Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Бугалтер Р, користувач 1ua
Р Бугалтер
Тема: Історія

Немовичі — село, центр сільської ради, розташоване за 12 км від районного центру, за 5 км від залізничної станції Немовичі. Сільраді підпорядковані населені пункти Гута-Перейма, Катеринівка.Село Немовичі- поселення щонайменше семивіковою історією. Перша письмова згадка про село належить до 1573 року. Селяни брали участь у визвольній війні під проводом Богдана Хмельницького. 1859 року в селі відбулося повстання. Важливим джерелом вивчення історії є могильники. У межиріччі Турії та Горині відкриті 55 могильників поховань Княжої доби.В одному з них /тридцятому/ біля села Немовичі Сарненського р-ну виявлено поховання 11-13 ст.н.е., що встановлено по залишках поховального інвентарю;горшку.бронзовому хрестику та кремені для залізного кресала.Могильник в Немовичах свідчить,що на лівому березі Случа жили слов яни,які сповідували християнство і були підпорядковані Дубровицькому князівству. Основним заняттям,яких було землеробство,скотарство,рибальство,бджльництво та збиральництво плодів дрімучих волинських лісів.Слов яни були вправними мисливцями,адже в непрохідних хащах водилося безліч звірини.Були і плисаки,які сплавляли ліс по Случі через Горинь до Польщі та Німеччини.Плисаки користувалися величезним авторитетом-бо були сильні і кмітливі.Існує також інших багато легенд про наше село.Також село поділяться про такі начебто,адміністративні тереторії:

Поляна,Вигін,Вістрів,Кінчик,Конище,Михнівка,Болото,Підригта,Гремяче,Михнівка,Широка,Село-центр,в ному розміщенні :школа,будинок культурм,ФАП,сільська рада,стомат кабінет,зооветиринарна дільниця,кафешки.

Межує наше село з:Зносичами,Сарнами,Чудлем,Камяне-Случанське,Константинівкою,Малушкою(через Катеринівкою,адже село відноситься

25 лютого 2010

Ip: 95.134.67.105 Тема: історія

гарні,романтичні легенди,але....

10 лютого 2010


1


  Закрити  
  Закрити