Цукровий пісок - 6 ст. ложок без верху(для тесту)+3ст.ложки без верху(молоко) Крупа манна - 4 ст. ложки з верхом Борошно вищого сорту - 4 ст. ложки(з гіркою) Яйце куряче - 6 штук Ванілін - 1 грам Розпушувач - полпакетика Молоко - 0.5 л
Приготування:
Відокремити білки від жовтків. Збити білки в міцну піну. Продовжуючи збивати, потроху додавати цукор. Так само продовжуючи збивати, по одному вводити жовтки. Обсяг повинен сильно збільшитися. Вимикаємо і відставляємо в сторону міксер. У суміш додати розпушувач, манну крупу , борошно і обережно, тупою стороною ложки, все перемішати від країв до середини. Викласти в заздалегідь підготовлену форму (або сковороду) діаметром 28-34 см з високими не менше 5см бортиками (змастити маслом і припудрити по всій поверхні борошном). Випікати при температурі 180 градусів 20-25 хвилин. Перевірити готовність можна зубочисткою (засунути зубочистку в центр, потримати пару секунд, вийняти - вона повинна бути чистою).
Поки стигне кох, довести до кипіння молоко, але не кип'ятити. Додати гаряче молоко, цукор і ванілін. Остиглий до половини кох нарізати на частини і залити молоком (гарячим) в тій же сковороді, де готували. Молоко повинно вбратися в тістечка ПОВНІСТЮ. Охолодити в холодильнику.Подавати по 1-2 шматочки на порційній тарілці і їсти ложечкою - десерт дуже ніжний.