Форум Лебедівки

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

2

Уничтожили боеприпасы, которые извлекли из затонувшего судна возле Лебедевки (фото) - читати далі...

20 червня 2021

Пиротехники сегодня уничтожили боеприпасы, найденные на дне моря у Лебедевки (ФОТО) - читати далі...

20 червня 2021

Самовольное строительство на территории НПП «Тузловские лиманы» возле Лебедевки: нарушителю грозит тюрьма - читати далі...

19 червня 2021

Туристам в Одеській області закрили курортне селище Лебедівка: там почалися ракетні військові навчання - читати далі...

3 жовтня 2019

Поблизу курортної Лебедівки знову пройдуть військові навчання - читати далі...

28 серпня 2019

В Лебедевке задержали браконьеров с крупной партией рыбы и краба (фото) - читати далі...

24 липня 2019

Курорт Лебедевка признан лучшим среди курортов Татарбунарского района (фото) - читати далі...

14 червня 2019

Одесская область: отдых на Лебедевке может быть опасен - читати далі...

11 червня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Курорт\n Лебедівка, заснований німецькими колоністами, які оцінили природні \nресурси, розташовані в одному місці: змішаний ліс, рідкісне явище для \nбесарабської частини Одеської області, що називається Буджак, Чорне море\n та жаркий подих степу. Лебедівка знаходиться близько 120 км від Одеси. \nПоряд із Лебедівкою розташований найбільший в Україні приморський ліс, \nщо для цієї території дуже рідкісне явище, адже нинішня Бессарабія є \nпосушливим степовим регіоном. Ліс змішаний, переважно сосновий, на \nтеперішній час заповідний, розміщений на північний схід від села, а \nпівденно-західним краєм Лебедівка впирається у Тузловський лиман, який \nколись називався Бурнас. Від моря його відділяє вузенька (100-200 м) і \nдовга (25 км) коса, на якій часто відпочивають любителі натуризму. \nЛюбителі серфінгу також часто, особливо під час вітрів, навідують це \nнезабутнє місце. Тузловські лимани є й родовищем унікальних лікувальних \nгрязей, в яких бачать майбутнє курорту Лебедівка. Зараз тут \nвідпочиваючих відносно небагато через певну віддаленість від великих \nнаселених пунктів та автомобільно-залізничних вузлів, але це і надає \nкурорту своєї особливості і неповторності.

Солоний лиман Бурнас є\n безцінним водно-болотним угіддям міжнародного значення. Це родовище \nлікувальних грязей, що використовуються в лікуванні захворювань шкіри, \nвнутрішніх органів, опорно-рухового апарату. У свердловинах тут солона, \nмінерально-лікувальна вода, яка абсолютно не розмилює мило, але реально \nлікує шкірні негаразди. Ще на початку минулого сторіччя в цьому чистому \nкуточку Чорного моря відпочивали і лікувалися відомі люди: перший голова\n відродженої польської держави Пілсудський з сім\'єю, король Румунії \nМіхай і багато інших. Місцеві жителі переповідають, що на цьому курорті \nлікувалася українська поетеса Леся Українка. У той час це місце \nназивалося курортом Bad Burnas. Вже тоді були відомі знамениті \nлікувальні грязі та вуглецеві ванни лиману. Свого часу в Лебедівці \nіснував санаторій для дітей, що перехворіли на поліомієліт, який \nпропрацював з початку 50-х до кінця 80-х років. Тепер тут розміщуються \nблизько двадцяти баз відпочинку і пансіонатів.
https://s.ukropen.ne...\" align=\"left">

24 березня 2019

Пропавшего два дня назад в Лебедевке рыбака нашли мертвым - читати далі...

6 грудня 2018


2


  Закрити  
  Закрити