цукрова пудра - 150 г какао (порошок) - 3-4 ст.л. масло вершкове - 250 г мак - 4 ст.л. насіння (очищене) - 100 г барбарис (сушений) - кілька ягід
Приготування: 1. Звичайне печиво дітям не дуже подобається, але якщо зробити з нього «їжаків», то вийде смачний і оригінальний десерт. Тістечко 'Їжачки' стане відмінним рішенням для будь-якого дитячого свята. 2. Печиво подрібнити. Викласти крихти в миску. Змішати з цукровою пудрою і какао-порошком. Влити згущене молоко, додати розм'якшене масло (його можна навіть трохи розтопити). Добре перемішати масу руками. 3. З невеликих шматочків зліпити 'їжачків' (підійняти носик, зробити надбрівні дуги). Розставити 'сімейку' на широкому блюді. Обваляти «їжачків» в маці, залишивши чистими «мордочки». 4. Очі і зробити носики з ягід сушеного барбарису (можна зробити їх також з шоколаду). Потім зробити кожному «голки» з насіння. Процес цей не швидкий і досить копітка. Але результат того стоит.