Тісто: 100 гр. масла 120 гр. м'якого сиру ( брала знежирений) 80 гр. молока 50 гр. цукру 1 ст. л. ванільного цукру щіпка солі 240-260 гр. борошна 2 ч. л. розпушувача
Начинка: 200 гр. вишні ( я взяла на-віч з сиропу) 50 гр. масла 80 гр. цукру 2 ч. л. ванільного цукру 2 ст. л. соку лимона 2 яйця 380 гр. м'якого сиру ( знову-таки знежирений) 80 гр. борошна 1 ч. л. розпушувача 25 гр. картопляного крохмалю
Прикраса (я вирішила не прикрашати пиріг і так гарно вийшло, та й зайві калорії ні до чого) 65 гр. мигдалевих пелюсток (дрібно порубаних) 65 гр. борошна 30 гр. масла 40 гр. цукру
Як готувати:
1. Тісто. Змішати в мисці розтоплене масло,сир, цукор, молоко,ванільний цукор і сіль. 2. В окремій мисці змішати просіяне борошно і розпушувач. 3. Додати борошно до сирної суміші. Вимісити тісто. 4. Тісто трохи розкачати. 5. Застелити дно форми пекарської папером, краю форми змастити маслом і викласти тісто у форму, розрівняти руками. 6. Поставити форму в холодильник на час, поки готуєте начинку. 7. Начинка. Якщо у вас свіжа вишня, відокремте її від кісточок. (я брала з сиропу, попередньо почекала поки стече сироп) 8. Збити масло і половину цукру. 9. Додати ванільний цукор і сік лимона. Ще раз збити. 10. Відокремити жовтки від білків. Жовтки змішати з начинкою. 11. Додати сир. 12. В окремій мисці змішати борошно, розпушувач і крохмаль. Додати до начинки, добре перемішати. 13. Збити білки з цукром, що залишився до твердих піків ( боюся, що блендером у мене вийшло тільки до середніх). Обережно перемішати білки з начинкою. 14. Дістати форму з холодильника, викласти на тісто половину сирної начинки, зверху викласти половину вишні. З залишилася начинкою і вишнею зробити теж саме. Прикраса - чого я робити не стала, але все одно пишу, раптом хто доведе справу до кінця =)) - мигдаль, борошно , масло і цукор змішати в мисці до крихти. Рівномірно розподілити крихту по начинці . 15. Розігріти духовку до 160 С. Випікати пиріг 40 хв. ( останні 20 хв. я пекла пиріг накривши фольгою, щоб сильно не зарум'яниться). 16. Дати пирогу охолонути 30 хв. в духовці.