Форум Звенигородки

Темы для публикаций и разговоров


Політика і влада
28 Февраля 2014 Валерій Бурій

Охорона здоров'я
10 Февраля 2014 Валерій Бурій

Спортивне життя
15 января 2014 Валерій Бурій

Церква та релігія
18 сентября 2013 (преприниматель)

Матвій Шестопал
11 сентября 2012 Валерій Бурій

Смотреть все темы города

Вопросы-ответы Интервью Все записи

... 15 ...

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
Володимир Якименко

Завітайте, друзі, у Звенигородку

Подолайте друзі, 
Стежку некоротку – 
Буде і спочинок, 
І накритий стіл.

Приїжджайте, друзі,
У Звенигородку,
Лагідну столицю 
Кобзаревих сіл.

Хоч її не видно
На великих картах,
Там, де вкарбувались
Визначні місця, –

Та Звенигородку,
Скажемо без жарту, 
Впишете навіки
У свої серця.

Хай гримлять литаври,
Широко співайте
Про могутні ріки
Стольні города.


Тільки пам’ятайте,
Не позабувайте,
Що й маленький Тікич
В море упада.

Це ж у нас хлюпоче
Гречки біла піна,
Котить буйні хвилі
Дужий житограй.

Пелюсткуйся дужче, 
Квітко України – 
Край Звенигородський, 
Кобзаревий край. 


(з краєзнавчого журналу ,,Спадщина”. –  № 1, 2004. – Звенигородка).

 

2 апреля 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

http://novadoba.com.... style='margin: 0px; padding: 0px; color: rgb(30, 30, 30); text-decoration: none;'>Серед кандидатів у Президенти – двоє черкащан




http://novadoba.com.... alt='Серед кандидатів у Президенти – двоє черкащан' title='Серед кандидатів у Президенти – двоє черкащан' style='margin: 10px 15px 10px 0px; padding: 0px; border: 3px solid rgb(206, 206, 206); width: 300px; float: left;'>Обоє народилися на Звенигородщині. Перший з них – екс-міністр оборони Анатолій Гриценко, уродженець Багачівки. Інший кандидат – зі Скаливатки. Села поблизу Ватутіного. Його кар’єва теж пов’язана з військовою справою. Це Микола Маломуж, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України.

2 апреля 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

Лісівники створили Алею Шевченка у Звенигородці

http://provce.ck.ua/... rel='lightbox[94315]' style='color: rgb(9, 9, 147); text-decoration: inherit;'>1http://provce.ck.ua/... width='240' style='border: 0px; display: inline; float: left; margin-right: 24px; margin-top: 4px; margin-bottom: 12px;'>

Алею до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка створили спільно лісівники, школярі, представники міської влади та народної самооборони у Звенигородці.

Поблизу Звенигородської спеціалізованої школи ім. Т.Г. Шевченка було висаджено 200 беріз і дубів. Звенигородський лісгосп давно взяв шефство над цією школою, і разом лісівники та школярі реалізували чимало проектів.

Ідею спільної посадки запропонували саме лісівники: «Зважаючи на те, що зараз триває акція «Майбутнє лісу в твоїх руках», ми запропонували школі ім. Т.Г. Шевченка взяти участь у створенні пам’ятного насадження. Ми завжди із задоволенням підтримуємо подібні ініціативи й надаємо саджанці для створення нових алей, скверів», – розповів директор ДП «Звенигородське лісове господарство» Анатолій Проценко. Він додав, що минулого року було відновлено міський сквер біля автостанції та посаджений парк поблизу стадіону, завдяки сприянню лісгоспу.

http://provce.ck.ua/... rel='lightbox[94315]' style='color: rgb(9, 9, 147); text-decoration: inherit;'>2http://provce.ck.ua/... width='240' style='border: 0px; display: inline; float: left; margin-right: 24px; margin-top: 4px; margin-bottom: 12px;'>

Участь в акції взяли більше 30 осіб. Серед них – представники міської влади, зокрема й міський голова Звенигородки Олександр Саєнко, народна самооборона. «Цю алею ми створили на знак ушанування пам’яті нашого великого земляка. Ми вважаємо, що це сприятиме вихованню молоді в дусі патріотизму», – сказавкомендант громадського формування «Звенигора» Другої сотні Майдану Сергій Кердань.

Найближчим часом звенигородські лісівники планують створити алею або сквер пам’яті героїв Небесної сотні. Зараз триває обговорення щодо місця для насадження.

1 апреля 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
ОЛЕКСІЮ ОЗІРНОМУ - 60
http://oblrada.ck.ua... style='border: none; vertical-align: bottom !important;'>Несу тебе у серці, важко йду,
Гудуть у скронях божевільні дзвони…
Несу і все… на щастя чи біду,
Долаю серцем кляті перепони.
О.Озірний «Україні»

А я за пісню вигорю до тла,
Щоб рідне слово ширилось по світу,
Щоб хоч краплину перелить в слова
Із невмирущого в століттях «Заповіту».
О.Озірний «Вродлива жінка може зрадить ще…»


Олексій Озірний неодноразово брав участь в літературних заходах, які відбувались у нашому місті. Автор поетичних збірок із промовистими назвами «Проща», «Козацький цвинтар», «Заплакані зорі» та «За кого померти?» народився в 1954 році в с. Вербівка Городищенського району на Черкащині в сільській родині.
Навчився читати рано — ще в чотири роки, і читав не тільки українською, а й російською мовами. «Першими книжками, - як згадує письменник, - пам'ятаю, були для мене «Читанка» і «Рассказы о Чапаеве». В першому класі вчитись мені було нудно і нецікаво...»
На «відмінно» закінчив школу і два вузи. Вчився легко і невимушена.
Отримавши фах психолога, Олекса Антонович працював у Звенигородській середній школі №3, згодом – на адміністративних посадах: начальником відділу райдержадміністрації, у відділі культури Черкаського міськвиконкому, заступником начальника Смілянської райдержадміністрації.
Поезія Озірного була розбуджена піснею його батьків, особливо ж мамою, простою сільською жінкою, виробленою тяжкою колгоспною працею, яка знала силу-силенну пісень, обрядів та звичаїв і всім цим живила романтичну синову душу.
Вдосконалював свої поетичні проби в літературному об'єднанні «Радосинь», на одному із занять якого ними подивував відомого поета Дмитра Чередниченка. Тож у передмові до першої книжки «Проща», яка побачила світ у 1995 році у видавництві Спілки письменників України той із радістю констатував: «Нарешті в Шевченковому краї з'явився могутній поет». Визнання таланту Озірного не забарилося: невдовзі він стає лауреатом літературної премії ім. В. Симоненка.
Для Олексія Антоновича творчість є «священною територією», на якій він ніколи не дозволить собі бути нечесним, писати з чужих спів і почуттів або на замовлення. В цьому плані для нього слугують прикладом Тарас Шевченко і Євген Маланюк. «Все інше, - каже письменник, - читайте в моїх віршах».

 Надзвичайно талановитий письменник Олекса Озірний! 

Такий простий і СПРАВЖНІЙ! Його життєвий шлях починався зі звичайного босоногого дитинства у звичайній СПРАВЖНІЙ українській сім’ї, серед краси людських стосунків, краси природи. Тому і закладені були в дитячу душу Віра, Надія, а далі й Любов. Хоча, мабуть, без Любові не було б нічого. 

Його ліричний герой – ревно любить свою Україну, родину, людей, життя. Він не боїться жертвувати власними інтересами заради правди і справедливості. Він – СПРАВЖНІЙ!

Мабуть, нелегко Олексі Озірному в такий складний час писати! Бути чесним до людей і до себе. 


Валерій БУРІЙ

28 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
Маньківський та Звенигородський райони лідирують за кількістю фермерів
http://vkurse.ua/i/2... width='218' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-family: inherit; font-size: inherit; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; line-height: inherit; vertical-align: baseline;'>

Сьогодні на Черкащині налічується 1 317 фермерських господарств, які використовують 138,15 тис. га земель. Із них 135,88 тис. га – сільськогосподарські угіддя, зокрема 131,99 тис. га – рілля. У середньому на одне фермерське господарство припадає 104,9 га земель, - повідомляють у Головному управлінні Держземагентства в Черкаській області.

Наразі у власності фермерів перебуває 2,17 тис. га сільгоспугідь, в оренді – 117,8 тис. га, у постійному користуванні – 15,91 тис. гектарів.

Переважна більшість приватних господарств розташовані в Маньківському (127), Звенигородському (116) та Монастирищенському (97) районах області.

24 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

м. ВАТУТІНЕ

Урок гордості за рідний край

“Черкащина літературно-мистецька” — тема відкритого уроку, який відбувся нещодавно в ЗОШ № 2 ім. М.Ф.Ватутіна. урок для старшокласників підготували та провели бібліотекар школи Раїса Олександрівна Лячинська та вчитель української мови та літератури Таміла Василівна Кущенко.

http://www.vatytino.... border='0' width='336' height='264' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent; float: left;'>Сповнюємося гордістю за свій рідний край, Черкащину, яка дала цілому світові Тараса Шевченка. В променях його величі і слави сяють талантом і любов’ю до рідної землі інші постаті літераторів і митців, які народилися на Черкащині або тут жили і працювали, залишили відбиток свої помислів і творінь нащадкам. Безперечно, кожне місто і навіть кожне село має людей, якими пишаються земляки, нащадкт, а надто вже ті поселення, які багаті на історичні і культурні пам’ятки, віколомні події — Умань, Звенигородка, Стеблів, Кам’янка, Городище, Золотоноша, Канів. І.Нечуй-Левицький, Тодось Осьмачка, С.Скляренко, С.Гулак-Артемовський, М.Старицький, М.Бажан, А.Кримський, В.Симоненко, Д.Нарбут, М.Іванченко, В.Шкляр — осягнути творчість цих людей — не  вистачить і десяти уроків, а знати її — святий обов’язок кожного свідомого українця.http://www.vatytino.... border='0' width='379' height='284' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent; float: right;'>

Одну за одною перегортали старшокласники сторінки мультимедійної презентації. Літературні твори, художні полотна, пісні і музика відображалися на тлі наших чарівних багатих краєвидів, пам’яток, архітектури, побуту, національних атрибутів і традицій. У розповіді ведучих доречно впліталися вірші, пісні і драматичні сценки, сповнені яскравих емоцій і майстерності.

http://www.vatytino.... border='0' width='377' height='251' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent; float: left;'>Про літераторів і митців Ватутіного розповів дітям вчитель, журналіст і краєзнавець Валерій Михайлович Бурій, який особисто спілкуться з багатьма відомим та цікавими людьми нашого краю, занотував спогади про зустрічі з ними у свої краєзнавчих книгах. І це надзвичайно важливо, адже почасти ми шукаємо якогось дива, відкритів не там, де живемо. А тим часом ці духовно багаті люди ходять нашими вулицями і відтворюють нашу сучасність. Василь Дергач, Яків Івашевич, Михайло Іванченко, Олександр Грищенко, а ще Микола Гірник, Олег Орловський, — вони залишили нам вагомий спадок своєї світлої істини трудових буднів і подвигів на полі бою, відгомін свої вразливих до болю і до щастя душ, осяяних музою творчості, любові до життя.

http://www.vatytino.... border='0' width='189' height='234' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent; float: left;'>Заслужений вчитель України Раїса Миколаївна Бойко наголосила на важливості таких уроків, подякувала організаторам і дітям за тематичне наповнення і творче оздоблення цього заходу.http://www.vatytino.... border='0' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; background-color: transparent; float: right;'>

А ще до глибини душі вразила недитяча поезія тринадцятилітньої Вікторії Плахотнюк, осмислення тривоги і печалі нашої долі, нашого майбутнього, подій, які відбуваються в нашій Україні. Тільки в єдності ми можемо протистояти силі зла і облуди, яка нависла над нашою Вітчизною.

Л.Тращенко («Місто робітниче» №14 за 21.03.2014)

21 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій

У Звенигородці молодик викрав з аптеки скриньку для пожертв

http://pro-vincia.co... style='color: rgb(29, 89, 135); text-decoration: none;'>http://pro-vincia.co... alt='У Звенигородці молодик викрав з аптеки скриньку для пожертв ' title='У Звенигородці молодик викрав з аптеки скриньку для пожертв ' class='post-img left' style='border: 1px solid rgb(221, 221, 221); padding: 5px; margin: 5px 5px 5px 0px; max-width: 220px; max-height: 220px; display: block; float: left;'>Купуючи ліки в місцевій аптеці, чоловік прихопив із собою скриньку для благодійних внесків. Зловмисника затримано. 

Як інформує СЗГ УМВС в Черкаській області, отримавши інформації про крадіжку з місцевої аптеки, черговий Звенигородського райвідділу міліції направив на місце події слідчо-оперативну групу. Власниця аптеки розповіла правоохоронцям, що в приміщенні на підвіконні розмістила скриню, куди вони збирали внески на лікування хворої дитини. У день її зникнення до аптеки завітало багато покупців. Вона разом з продавцем була зайнята продажем ліків. Коли саме зникла скриня - ніхто не помітив. У ході оперативно-розшукових заходів в поле зору працівників міліції потрапив 23-річний раніше судимий молодик. Чоловіка запросили до райвідділу для дачі пояснень. Під час розмови зі слідчим він зізнався у скоєному та розповів, що дійсно того дня ходив до аптеки за ліками. Побачивши скриню з грошима, вирішив викрасти її. Непомітно виніс її з аптеки, витягнув звідти 700 гривень та викинув у сусідньому дворі. Викрадені кошти витратив на свої потреби.

Наразі з крадієм працюють слідчі. Відносно нього слідчим відділенням Звенигородського районного відділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). За вчинене кримінальне правопорушення чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу, або громадських робот на строк від вісімдесяти до двохсот годин, або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі до трьох років.
20.03.2014 

20 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
Талановиті діти, які прославляють Черкащину не тільки на загальнодержавному, але і на міжнародному рівнях, отримають стипендії.

Серед них, учень 5 класу Звенигородської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів імені Тараса Шевченка Звенигородської районної ради Нечаєву Віталію.

Віталій унікальна дитина, відмінно навчається, має енциклопедичну пам'ять на дати, цифри, події. Відзначається цілеспрямованістю та наполегливістю у виконанні навчальних завдань і особливо під час самостійного виконання робіт. Активний учасник шкільних, районних, обласних, всеукраїнських і міжнародних конкурсів та олімпіад, упродовж останніх 3 років здобув численні нагороди: диплом призера конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика, диплом І ступеня за найкращий результат у Всеукраїнському інтерактивному конкурсі юних суспільствознавців 'Кришталева сова – 2012', бронзовий сертифікат учасника Всеукраїнського конкурсу з англійської мови 'Гринвіч', сертифікат призера Міжнародного природничого інтерактивного конкурсу 'Золотий колосок' (2012 рік). У 2011 році отримав премію 'Гордість країни'. У квітні 2013 року нагороджений дипломом II ступеня у номінації 'Найдивовижніший' комітету ТОВ 'Премія 'Диво-дитина'. У листопаді 2013 року отримав титул Абсолютного переможця Міжнародної премії імені Джузеппе Шіакка, вручення якої відбулося в Папському Урбаніанському університеті (Італія, Ватикан). Нагороджений грамотою Посольства України у Ватикані за вагомий особистий внесок у зміцнення авторитету та позитивного іміджу України у світі.

9 марта 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
Биография

Алексей Кузьмич Стеблевский родился 27 марта 1911 года в посёлке Звенигородка (ныне город Черкасской области, Украина), в семье рабочего. Украинец. Член ВКП(б) с 1943 года. Окончил 7 классов. Жил в посёлке Мисхор Ялтинского района. Работал слесарем.

В РККА призван в 1933 года. В 1940 году окончил курсы младших лейтенантов. Участник Великой Отечественной войны с июня 1941 года. В 1943 году окончил курсы «Выстрел».

Командир батальона 289-го гвардейского стрелкового полка (97-я гвардейская стрелковая дивизия, 5-я гвардейская армия, 1-й Украинский фронт) гвардии майор Стеблевский А.К. умело организовал 26 января 1945 года форсирование Одера. Батальон овладел опорным пунктом противника северо-западнее города Оппельн (Ополе, ПНР), нанеся врагу большой урон в живой силе.
Звание Героя Советского Союза присвоено 27 июня 1945 года.

С 1946 года майор Стеблевский А.К. в запасе. Жил в городе Львов. В 1949 окончил областную партийную школу. Работал заместителем директора художественного училища, инструктором Львовского горкома КПСС, директором кинотеатра.
Умер 12 мая 1999 года. Похоронен на Брюховичском кладбище во Львове.
Награды

Звезда Героя Советского Союза (№ 7819);
Орден Ленина (№ 52515);
Орден Александра Невского (№ 8381);
Орден Отечественной войны 1-й степени (1985);
Орден Отечественной войны 2-й степени (№ 142757);
Медаль 'За боевые заслуги' (№ 1532709);
Медали.


97-я гвардейская стрелковая дивизия
Литература

Герои Советского Союза: Краткий биографический словарь / Пред. ред. коллегии И. Н. Шкадов. — М.: Воениздат, 1988. — Т. 2 /Любов — Ящук/. — 863 с. — 100 000 экз. — ISBN 5-203-00536-2
Церковный М.Ф., Шиганов А.Д., Юрьев Б.Ф. Героев подвиги бессмертны. 2-е изд. Киев, 1982.

Примечания

Hero of the Soviet Union medal.png Стеблевский, Алексей Кузьмич. Cайт «Герои Страны».  (Проверено 1 июня 2013)

26 Февраля 2014

Бурій Валерій, пользователь 1ua
Валерій Бурій
Алексей Кузьмич Стеблевский
https://ru.wikipedia... class='image' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>Стеблевский Алексей Кузьмич.jpghttps://upload.wikim... width='240' height='340' srcset='//upload.wikimedia.org/wikipedia/ru/thumb/9/96/%D0%A1%D1%82%D0%B5%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%B9_%D0%9A%D1%83%D0%B7%D1%8C%D0%BC%D0%B8%D1%87.jpg/360px-%D0%A1%D1%82%D0%B5%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%B9_%D0%9A%D1%83%D0%B7%D1%8C%D0%BC%D0%B8%D1%87.jpg 1.5x, //upload.wikimedia.org/wikipedia/ru/thumb/9/96/%D0%A1%D1%82%D0%B5%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%B9_%D0%9A%D1%83%D0%B7%D1%8C%D0%BC%D0%B8%D1%87.jpg/480px-%D0%A1%D1%82%D0%B5%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%B9_%D0%9A%D1%83%D0%B7%D1%8C%D0%BC%D0%B8%D1%87.jpg 2x' style='border: none; vertical-align: middle;'>
Дата рождения

https://ru.wikipedia... title='27 марта' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>27 марта https://ru.wikipedia... title='1911 год' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>1911

Место рождения

пос. https://ru.wikipedia... title='Звенигородка' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>Звенигородка
(ныне город в https://ru.wikipedia... title='Черкасская область' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>Черкасской области), https://ru.wikipedia... title='Украина' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>Украина

Дата смерти

https://ru.wikipedia... title='12 мая' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>12 мая https://ru.wikipedia... title='1999 год' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>1999 (88 лет)

Место смерти

г. https://ru.wikipedia... title='Львов' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>Львов, https://ru.wikipedia... title='Украина' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>Flag of Ukraine.svghttps://upload.wikim... width='22' height='15' class='thumbborder' srcset='//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/49/Flag_of_Ukraine.svg/33px-Flag_of_Ukraine.svg.png 1.5x, //upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/49/Flag_of_Ukraine.svg/44px-Flag_of_Ukraine.svg.png 2x' style='border: 1px solid rgb(221, 221, 221); vertical-align: middle; margin: 0px;'> https://ru.wikipedia... title='Украина' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>Украина

Принадлежность

https://ru.wikipedia... title='Союз Советских Социалистических Республик' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>Red Army flag.svghttps://upload.wikim... width='22' height='15' class='thumbborder' srcset='//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/db/Red_Army_flag.svg/33px-Red_Army_flag.svg.png 1.5x, //upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/db/Red_Army_flag.svg/44px-Red_Army_flag.svg.png 2x' style='border: 1px solid rgb(221, 221, 221); vertical-align: middle; margin: 0px;'> https://ru.wikipedia... title='Союз Советских Социалистических Республик' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>СССР

Род войск

https://ru.wikipedia... title='Пехота' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>Пехота

Годы службы

https://ru.wikipedia... title='1933' class='mw-redirect' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>1933—https://ru.wikipedia... title='1946' class='mw-redirect' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>1946

Званиеhttps://ru.wikipedia... title='Гвардия' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>гвардии
https://ru.wikipedia... title='Майор' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>Майорhttps://upload.wikim... width='55' height='21' srcset='//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6d/CCCP_army_Rank_major_infobox.svg/83px-CCCP_army_Rank_major_infobox.svg.png 1.5x, //upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6d/CCCP_army_Rank_major_infobox.svg/110px-CCCP_army_Rank_major_infobox.svg.png 2x' style='border: none; vertical-align: middle;'>
Часть

289-й гвардейский стрелковый полк

Командовал

стрелковый батальон

Сражения/войны

https://ru.wikipedia... title='Великая Отечественная война' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>Великая Отечественная война

Награды и премии
https://ru.wikipedia... title='Герой Советского Союза' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>Герой Советского Союзаhttps://upload.wikim... width='20' height='40' srcset='//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/76/%D0%97%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%8F_%D0%97%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B0_%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%8F_%D0%A1%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%A1%D0%BE%D1%8E%D0%B7%D0%B0.png/30px-%D0%97%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%8F_%D0%97%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B0_%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%8F_%D0%A1%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%A1%D0%BE%D1%8E%D0%B7%D0%B0.png 1.5x, //upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/76/%D0%97%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%8F_%D0%97%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B0_%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%8F_%D0%A1%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%A1%D0%BE%D1%8E%D0%B7%D0%B0.png/40px-%D0%97%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%8F_%D0%97%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B0_%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%8F_%D0%A1%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%A1%D0%BE%D1%8E%D0%B7%D0%B0.png 2x' style='border: none; vertical-align: middle;'>
https://ru.wikipedia... title='Орден Ленина' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>Орден Ленинаhttps://upload.wikim... width='40' height='17' class='thumbborder' srcset='//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d7/Order_of_Lenin_ribbon_bar.png/60px-Order_of_Lenin_ribbon_bar.png 1.5x, //upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Order_of_Lenin_ribbon_bar.png 2x' style='border: 1px solid rgb(221, 221, 221); vertical-align: middle;'>https://ru.wikipedia... title='Орден Александра Невского' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>Орден Александра Невскогоhttps://upload.wikim... width='40' height='17' class='thumbborder' srcset='//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/51/Order_alexander_nevsky_rib.png/60px-Order_alexander_nevsky_rib.png 1.5x, //upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/51/Order_alexander_nevsky_rib.png/80px-Order_alexander_nevsky_rib.png 2x' style='border: 1px solid rgb(221, 221, 221); vertical-align: middle;'>https://ru.wikipedia... title='Орден Красного Знамени' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>Орден Красного Знамениhttps://upload.wikim... width='40' height='17' class='thumbborder' srcset='//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d9/Order_of_Red_Banner_ribbon_bar.png/60px-Order_of_Red_Banner_ribbon_bar.png 1.5x, //upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d9/Order_of_Red_Banner_ribbon_bar.png 2x' style='border: 1px solid rgb(221, 221, 221); vertical-align: middle;'>
https://ru.wikipedia... title='Орден Отечественной войны I степени' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>Орден Отечественной войны I степениhttps://upload.wikim... width='40' height='17' class='thumbborder' srcset='//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/37/Order_gpw1_rib.png/60px-Order_gpw1_rib.png 1.5x, //upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/37/Order_gpw1_rib.png 2x' style='border: 1px solid rgb(221, 221, 221); vertical-align: middle;'>https://ru.wikipedia... title='Орден Отечественной войны II степени' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>Орден Отечественной войны II степениhttps://upload.wikim... width='40' height='17' class='thumbborder' srcset='//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/da/Order_gpw2_rib.png/60px-Order_gpw2_rib.png 1.5x, //upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/da/Order_gpw2_rib.png 2x' style='border: 1px solid rgb(221, 221, 221); vertical-align: middle;'>https://ru.wikipedia... title='Медаль «За боевые заслуги»' style='text-decoration: none; color: rgb(11, 0, 128); background-image: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;'>Медаль «За боевые заслуги»https://upload.wikim... width='40' height='17' class='thumbborder' srcset='//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0c/CombatRibbon.png/60px-CombatRibbon.png 1.5x, //upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0c/CombatRibbon.png 2x' style='border: 1px solid rgb(221, 221, 221); vertical-align: middle;'>

26 Февраля 2014


... 15 ...


  Закрыть  
  Закрыть