4 шт. яйця курячі (тісто - жовтки, крем-білки) 2 ч. л. сода 2,5-3 ст. борошно 1 ст. л. крохмаль кукурудзяний 900 мл молоко коров'яче 300 г масло вершкове (кімнатної температури) 2 пакетика ванільний цукор 1 ст. л. лимонний сік 150-200 г волоський горіх
Процес приготування
Цей ніжний і дуже смачний домашній торт завжди на моєму святковому столі.
Приготувати тісто. Сир (у мене жирний домашній) добре розтерти з цукром (1 ст.). Якщо сир сухуватий, бажано тротереть його через сито.
Додати до сирної маси жовтки, соду (погасити соком лимона).
Масу залишити при кімнатній температурі на 20-30 хвилин, щоб вона збільшилася приблизно в два-три рази.
всипати Борошно невеликими партіями до сирної маси, кожен раз якісно перемішуючи. Додавати борошно до тих пір, поки тісто не стане слухняним, тобто буде скочуватися в хороший куля, не прилипаючи до рук.
Викласти тісто на подпыленную борошном поверхню, розділити на 10-12 рівних частин, з кожної частини розкачати тонкі круглі коржі.
Випікати коржі в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці. Нікуди не відходьте: тонкі коржі і печуться буквально кілька хвилин!
Приготувати крем. Білки добре розмішати з 1 склянки цукру і ванільним цукром. Додати 2 ст. ложки (під ніж) борошна і ложку крохмалю (попередньо розмішані в невеликій кількості холодного молока, щоб не було грудочок). Молоко закип'ятити, помішуючи, додати білки і зварити заварний крем. Остудити. (Чим більше борошна або крохмалю - тим густіше вийде крем. Густота крему і солодкість регулюється за смаком). Далі у великій мисці збити міксером вершкове масло кімнатної температури до пишноти. Не припиняючи збивання, поступово по ложці додавати охолоджений крем у збите масло. Збити крем до однорідності. Готовим кремом перемазати коржі.
Зверху торт прикрасити подрібненим печивом або горіхами.
Я прикрасила верх торта подрібненим вівсяним печивом, а по нижньому краю виклала половинками волоських горіхів. З горіхами особливо смачно.
А для новорічного настрою додала палички кориці, апельсин і зірочка анісу.