Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

3

Ювілей дитсадка у Велятині відзначили всією громадою (ВІДЕО) - читати далі...

28 вересня 2018

Ювілей дитсадка у Велятині відзначили всією громадою (ВІДЕО) - читати далі...

27 вересня 2018

Підозрюваних у вбивстві водія таксі у Велятині взяли під варту - читати далі...

31 серпня 2018

До Велятина на Пинтя fest приїдуть O.Torvald та Антитіла - читати далі...

12 червня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

У селі Велятині Хустського району на вулиці Санаторній, 2 розташований профілакторій “Теплі води”. Його термальні джерела насамперед привертають увагу підвищеним вмістом брому та йоду (бром має заспокійливі властивості на людське тіло). Вода надходить із свердловини, глибиною понад кілометр, при температурі 40-40 ° С. Перед використанням її охолоджують до прийнятної для людського тіла температури (30-38 ° С).

На поверхні з води активно виділяється вуглекислота. Тут лікують захворювання опорно-рухового апарату, органів дихання, серцево-судинної та нервової системи.

У санаторії можна прийняти лікувальні ванни з термальної, борної, бромно-хлоридно-натрієвої води або ж покупатися у термальних басейнах під відкритим небом. Курс лікування складає 10-15 процедур тривалістю від 15 до 25 хвилин.

Доїхати можна до Мукачевого або Ужгорода поїздом із Києва, Львова та інших міст, далі потрібно дістатися до Хуста, потім можна взяти таксі.

Саме у Велятині ви маєте нагоду побачити справжніх буйволів, адже більше ніде в Україні їх немає. Тут збереглося поголів’я буйволів “карпатської популяції”. За переказами, вони потрапили на територію Закарпаття ще 800 років тому із ордами хана Батия. Можна навіть посмакувати буйволівським молоком, яке є дуже корисним.

Довге

В Іршавському районі Закарпатської області розташоване одне з найбільших родовищ термальних метанових йодо-бромних вод типу Хайдусобосло, що в Угорщині, з численними виходами цих вод у селах Велика Розтока, Мала Розтока, Дубрівка, Гребля, Кам’янське. Прямих аналогів термальних метанових йодо-бромних вод цього родовища в Україні немає.

 

8 червня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

https://informer.net... alt='' width='1000' height='667' srcset='https://informer.net... 1000w, https://informer.net... 300w, https://informer.net... 768w' sizes='(max-width: 1000px) 100vw, 1000px' style='margin: 1em auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto !important; display: block; clear: both;'>

Сауна “Лисяча нора” у Косині

Дістатися можна до Ужгорода поїздом із Києва, Львова та інших міст, далі – автобусом. Також електропоїздами приміського сполучення, які курсують регіоном.

Опинившись на Берегівщині, ви матимете змогу відвідати Угорщину. Адже поблизу села Косино є пункт пропуску через український державний кордон до кордону Угорщини.

Велятино

8 червня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

https://informer.net... alt='' width='620' height='443' srcset='https://informer.net... 620w, https://informer.net... 300w' sizes='(max-width: 620px) 100vw, 620px' style='margin: 1em auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto !important; display: block; clear: both;'>

 

Для тих, кому набрид традиційний відпочинок на спекотному пляжі біля моря, tsn.ua підібрав топ-5 місць, де можна не лише відпочити, а й оздоровитися у термальних джерелах у мальовничому куточку України – Закарпатті.

Лікувальні властивості термальних вод почали застосовувати ще за часів Римської імперії, адже такі джерела допомагають у лікуванні різних хвороб.

На Закарпатті налічується понад 50 термальних джерел різної мінералізації. Та найпопулярнішими осередками термальних купалень є місто Берегове, села Косино і Велятино. Також відомі цілющими водами і село Довге та місто Мукачево.

Кожне з цих джерел має свій хімічний склад та застосовується для лікування окремих захворювань. Загалом тут можна зміцнити імунітет і пройти курс лікування серцево-судинної, опорно-рухової та нервової системи, ревматизму, хвороби нирок, шкіри, артриту, ожиріння та радикуліту.

Берегове

На території курорту у Береговому є багато джерел і басейнів із термальними водами, купатися в яких можна як влітку, так і взимку.

Басейн з термальною мінеральною водою працює на території готелю “Закарпаття” (площа Корятовича, 1), який відкрили ще у 1967 р.

Закарпатська сірководнева термальна вода – надзвичайно цілюща. Вона багата на залізо, натрій, калій, йод і фтор. Таке поєднання елементів є лише у чотирьох куточках світу: Ісландії, Новій Зеландії, на Курильських островах і в українському Береговому. Мінералізація води тут становить 24%.

Басейн наповнюється з гейзера глибиною 1500 м кремнієво-азото-вуглекисло-хлоридно-натрієвими водами високої мінералізації, що знищують багато бактерій.

Ці води позитивно впливають на організм і мають лікувальні властивості у відновленні після операцій, стабілізації нервової системи, також вони захищають від хвороб Паркінсона та Альцгеймера, лікують серцево-судинні захворювання, стабілізують серцевий ритм, зменшують ожиріння, знижують вагу, значно покращують обмін речовин, знімають безсоння, відновлюють гормональний, ендокринний баланс організму, допомагають при головному болю і болю в суглобах, усувають захворювання шкіри, випадіння волосся та знімають стрес.

 


8 червня 2018

Громада села Велятино вимагає повернути у їхню власність будівлю дитсадка, яку надали в оренду (ВІДЕО) - читати далі...

27 лютого 2018

Громада села Велятино вимагає повернути у їхню власність будівлю дитсадка, яку надали в оренду (ВІДЕО) - читати далі...

27 лютого 2018

Громада села Велятино вимагає повернути у їхню власність будівлю дитсадка - читати далі...

27 лютого 2018


3


  Закрити  
  Закрити