Форум Луцька

Теми для публікацій та розмов


ДОПОМОЖІТЬ РОЗІБРАТИСЬ
16 березня 2009 (Цікавий)

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 7 ...

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
https://data-vocabul...>>Добро поруч: у Луцьку чоловіку повернули 4000 загублених гривень
https://data-vocabul...>https://intermarium.... class="attachment-kopa-single-thumb size-kopa-single-thumb wp-post-image" alt="" width="744" height="484">
https://data-vocabul...>

У Луцьку чоловіку повернули загублені банківські картки і гроші.

Про це на сторінці у Фейсбуці написала речниця патрульної поліції Волинcької області https://www.facebook...=2296240320457857&set=a.114768978605013&type=3&theater" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Ольга Бузулук.

“На жаль (чи на щастя), мусила замилити радісний вираз обличчя цього чоловіка (персональні дані), якому повернули банківські картки і 4 000 гривень. Загубив їх з власної необережності на зупинці поблизу ЛНТУ.

Небайдужий громадянин виявив і повідомив на службу 102

Патрульні сконтактували з банком та дізнались телефон власника, якому й передали згубу”, – йдеться у дописі.

https://intermarium.... alt="" srcset="https://intermarium.... 457w, https://intermarium.... 224w" sizes="(max-width: 457px) 100vw, 457px" width="457" height="612">



12 червня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
У Луцьку активісти "залатали" ями квітами
https://s.ukropen.ne... align="left">

28 травня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
https://s.ukropen.ne...>

13 травня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

Знищення Тріо Мареничів у СРСР: так вбивалися рідні культура, мова, пісня…

Свідоме знищення Тріо Мареничів у 1980-му – підступний та гріховний злочин радянської влади: так вбивалася рідна українська культура, рідна мова, рідна пісня. А що ж ми, українці, відповіли та те, адже тиша навкруги надовго запала навколо їхнього імені?!

https://ukrainianpeo... rel="nofollow">https://ukrainianpeo... alt="" srcset="https://ukrainianpeo... 604w, https://ukrainianpeo... 300w" sizes="(max-width: 604px) 100vw, 604px" width="604" height="407">

Перше українське вокальне естрадне тріо Мареничів – три різні людини: славнозвісні, оповиті чутками, плітками, пересудами, самобутні й непересічні, зі своїми характерами, чеснотами, вадами. Долі у них злилися, як і голоси.

”Корінний волинянин” (як вважають досі) Валерій народився у Кривому Розі. Й дотепер мільйонам українців видається, що Антоніна та Світлана — щирі українки. Настільки величезний їхній внесок у національну пісню і настільки бездоганна мова (обидві вже забули коли розмовляли російською, адже давно бачать сни українською, кохають і живуть лише нею, інколи видається, що російської взагалі не знають), навіть не віриться, що сестри Сухорукови народилися в російській глибинці, в Самарі (тодішній Куйбишев).

На початку 1970–их не було такої оселі, де б не звучали надзвичайно популярні ”Місяць і зіроньки”, ”Маки червоні”, ”Тиша навкруги”, ”Ой під вишнею…”, ”Посилала мене Мати”, ”Чом ти не прийшов?”.

Простий люд слухав мелодійні народні пісні в сучасному естрадному аранжуванні та показував пальцем у телевізор – гадав, хто кому з тріо ким доводиться.
”Знавці” розповідали більше: усі троє – галичани (які лише місцевості не претендували на малу батьківщину), що це брат і дві сестри, що…

Найцікавіше, що пісні про кохання принесли тріо всенародну незрадливу любов.

Волиняни (тріо було у складі Волинської обласної філармонії) неодмінно виступали лише у національних вишиванках і пропагували національне високопрофесійне мистецтво, яке ніяк не вписувалося у світлі рамки будівників комунізму.

У 1980–му Мареничі відмовилися співати спочатку перед представниками Національних олімпійських комітетів у Москві, а згодом — в офіційному концерті до Дня колгоспника. Спалахнув скандал — історія непокори потрапила в газети.
З Міністерства культури УРСР надійшов наказ із забороною Мареничам виступати за межами Волинської області.

“Доброзичливці” розмагнітили свіжознятий фільм, припинили трансляцію їхніх записів на радіо та телебаченні. В один момент радянська пропаганда ледь не зі швидкістю звуку поширила чутки, що Мареничі зрадили країну рад і подалися в буржуазну Канаду. І це спрацювало.
Тиша навкруги надовго запала навколо їхнього імені…

Автор: https://www.facebook... target="_blank" rel="noopener">Михайло Маслій

Джерело: https://ukrmir.info/... target="_blank" rel="noopener">ukrmir.info

5 травня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Дівчинка з Волині ( село Запруддя ) поч. ХХ ст.
https://s.ukropen.ne...\" align=\"left">

4 квітня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

На Волині провели незвичну акцію «Шануймо маму солдата»

https://s.ukropen.ne...>

У Волинській області, згідно Плану реалізації заходів \nнаціонально-патріотичного та військово-патріотичного виховання \nучнівської молоді до Міжнародного жіночого дня було сплановано та \nпроведено незвичну акцію “Шануймо маму солдата”.

\n

Відповідно цієї акції працівники лісової галузі разом з \nпредставниками обласного військового комісаріату та районних військових \nкомісаріатів вручили квіти матерям загиблих українських воїнів.

\n

“В такий день надзвичайно важливо вшанувати матерів, сини яких \nзагинули захищаючи суверенітет та територіальну цілісність українських \nземель на Сході. ” – зазначив начальник управління Волинського обласного\n управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко.

\n

Також військовослужбовці Волинського обласного військового \nкомісаріату у Луцькому військовому шпиталі вручили квіти та вітальні \nадреси жінкам, які виконують завдання в черговій зміні, жінкам, які \nзабезпечують харчуванням хворих військовослужбовців та жінкам, які \nперебувають на лікуванні.

\n

Не залишились осторонь й волонтери Волинської області, зокрема \nгромадське формування “Буг”, яке організувало та провело акцію в ході \nякої відзначили жінок – волонтерів: Світлану Прохватилу та Оксану \nДемчинську. Ці дівчата з перших днів агресії ворога, перебуваючи в тилу,\n готували для солдатів домашні продовольчі пайки. Також відзначили \nНаталію Деречинську, яка всіляко допомагала структурним підрозділам \nоперативного командування “Захід”, з ремонтом автомобільної техніки, \nзабезпеченням засобами захисту, спеціальним військовим спорядженням, \nодягом та засобами гігієни.

“Дякую всім громадським організаціям (формуванням), волонтерам, \nнебайдужим громадянам що долучилися до проведення акції “Шануймо маму \nсолдата” й в інших областях України.

\n

Історія – це зв’язок між живими, загиблими та ще ненародженими. Саме в\n такий спосіб ми показуємо приклад поваги майбутньому поколінню, ми \nразом пишемо історію.”  — наголосив начальник групи \nнаціонально-патріотичного та військово-патріотичного виховання \nучнівської молоді оперативного командування “Захід” підполковник Андрій \nРисюк.

https://cimic.com.ua...\" data-src=\"https://cimic.com.ua...\" alt=\"IMG_1170\" data-srcset=\"https://cimic.com.ua... 300w, https://cimic.com.ua... 768w, https://cimic.com.ua... 1024w\" sizes=\"(max-width: 1000px) 100vw, 1000px\" width=\"1000\" height=\"667">

https://cimic.com.ua...\" data-src=\"https://cimic.com.ua...\" alt=\"IMG_1176_(1)\" data-srcset=\"https://cimic.com.ua... 300w, https://cimic.com.ua... 768w, https://cimic.com.ua... 1024w\" sizes=\"(max-width: 1000px) 100vw, 1000px\" width=\"1000\" height=\"667">

https://cimic.com.ua...\" data-src=\"https://cimic.com.ua...\" alt=\"IMG_1181\" data-srcset=\"https://cimic.com.ua... 300w, https://cimic.com.ua... 768w, https://cimic.com.ua... 1024w\" sizes=\"(max-width: 1000px) 100vw, 1000px\" width=\"1000\" height=\"667">

https://cimic.com.ua...\" data-src=\"https://cimic.com.ua...\" alt=\"IMG_1197\" data-srcset=\"https://cimic.com.ua... 300w, https://cimic.com.ua... 768w, https://cimic.com.ua... 1024w\" sizes=\"(max-width: 1000px) 100vw, 1000px\" width=\"1000\" height=\"667">

https://cimic.com.ua...\" data-src=\"https://cimic.com.ua...\" alt=\"viber_image_2019-03-08_,_15.14.53\" data-srcset=\"https://cimic.com.ua... 300w, https://cimic.com.ua... 768w, https://cimic.com.ua... 1024w, https://cimic.com.ua... 1280w\" sizes=\"(max-width: 1000px) 100vw, 1000px\" width=\"1000\" height=\"750">

https://cimic.com.ua...\" data-src=\"https://cimic.com.ua...\" alt=\"viber_image_2019-03-08_,_15.15.03_(1)\" data-srcset=\"https://cimic.com.ua... 300w, https://cimic.com.ua... 768w, https://cimic.com.ua... 1024w, https://cimic.com.ua... 1280w\" sizes=\"(max-width: 1000px) 100vw, 1000px\" width=\"1000\" height=\"750">

https://cimic.com.ua...\" class=\"url\" target=\"_blank">Олексій Мазепа

Старший офіцер https://cimic.com.ua...\" target=\"_blank">1 відділу УЦВС ЗСУ
Якщо у вас є пропозиції чи зауваження - звертайтесь за телефоном (044) 454-73-51 або пишіть на електронну адресу mazepa_getman@ukr.net

8 березня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Денис Чабанчук.
…Тієї\n ночі, коли він замерзав у кабіні простреленого «Урала», зігріваючи \nостаннім теплом свого тіла пораненого товариша, у Луцьку помирала його \nмама. Вона прокинулася серед ночі (хоча який той сон був тоді), серце \nтеліпалося так, ніби ось-ось вискочить із грудей. Вона почала молитися —\n і поволі відпустило. Вже потім, дізнавшись про все, проаналізувавши й \nспівставивши дати та час, зрозуміла: в ці самі хвилини, коли їй \nздавалося, що помирає, зупинилося серце її Дениска. Він помер , \nзамерзнувши у холодній кабіні з вибитими шибками. На вулиці було мінус \nдвадцять.
«І поглянь, як навколо світає. І як сніг неймовірно \nблищить. Потерпи. Хай вона зачекає. Ще мить…» 23-річний старший \nлейтенант 128-ї Мукачівської гірсько-піхотної бригади Денис Чабанчук \nсвого світанку, на жаль, не дочекався. ПАМЯТАЙМО!!!
https://s.ukropen.ne...\" align=\"left">

7 березня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
@VOLYA
\"??\"https://ukrface.com....\" style=\"box-sizing: border-box; width: 18px; height: 18px; border: none; margin: 0px 1px; vertical-align: top;"> Національні Дружини Волинь отримали знаменно на другу річницю організації!

Другий рік боротьби Національні Дружини відзначили грандіозним маршом!?? 

Більше півтори тисячи дружинників пройшлися вулицями столиці, продемонструвавши свою міць! Чітко та впевнено заявили, що ми тількі набираємо обертів, що ми прикладемо максимальних зусиль для побудови Великої України!

В свою чергу командир Нацдружин Ігор Михайленко відзначив осередок НД Волинь за зразкову успішність! Вручивши нам бойове знаменно організації!\"????\"https://ukrface.com....\" style=\"box-sizing: border-box; width: 18px; height: 18px; border: none; margin: 0px 1px; vertical-align: top;">\"??\"https://ukrface.com....\" style=\"box-sizing: border-box; width: 18px; height: 18px; border: none; margin: 0px 1px; vertical-align: top;">\"??\"https://ukrface.com....\" style=\"box-sizing: border-box; width: 18px; height: 18px; border: none; margin: 0px 1px; vertical-align: top;"> Яке згодом посвятив Печаткою Святослава Хороброго лідер Азовського Руху Андрій Білецький!

Вітаємо всіх причетних з річницею та відзнакою!
Боротьба триває!\"??\"https://ukrface.com....\" style=\"box-sizing: border-box; width: 18px; height: 18px; border: none; margin: 0px 1px; vertical-align: top;">\"??\"https://ukrface.com....\" style=\"box-sizing: border-box; width: 18px; height: 18px; border: none; margin: 0px 1px; vertical-align: top;">\"??\"https://ukrface.com....\" style=\"box-sizing: border-box; width: 18px; height: 18px; border: none; margin: 0px 1px; vertical-align: top;">
https://ukrface.com....\" align=\"left\" style=\"box-sizing: border-box; max-width: 538px; max-height: 500px; border-radius: 5px; float: left;">
https://ukrface.com....\" align=\"left\" class=\"cursor_pointer page_num142109\" style=\"box-sizing: border-box; cursor: pointer; font-family: Tahoma, sans-serif, Arial, Helvetica; font-size: 13px; margin-top: 3px;">https://ukrface.com....\" align=\"left\" class=\"cursor_pointer page_num142109\" style=\"box-sizing: border-box; cursor: pointer; font-family: Tahoma, sans-serif, Arial, Helvetica; font-size: 13px; margin-top: 3px;">https://ukrface.com....\" align=\"left\" class=\"cursor_pointer page_num142109\" style=\"box-sizing: border-box; cursor: pointer; font-family: Tahoma, sans-serif, Arial, Helvetica; font-size: 13px; margin-top: 3px;">

5 березня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Ніч Апокаліпсису, як назвали її пізніше, настрашніша ніч, яку довелося пережити нам усім з 18 на 19 лютого 2014р.
Кілька тисяч Героїв, які втримали тоді Майдан від остаточної зачистки, зробили справжній подвиг,про який ми ніколи не забудемо.
Читаючи\n спогади очевидців про це пекло, щоразу зустрічається одне і теж \nпитання: Чому беркут тоді так і не дотис захисників Майдану? Що зупинило\n цих нещадних вбивць? Мабуть це питання лишиться одним з багатьох, на \nяке ми так і не отримаємо відповіді найближчим часом.
В ту ніч з усіх\n куточків країни, а передусім із Заходу та Центру спішили автобусами, \nмашинами сотні і тисячі людей із однією думкою: \"Хлопці, ви тільки \nпротримайтеся там ще трошки, ми вже їдемо!\" В цю ніч палали управління \nміліції, СБУ, прокуратури у Львові і Тернополі, Хмельницькому та Луцьку,\n Івано-Франківську і Рівному.
Уся країна була серцем на вогняному Майдані, де вирішувалась наша доля...
https://s.ukropen.ne...\" align=\"left">

18 лютого 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
\'Кіборги\' на Волині відмовились від нагород після скандального з\'їзду Тимошенко Джерело:
https://s.ukropen.ne...\'>
Волинські \'кіборги\', які боронили Донецький аеропорт, відмовились від своїх нагород. Зробили вони це на знак протесту проти того, що кілька їхніх побратимів підтримали Юлію Тимошенко. Військових обурило, що голова спілки ветеранів АТО \'Побратими України\' Микола Миньо назвав Юлію Володимирівну \'політичним кіборгом\'. \'Здаємо ці нагороди, бо у книжці видачі зазначене його (Миколи Миньо, – 24 канал) прізвище. Рано чи пізно \'гречка\' закінчиться. Я думаю ви розумієте, про що я кажу. А дітям треба буде щось сказати, – сказав захисник Донецького аеропорту Юрій Оксенюк. В моїй душі ця нагорода є найближчою. Однак я її здам, бо не хочу нічого спільного з ними мати, – пояснив \'кіборг\' Вадим Ваврищук. \'Ті, хто перенесли це пекло ніколи в житті так би не вчинили. У мене клубок в горлі, коли я згадую, як нам привозили, а назад забирали \'двохсотих\'. Я скажу одним словом, це запроданці\', – зазначив військовий Роман Нестерчук. Коментарі \'кіборгів\' щодо з\'їзду Тимошенко: відео Джерело:
 22 січня на з\'їзд \'Форум єднання\' Юлія Тимошенко оголосила про свій намір йти на посаду Президента України. Серед учасників форуму були й півбатальйону ветеранів з різних підрозділів у формі. Вони вийшли на сцену та \'співали оди\' Юлії Володимирівні. Через це 1 лютого ветеранська спілка збирає конференцію в Українському кризовому медіа-центрі, аби висловити своє ставлення до участі військових в агітації Тимошенко. Джерело.

1 лютого 2019


... 7 ...


  Закрити  
  Закрити