Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Приз Володимир, користувач 1ua
Володимир Приз
Тема: спорт
4 липня у Малій Висці відбувся останній матч першого кола чемпіонату області з футболу. Оскільки зустріч відбувалася неподалік від Новомиргорода, на маловисківський стадіон прибуло чимало вболівальників ФК 'Вентура+', відверто кажучи, новомиргородців матч дивилось куди більше, ніж мешканців Малої Виски. Їхали машинами, мотоциклами і велосипедами, сподіваючись побачити яскраве видовище...

Найяскравішим видовищем матчу виявилася суддя. Так-так, головним суддею на полі була жінка – крихітна блондинка Наталя Алексахіна, чия об`єктивність під час першого матчу постійно підавалася критиці уболівальників. Дехто був переконаний, що жінок взагалі на поле випускати не варто (вийнятковий зразок чоловічої логіки: не цікавляться жінки футболом – погано, виходять на поле – ще гірше). Але насправді задоволення чи незадоволення суддівством від статі не залежить, залежить від результативності гри. А вона залишала бажати кращого – перший тайм завершився з рахунком 0:0. Ворота маловисківців немов хто заговорив - м`яч пролітав мимо, або над верхньою перекладиною, влучав у штангу, один стовідсотковий гольовий момент, коли Олег Яровенко добивав м`яч у порожні ворота, завершився невдачею, бо гравець 'Висі' непомітно для судді підправив траєкторію м`яча рукою.

Цілком може бути, що відсутність яскравої і результативної гри пояснювалася тиском на захисника Дмитра Лотоцького та півзахисника Антона Румянцева, які грають за ФК 'Вентура+', але мешкають у Малій Висці. Пропозиції не повертатися додому лунали досить голосно, що їх чули і на трибунах.

Та як би там не було, під час другого тайму 'вентурівці' діяли рішуче, і результат не забарився: на початку другого тайму Олександр Бестаченко головою забив перший гол. А наприкінці зустрічі відзначився Віталій Деркач прорвався крізь оборону і м`яч потрапив у такі жадані ворота вдруге.

Загалом ФК 'Вентура+' протягом першого кола отримала у загальному заліку 18 очок з 18 можливих і посідає беззаперечну лідерську позицію, чого ми їм і надалі бажаємо.

Олена Белінська, 'Новомиргородщина'
Розмістив: Admin | Дата: 13

14 липня 2010

Приз Володимир, користувач 1ua
Володимир Приз
Тема: спорт
6 червня у Новомиргороді на центральному стадіоні відбулася зустріч місцевого ФК 'Вентура+' з фК 'Арсенал' – так тепер називається футбольна команда з Новоархангельська. Як і належить команді з такою войовничою назвою, та ще й одягнутій в чорну форму, що надавала значно суворішого вигляду, налаштовані гості були досить агресивно, що й показали на полі. При чому агресія була не лише спортивною – кілька разів на поле виходили медики, головний суддя активно жестикулював і, мабуть, пояснював, що під час футбольного поєдинку бити треба по м'ячу, але карток показав лише кілька, і то жовтих, які ненабагато змінили ситуацію.

Втім, не будемо про порушення – давайте про саму гру! Гольових моментів під час матчу було дуже багато. Глядачі тільки зітхали на трибунах: 'Ой, куди ж він б'є мимо воріт! Ой, чого ж він вдарив так високо?! Ай-я-яй, прямо в руки воротарю!!!!!!!!' Більш розважливі спокійно зауважували: 'Головне, щоб били...Колись та попадуть у потрібні ворота...' А через якусь хвилинку всі трибуни разом зіщулювалися, спостерігаючи за загрозою для воріт Новомиргородської команди: 'Слава Богу, голкіпер взяв м'яч, 'витягнув' з кутка, відбив...'. Треба сказати, що значною мірою цей поєдинок перетворився на двобій воротарів – хто краще захищатиме свої ворота. І обидва воротарі, гріх скаржитися, показали клас.

Першими наприкінці другого тайму відкрилися ворота 'Арсеналу'. Власне, як їм було не відкритися, якщо троє чи четверо вентурівців за кілька метрів до воріт розіграли комбінацію, результатом якої був гол у виконанні Олександра Бестаченка? Його успіх до кінця першого тайму закріпив ще одним голом Віталій Деркач. А після перерви й 'Арсеналу' посміхнулася примхлива футбольна фортуна – відчайдушна спроба голкіпера 'Вентури+' Вадима Швеця витягнути м'яча з лівого нижнього кута воріт закінчилася невдачею...

Відчувши, що до нічиї зовсім недалеко, гості з Новоархангельська застосували оригінальну тактику – щось середнє між перебіжками і пластуванням. Назвемо умовно цю техніку перепадами. Гравець падає, призначають штрафний... Один удар – пас товаришу по команді – і товариш, мов послизнувшись на банановій шкуринці, падає також. Наступний штрафний і наступний пас... І так по 10-15 метрів просувався ФК 'Арсенал' до наших воріт – а там, як назло, незговірливий голкіпер, який до кінця матчу більше не пропустив жодного м'яча.

А от Арсенал' отримав ще один гол... Але суддя його не зарахував, сумніваючись, чи перетнув м'яч заповітну лінію воріт.

Таким чином, футболісти обіцянку про перемогу в два голи виконали, але рахунок все одно 2:1. Що ж, головне, що на нашу користь...

Олена Белінська, 'Новомиргородщина'

19 червня 2010


1


  Закрити  
  Закрити