнули жінок відрізати волосся заради дітей

Ольга Швед для ВВС News Україна, Львів
https://s.ukropen.ne...\' style=\'max-width: 100%;\'>

Жінки і дівчата обрізають довге волосся та віддають його на виготовлення перук онкохворим дітям. В Україні з грудня триває акція Hair for Share (в перекладі - \'ділитися волоссям\').

Стартувала вона зі Львова. Її вигадали шестеро дівчат, які волонтерили у відділенні гематології Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Вони помітили, що маленькі пацієнтки дуже важко переживають втрату волосся під час лікування хіміотерапією. Саме тому вирішили започаткувати благодійну акцію і допомогти дітям отримати перуки.

Учасниці акції фотографуються з відрізаним волоссям та постять фото у соцмережах з хештегом #HairForShare. Уже зібрали понад 8 кілограмів волосся й виготовили шість перук.

  • https://www.bbc.com/...\' class=\'story-body__link\' style=\'color: rgb(42, 80, 126); font-family: Verdana; text-decoration-line: none;\'>У Франції міністр відрізала волосся заради хворих на рак
  • https://www.bbc.com/...\' class=\'story-body__link\' style=\'color: rgb(42, 80, 126); font-family: Verdana; text-decoration-line: none;\'>Як кореспондентка ВВС до останнього боролася з раком

У Львові щотижня стрижуть волосся 5-8 учасниць акції. Організатори домовляються з перукарнями, аби цих жінок обслуговували безкоштовно. Поштою їм надсилають вже відрізане волосся з Рівного, Тернополя, Дніпра, Харкова, Житомира, Івано-Франківська.

\'Ні хвилинки не вагалася\'

https://ichef.bbci.c...\' datasrc=\'https://ichef.bbci.c...\' class=\'responsive-image__img js-image-replace\' alt=\'Львів\' янка=\'\' Стефанія=\'\' Приймак=\'\' чотири=\'\' роки=\'\' відрощувала=\'\' довге=\'\' волосся.\'=\'\' data-highest-encountered-width=\'624\' width=\'549\' height=\'549\' style=\'max-width: 100%;\'>

У львівську перукарню Стефанія Приймак прийшла із донькою та онучкою, хоче взяти участь в акції. У жінки - довге світле волосся.

\'Про акцію розповіла внучка, вона побачила її в соцмережах. Я ні хвилинки не вагалася\', - каже жінка.

  • https://www.bbc.com/...\' class=\'story-body__link\' style=\'color: rgb(42, 80, 126); font-family: Verdana; text-decoration-line: none;\'>\'За дитячий сміх гроші не беремо\' - як у Львові працюють клоуни-волонтери

\'За фахом я медсестра, зараз вже на пенсії. Волосся відрощувала чотири роки, воно у мене гарне, міцне. Сподіваюся, якісь дівчинці вийде красива перука, яка буде її тішити\', - додає вона.

Перукарка заплітає косу, відрізає 30-35 см волосся, миє голову жінці й робить стрижку \'під каре\'.

\'Волосся не шкода\'

https://ichef.bbci.c...\' datasrc=\'https://ichef.bbci.c...\' class=\'responsive-image__img js-image-replace\' alt=\'Студентка Анна Устінова відрізала понад 30 см білявого волосся. Стрижку й зачіску їй у перукарні зробили безкоштовно.\' data-highest-encountered-width=\'624\' width=\'2121\' height=\'3020\' style=\'max-width: 100%;\'>

На черзі - студентка Анна Устінова. Вона теж білявка. Її безкоштовно стрижуть.

\'Волосся не шкода, воно швидко відросте. Одразу розмістила фото (нової зачіски. - Ред.) на свої сторінки в Instagram і Facebook. Маю багато вподобань. Пишуть, що нова зачіска мені дуже личить і дякують за добру справу\', - каже Анна.

\'Класно, що моє волосся комусь знадобиться\', - зазначає вона.

Кампанію зі збору волосся розпочали у грудні. За цей час своє волосся на благодійність віддали понад 150 жінок. Назбирали на 10 повноцінних перук, усього - 8 кілограмів.

Організаторки співпрацюють із двома благодійними фондами, які опікуються дітьми з онкологічними недугами. Це львівський фонд \'Крила Надії\' та київський \'Таблеточки\'. Їм передають готові перуки. Фонди віддають їх дівчатам, які про це просили.

\'Першими постриглися самі - показали приклад\'

https://ichef.bbci.c...\' datasrc=\'https://ichef.bbci.c...\' class=\'responsive-image__img js-image-replace\' alt=\'перукарня\' data-highest-encountered-width=\'624\' width=\'976\' height=\'549\' style=\'max-width: 100%;\'>

Перукарка збирає відрізане волосся в пакети, маркує, пише дату й місто, передає одній з організаторок акції - Людмилі Крижановській. Щотижня вона передає його в Київ майстрині з виготовлення перук.

\'Коли дівчатка втрачають волосся під час хіміотерапії - це для них морально важко. Особливо для старших дівчаток, підлітків. Їм здається, що усі навколо бачать, що вони хворі\', - каже Людмила Крижановська.

Навіть після успішного лікування потрібен час, аби своє волосся відросло, додає вона. А перуки додають їм впевненості, допомагають почуватись красивими, і вони швидше одужують.

\'Придбати якісну перуку для дитини не у всіх батьків є можливість - їх ціна понад 10 тисяч гривень. Штучні перуки неякісні - синтетичний матеріал може викликати алергічні реакції, під такою перукою погано відростає волосся. Першими постриглися ми самі - показали приклад\', - розповідає пані Крижановська.

З чотирьох хвостиків - одна перука

https://ichef.bbci.c...\' datasrc=\'https://ichef.bbci.c...\' class=\'responsive-image__img js-image-replace\' alt=\'HairForShare\' data-highest-encountered-width=\'624\' width=\'976\' height=\'549\' style=\'max-width: 100%;\'>

Найважче організаторкам акції було знайти постижера - майстра з виготовлення перук. Вартість виготовлення перуки коливається від 8 до 15 тисяч гривень.

Погодилася це зробити за собівартістю матеріалів майстриня з Києва Інна Костьолова. Разом із сімома помічницями вже виготовила шість перук для дівчаток, які втратили волосся.

\'З чотирьох хвостиків робимо одну перуку. Третину волосся із хвостика доводиться викидати - воно коротке чи ламке\', - каже постижерка.

Потім, розповідає вона, вручну спеціальними інструментами треба прикріпити волосини до основи перуки. Щоб зробити лише одну - майстер працює два тижні. Перуки існують трьох розмірів - із стрижкою під каре і довше. Колір - натуральний, русявий або світло-русявий.

 \'У перші тижні акції було багато короткого волосся - від 20 см, найбільше зараз потребуємо довгого - від 35 сантиметрів. Волосся може бути фарбоване, але не пошкоджене\', - додає Інна Костьолова.

Безкоштовно роблять стрижки дівчатам, які жертвують волосся для онкохворих дітей і в трьох київських салонах краси. Власниця мережі перукарень \'КОКО - nail room\' Ноа Кременчуцька каже, що акція викликала ажіотаж серед клієнток закладу.

\'З першого дня акції отримуємо понад 20 дзвінків на день\', - каже пані Кременчуцька.

Жінки домовляються про стрижки, стають в чергу, віддають готове накладне натуральне волосся, перуки, зазначає вона.

\'Нещодавно забігла дівчина, вона живе у Лондоні. Перед поїздкою постриглася - відрізала довжелезне світле волосся. Дівчата знають, що могли б продати це волосся за немалу суму - від тисячі гривень і більше - але радо жертвують\', - каже Ноа Кременчуцька.

Наймолодшій учасниці акції Hair for Share - 4 роки, найстаршій - понад 70.

Акція - безстрокова, адже до фондів звернулися понад 300 дітей та їхніх батьків, які б хотіли отримати перуку. Також просять перуку і жінки з онкозахворюваннями, генетичними чи імунними хворобами.

Хочете отримувати найважливіші новини в месенджер? Підписуйтеся на наш https://t.me/bbcukra...\' class=\'story-body__link-external\' style=\'color: rgb(42, 80, 126); text-decoration-line: none;\'>Telegram.


27 січня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Тернопільська область, 1913 рік.
Лаптей не наблюдаеться...  
https://s.ukropen.ne...\' align=\'left\'>

4 січня 2019


... 7 ...


  Закрити  
  Закрити