Форум Бобринця

Теми для публікацій та розмов


Юридические услуги
3 травня 2011 Роман Шарко

Авто-мото Продаётся 3 комнатная квартира...
2 вересня 2008 Choha (посередник)

Покупка/продажа Продам ЗИЛ ММЗ 554М 1981 года....
2 вересня 2008 Choha (посередник)

Корисні посилання в інтернеті
21 серпня 2008 Choha (викладач)

Бобринецький сільськогосподарський технікум
21 серпня 2008 Choha (викладач)

Дивитись всі теми міста

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Choha
викладач
Тема: Економіка
Промисловість
Основний напрямок роботи промислових підприємств району - перероб¬ка сільськогосподарської продукції та випуск товарів народного споживання. Найпотужнішими є хлібокомбінат райспоживтовариства, ЗАТ «Бобринецький комбікормовий завод», районна друкарня, ВАТ «Бобринецький завод продто¬варів».
Бобринецькі пекарі впевнені, що їхній хліб - найсмачніший. Візитною карт¬кою хлібокомбінату є короваї. На підприємстві випікають понад 40 видів хлі¬бобулочної продукції. Комбінат має власний фірмовий магазин, його вироби замовляють у сусідні райони. На «харчовому» ринку підприємство впевнено за¬войовує лідируючі позиції. Комбінат - постійний учасник обласних ярмарок. Користується попитом продукція ковбасного, рибного цехів.
У ЗАТ «Бобринецький комбікормовий завод» створено всі умови для вироб¬ництва комбікормів: зернові на Бобринеччині родять - основна база є. Крім того, тут працюють млин, лінія з виробництва макаронних виробів, олійниця. Дбаючи про додаткові надходження, утримують велику рогату худобу, теплицю.
ВАТ «Бобринецьке сортонасінницьке підприємство» надає послуги з очи¬щення, сушки, зберігання зернових і олійних культур.
Переробкою сільгоспсировини займається і завод продтоварів. Тут налаго¬джено випуск макаронних виробів, круп, солодощів, олії. До вподоби бобринчанам і гостям міста прохолодний квас продтоварівців. А головна цінність під¬приємства - халва, смакові якості якої не можна порівняти ні з якою іншою.
Філія ВАТ «Кіровоградобленерго» забезпечує населення і підприємства елек¬троенергією. Про постачання природного газу дбає Бобринецька філія ВАТ «Кіровоградгаз».
Агропромисловий комплекс
У загальному обсязі надходжень до бюджету району левова частка належить сільському господарству - 41 %.
Після реформування на території району на 90495 га діють 22 агроформування, з яких 14 сільгосптовариств з обмеженою відповідальністю, 3 сільськогосподар¬ських виробничих кооперативи, створено 195 фермерських господарств, також працюють одноосібники. Дев'ять агроформувань мають значні прибутки. Серед кращих - СВК ім. Шевченка, ВАТ «Бобринецька сільгосптехніка», ДГ «Червоний землероб», ВАТ «Богунівське», СТОВ «Червонопілля», ПСП «Велес», АС «Південна», фермерські господарства В. Романюка, В. Рижкова, В. Темченка, М.Панасюка.
Пріоритетного розвитку набула галузь рослинництва. Середня врожайність зерна складає 37 центнерів на круг. Є сприятливий ґрунт для вирощування со¬няшнику.
Для відтворення поголів'я великої рогатої худоби та свиней створено 1З пунктів штучного осіменіння тварин.
Бобринецька інкубаторно-птахівнича станція нині має можливість забез¬печити всі господарства району молодняком птиці. Тут налагоджено процес виведення здорового молодняку курей, качок, гусей. 
Бобринеччина здавна славилася талановитими хліборобами. Шанують у районі Героя Соціалістичної Праці О. І. Новак. СВК ім. Шевченка очолює за¬служений працівник сільського господарства України А. М. Тесленко. Такого ж високого звання удостоєні й жителі району Н. І. Солощенко та В. Ю. Кравченко.
Щедро діляться своїм досвідом А. Пітенко, В. Плющ, В. Кравченко, М.Коломієць, О. Богданов, В. Антипенко, І. Гордієнко.
Транспорт
Територією Бобринецького району проходить автомагістраль Олександрівка-Кіровоград-Миколаїв. З Бобринецької автостанції відкрито 36 рейсів міжміського сполучення, які допомагають дістатися в різні регіоні України. Те¬риторією району проходить залізниця, що з'єднує станцію Бобринець із стан¬ціями Долинська та Помічна.
Зв'язок
Бобринецьке відділення поштового зв'язку - одне з кращих в області. Разом з кореспонденцією, друкованими виданнями поштовики доставляють насе¬ленню району товари першої необхідності.
Телефонним зв'язком жителів забезпечує цех електрозв'язку № 4 Кіровоградської дирекції ВАТ «Укртелеком». Модифікується міжміський телефонний зв'язок Завдяки послугам підприємства Бобринець спілкується з усім світом че¬рез мережу Інтернет, де має власну Web-сторінку. На ній міститься інформація з історії краю, а також про можливості аграрного сектору, промисловість району.
Територія району має мобільне покриття.
Планується введення в експлуатацію радіостанції FM-формату.
Будівництво
У районі щорічно здається в експлуатацію 1,5 тис. м2 житла вартістю 600 тис. грн, останнім часом розширюється мережа приватних магазинів, споруджених за кошти підприємців.
У 2000 році розпочато будівництво об'їзної автодороги довжиною 2,84 км та телеретранслятора.
Житлово-комунальне господарство
У районі на сьогодні діє вісім (три в місті та п'ять у сільських населених пунк¬тах) підприємств житлово-комунального господарства. КП «Комунальник» обслуговує 23,5 тис. м2 житла. Міськводоканал надає послуги з водопоста¬чання та водовідведення, має З 458 абонентів, ДКП «Бобринецьтегоюкомуненерго» - з теплопостачання для підприємств та населення має 98 дрібних та великих абонентів. Комунальні підприємства створено в селах Сугокліївка, Буховецьке, Кетрисанівка, Верхньоінгульське, Рощахівка, де надаються послу¬ги з водопостачання та благоустрою.
На даний час у районі газифіковано повністю та частково села Федіївка, Витязівка, Миколо-Бабанка, Новоградівка, Костомарівка, Березівка, Кохане та міс¬то Бобринець. У районному управлінні з експлуатації газового господарства нині зареєстровано З 470 абонентів.
Побутове обслуговування
У Бобринецькому районі відкрито цех з перетяжки меблів та швейний цех, працюють 5 перукарень, 2 майстерні з ремонту телерадіоапаратури, 2 пунк¬ти шиномонтажу, З швейні майстерні, майстерня з ремонту та виготовлення ключів, майстерня з ремонту взуття, 2 фотоательє, майстерня з ремонту годин¬ників, 3 пункти з переробки сільськогосподарської продукції, пункт прокату аудіовізуальних творів.
На селі надаються послуги з ремонту телерадіоапаратури та встановлення антен.
Торгівля
Торговельна мережа району налічує 192 магазини загальною площею 6 944,2 м2.
Торговельна мережа в сільській місцевості розвивається за рахунок відкрит¬тя нових приватних торгових точок. У селах, де менше 100 жителів, здійснюється торгівля через лавки на дому та виїзну торгівлю.
У магазинах споживчої кооперації працюють відділи продажу товарів власного виробництва та проводиться заготівля надлишків сільськогосподарської продукції.
Банківська сфера
У Бобринці діють філії п'яти банківських установ: «Аваль», Ощадбанк, «Надра», Промінвестбанк, Укрсоцбанк.











21 серпня 2008


1


  Закрити  
  Закрити