Вопросы-ответы Интервью Все записи

... 5

Сова Микола, пользователь 1ua
Микола Сова

Тарасова верба

Шполяни долучились до акції «Тарасова верба»

Шполяни щиро шанують свого видатного земляка, великого українського Кобзаря-пророка — Тараса Григоровича Шевченка. До 200-річчя від його дня народження організовується ряд заходів, метою яких є виховання громадян в дусі патріотизму та любові до України, — любити її так, як любив Великий Тарас. Акція «Тарасова верба», приурочена до 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, розпочалась в березні цього року. Метою акції є збагачення духовного і природного довкілля, виховання підростаючого покоління на кращих традиціях українського народу шляхом висадження Тарасової верби, в тих місцях, де жив і творив український Кобзар.

Організаторами акції «Тарасова верба» є заслужений працівник культури, голова Всеукраїнської громадської організації «Поступ жінок-мироносиць» Зоя Володимирівна Ружин, Благодійний фонд «Троянди й виноград» ім. Максима Рильського та Київський літературно-меморіальний музей Максима Рильського

Прочитав  я цю  замітку і поїхав  шукати вербу.  Знайшов  її біля   історико-краєзнавчого музею.
  
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='color: rgb(137, 53, 177); font-family: Arial; font-size: 12px; background-color: rgb(247, 228, 225);'>

http://fotki.yandex.... target='_blank' style='color: rgb(137, 53, 177); font-family: Arial; font-size: 12px; background-color: rgb(247, 228, 225);'>


14 октября 2013

Сова Микола, пользователь 1ua
Микола Сова

http://shpola.gov.ua... target='_blank' style='color: rgb(137, 53, 177); font-family: Arial; font-size: 12px; background-color: rgb(247, 228, 225);'>На Шполянщині триває підготовка до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченкаhttp://shpola.gov.ua... target='_blank' style='color: rgb(137, 53, 177); font-family: Arial; font-size: 12px; background-color: rgb(247, 228, 225);'>PDFВівDSC 0313Шполянщина активно готується до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. 
З нагоди річниці в районі заплановано ряд заходів - здійснення робіт з благоустрою та впорядкування об’єктів, пов’язаних з ім’ям Тараса Шевченка. Серед найяскравіших подій - встановлення погрудь великому Кобзарю. Наразі тривають масштабні роботи. Третього жовтня погруддя Тараса Шевченка вже встановлено в селі Лозуватка. Пам’ятку архітектури виконали скульптори Віктор Крючков та Микола Лютий.
Такі погруддя заплановано встановити також в селах Мар’янівка , Сигнаївка, Матусів.
На виконання Указу Президента України «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка», влада району постійно проводить моніторинг проведення робіт з благоустрою та впорядкування вулиць, що носять ім’я Тараса Шевченка> як зазначив голова районної державної адміністрації Олександр Черевко: «До святкування 200-річного ювілею Тараса Шевченка –повинен долучитися кожен громадянин» .
1  vfd2 sxd
 

8 октября 2013

Сова Микола, пользователь 1ua
Микола Сова

http://shpola.gov.ua... target='_blank' style='color: rgb(137, 53, 177); font-family: Arial; font-size: 12px; background-color: rgb(247, 228, 225);'>Розбудова туристичної інфраструктури Шполянщиниhttp://shpola.gov.ua... target='_blank' style='color: rgb(137, 53, 177); font-family: Arial; font-size: 12px; background-color: rgb(247, 228, 225);'>PDFДрукЧетвер, 26 вересня 2013, 14:20G27 вересня  Україна щороку відзначає День туризму. Благоустрій та розбудова туристичної інфраструктури – найбільш актуальні питання у сфері розвитку Шполянського краю. На жаль, останнім часом  це є приводом для пліток опозиційних сил, продумана, спланована  робота, яка оперує  неправдивими фактами. Розбудова Географічного центру України, який в майбутньому стане туристичним центром не тільки Шполянщини, привернула до себе увагу опозиції. Оперуючи непідтвердженими фактами і звинуваченнями в бік влади та окремих особистостей, таким чином вона привертає до себе увагу і тим самим перешкоджає створенню культурно-туристичного комплексу «Географічний центр України».
Рішенням Шполянської районної ради від 29.03.2011 № 6-1/VI затверджено районну Програму «Шполянщина – географічний центр території України».      На виконання цієї програми були проведені роботи по облаштуванню території, виконано інженерно-геодезичні та будівельні роботи, монтаж колони. 
З метою проведення подальшого будівництва щодо облаштування місця «Географічний центр України» в серпні цього ж року комісією обстежено технічний стан металевої колони. При обстеженні було виявлено численну кількість внутрішньої корозії металу у вигляді підтікань іржі на зовнішні грані конструкції. Металева колона була змонтована у 2011 році і через відсутність фінансування будівельні роботи центрального елементу об’єкту не завершено, а тому під впливом вітрового навантаження виникло послаблення несучої спроможності закладної деталі до якої приварена колона. Для уникнення аварійної ситуації та послідуючого пошкодження, колона була демонтована, після проведення ремонтних робіт металевий шпиль встановлено. 
На даний час виготовлено окремий проект та кошторисну документацію в сумі 1 млн.17 тис. грн... Проведено експертизу проекту та отримано позитивну оцінку. Визначено підрядника будівництва.
На сучасному етапі розбудова комплексу набуває масштабного характеру. Завжди хотілося б швидше мати результати, але тут потрібний  особливий підхід  для того, щоб вийти на якісно новий рівень проведення будівельних робіт.
На цьому етапі розвитку будівництва комплексу звичайно не потрібно використовувати надумані факти проти когось, а навпаки разом прикласти максимум зусиль для розбудови нашого Шполянського краю та гідно  зустріти  60-річчя Черкаської області та 200-річчя від дня народження Вел

29 сентября 2013

Сова Микола, пользователь 1ua
Микола Сова

Тишком-нишком







У Шполі тишком-нишком приварили назад знак Центру України

http://dzvin.org/wp-... target='_blank' style='color: rgb(137, 53, 177);'>1376990449_tsentr-ukrainy-2Цілий день і півночі позавчора поспіхом приварювали назад пам’ятний знак Центру України у Шполі, який влада так само поспішно знесла напередодні Дня незалежності, оскільки злякалась приїзду лідера “Батьківщини” Арсенія Яценюка.
Як виявили депутати місцевої районної ради, на знесення адміністрацію ніхто не уповноважував, і це відбулось без будь-яких експертиз та погоджень, що необхідні у разі будь-яких реконструкцій пам’ятників. Саме тому депутати понаписували низку запитів і зажадали винести питання самоуправства чиновників на сесію райради, що була запланована на 25 вересня. Чиновники злякались, адже одна справа крутити руки журналістам та не пропускати до паркану, яким обнесли знак, опозиціонерів із Черкас, а інша – давати офіційні пояснення, тим більше, що відповідні звернення депутати занесли і до прокуратури. Документи ж бо і через рік можна підняти та пустити в роботу…
До того ж, на прес-конференції у Черкасах цього понеділка лідери опозиції Леонід Даценко та Микола Булатецький http://dzvin.org/che... target='_blank' style='color: rgb(137, 53, 177);'>заявили, що пам’ятають про шполянський знак і тримають хід його реконструкції на контролі.
Отож знак приварили назад, а сесію провели у неурочний час – на день раніше. Звісно, це також обурило депутатів, бо є грубим порушенням регламенту. Однак чиновники вирішили, що цей гріх менш страшний, ніж перший.
Нагадаємо, 24 серпня біля географічного центру України поблизу Шполи делегацію не визнаних народних депутатів Миколи Булатецького та Леоніда Даценка зустріли посадовці Шполянської райдержадміністрації,http://dzvin.org/shp... target='_blank' style='color: rgb(137, 53, 177);'>погрожували їм убивством та побили журналіста “Дзвону”. Лідери черкаської опозиції приїхали до Шполи, оскільки саме тут спочатку планувались загальноукраїнські заходи до Дня незалежності. В останній момент Арсеній Яценюк прийняв рішення не залишати столицю “на поталу” офіційних заходів, тож до Шполи вирушила черкаська команда “Батьківщини”.
До речі, справу про перешкоджання журналістській діяльності нашого колеги так ніхто і не розслідував, хоч журналісти самостійно встановили особу нападника – це був начальник управління Шполянської РДА Капішинський Олег Георгійович.

25 сентября 2013

Сова Микола, пользователь 1ua
Микола Сова

НХТО НЕ ЗАБУТИЙ

    Ось 
нарешті і  закінчилися  епопея з 
встановленням 
пам'ятника  гвардії  сержанту Олещенко  Михайлу 
Дмитровичу.  Це тягнулося  цілий 
рік.   Я  знайшов місце поховання  Михайла: 
це біля  річища  Ховківки. Але там  нині непролазні  хащі і 
встановлювати  пам'ятник було
недоцільним.  Вирішили  встановити 
стелу  в  с.Терешки 
біля  пам'ятника  воїнам, 
які загинули  при визволенні  села.  

  І 
24.09.2013р.   племінник  Михайла 
Вадим  Олещенко встановив стелу.

  Не буде 
нас.  Житимуть  другі 
покоління,  але сюди будуть
приходити люди  покладати  квіти і 
будуть знати:

  Олещенко  Михайло 
Дмитрович,  1924р.н.,  гвардії 
сержант  7 ГМСБ  загинув 
31.01.1944р.  в  боях 
за визволення  Шполянщини  від 
фашистських  загарбників.

  В 
Оренбурській  обл..(Росія)  мешкають дві рідні  сестри 
Михайла.   Я відіслав  їм 
фото.  Вчора  говорив 
з  Марією  Дмитрівною 
по  СКАЙПу. Це була розмова з
сльозами на очах.  Через  69 
років  сестри  Михайла 
змогли  побачити,  що 
пам'ять про  брата
увіковічена.

  Хай буде  йому українська  земля 
пухом.

  Вічна 
слава  Героям,  які 
загинули в  боях  за свободу 
і  незалежність  нашої 
Батьківщини! 

http://content.foto.... width='600' height='450' border='0' alt='' style='border: 0px;'>
http://content.foto.... width='450' height='600' border='0' alt='' style='border: 0px;'>
http://content.foto.... width='600' height='450' border='0' alt='' style='border: 0px;'>

25 сентября 2013

Сова Микола, пользователь 1ua
Микола Сова

День міста - 2013

   Вчора  ми святкували  День  міста.   Нашій  Шполі  419 років.  Погода
була кепська. Сидів  і  думав: їхати чи не їхати.
 Поїхав. В цьому році  святкування були значно  скромнішими  ніж
 у минулому.   Не  було  наметів,  де  запрошували  випити  100гр
і закусити домашньою  ковбасою,   менше було торгових точок.
Погода внесла  свої  корективи.
Були виставлені різні  атракціони, в основному,  для дітей.
  В  14 годин  почався концерт в кіноконцертному залі.  Його відкрили дошкільнята
 У фойе  були виставлені роботи нашої молодої художниці Сімак  Іри і народної майстрині  Вовк  Інни.
Провели забіг на призи районки.. А  потім  почався  весільний парад.
 Три пари молодят  пройшли у  супроводі  ансамблю  'Барвінок' від РАГСу на Центральну  площу.
Там  їх привітали  голова міста і наші артисти.   Молоді запустили в небо  голубів.  НА  ЩАСТЯ!
  І... почав накрапати  дощ.  Молоді побігли в ресторан,  концерт  продовжувався,  я поїхав додому,
 А дощ до вечора  перейшов в  зливу.
 


http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>


http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>

http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>

http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>
Інна  Вовк
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>

http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>

http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>

http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>
Наймолодші учасники концерту
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>

http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>

http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>

http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>

http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>

http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>

http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>
 Вітає  голова міста
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>

http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>

http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>

http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(255, 0, 0) !important;'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>
   НА  ЩАСТЯ!!
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... alt='' title='' style='font-size: 14.44444465637207px; margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>
  Полетіли  голуби...

15 сентября 2013

Сова Микола, пользователь 1ua
Микола Сова

http://blogs.mail.ru... style='font-size: 19px; margin: 0px; text-decoration: none; color: rgb(0, 0, 0);'>День Незалежності -2013
День Незалежності -2013

http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>
  
24 серпня Україна святкувала  День  Незалежності.
Святкували і в нашому  місті. Але в нас одночасно святкували  і
'Обжинки'.  Відзначали передовиків  'капіталістичного'  виробництва,
вручали грамоти,  премії, сертіфікати на теличок.
 Але головне не це. Кожне село виставило свою ятку і пригощало
 всих бажаючих своїми  кулінарним шедеврами.
 А було там...Ковбаска, варенички,  рибка, фрукти і, звичайно,  домашня
горілочка і вино. Як на Сорочинському ярмарку.. Так як я люблю поїсти
то і вирішив це показати. Коли я робив фото, в кожному селі мені пропонували
причаститися. .  Якби я в кожному селі випив по 50гр, то до кінця вулиці я б не дійшов. 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
А це головний гайдамака
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
 Керівники також причащаються
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(255, 0, 0) !important;'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'> 
http://fotki.yandex.... target='_blank' style='margin: 0px; color: rgb(26, 61, 193);'>http://img-fotki.yan... width='500' height='375' border='0' style='margin: 0px; border: 0px; max-width: 100%; height: auto !important;'>
  

7 сентября 2013

Сова Микола, пользователь 1ua
Микола Сова

Даценко і Булатецький замінили Яценюка (фото, відео)

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0153http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='margin: 4px 15px 0px 0px; padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; display: inline; float: left; max-width: 460px;'>Як ми вже й повідомляли, сьогодні народні депутати із двох проблемних округів Черкащини Микола Булатецький та Леонід Даценко, вирушили автоколоною з державними прапорами до Шполи.  Саме тут спочатку планувались загальноукраїнські заходи опозиції, однак в останній момент Арсеній Яценюк прийняв рішення не залишати столицю “на поталу” офіційних заходів, тож до Шполи вирушила черкаська команда “Батьківщини”.

Рівно о восьмій ранку, поклавши квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку, три автомобілі та агітаційний мікроавтобус із двома десятками черкаських активістів стартували біля Драмтеатру, а о десятій вже були у Шполі біля тамтешнього пам’ятника Тарасові Шевченку. Тут гостей чекали ще півсотні місцевих батьківщинівців, свободівців та “УДАРівців”.

“Україна матиме перспективу, якщо всі опозиційні лідери візьмуть приклад із нас з вами і будуть діяти разом, в тому числі і на президентських виборах. Разом – ми перемагаємо. Наш із Леонідом Даценком приклад це яскраво підтверджує, адже ще два роки тому ми почали творити Об’єднану опозицію Черкащини, згуртували її і за підтримки всіх опозиційних сил перемогли на парламентських виборах”, – виступив Микола Булатецький.

“Ви дорікаєте опозиції, що чекали лідерів з Києва, а вони не приїхали. А хіба ми з вами не лідери? – звернувся до присутніх Леонід Даценко. – Якщо ви тут, а не на городі, то ви вже лідери. Це ми з вами творимо історію, тут, на місцях. І це також добре, що хоч якось опозиція може спонукати владу щось робити для людей. Сказала опозиція, що їде в географічний центр України в Шполу – влада знайшла мільйон гривень, щоб поремонтувати географічний покажчик. Може, коли опозиція скаже, що їде село, де руйнується школа – то її відремонтують, або не закриють лікарню, що планувалась до закриття. Правда, ми також знаємо, що мільйон виділяється для того, щоб 70% з нього вкрасти. І ми також бачимо, що ця влада не терпить українського духу, тому намагається знищити все, що має цей дух: у Шполі, у Каневі на Чернечій горі. Бо влада розуміє, що все в державі вирішує не Західна, не Східна, а саме Центральна Україна”.

Шполянська влада всі ці критичні виступи уважно слухала, навіть записувала “на пам’ять”: біля площі одразу після початку мітингу припаркувалась срібляста “Мазда” і жіночка із управління внутрішньої політики РДА всіх перерахувала, переписала і дала вказівку своїм підручним “задокументувать” на відеокамеру. Оддалік за опозиційним дійством спостерігали два екіпажі міліції.

На цю суєту шполянської влади звернув увагу сільський голова Товмачу Сергій Коваль.

“Я хочу, щоб ота жіночка із внутрішньої політики підійшла ближче. Сюди, ось де ми всі. І всіх сфотографувала, бо ми не боїмося. Нехай знають, що ми проведемо мітинг сьогодні, і будем боротись завтра, бо маємо власну думку”, – сказав Коваль.

Після мітингу весь “почесний кортеж” працівників РДА рушив за колоною опозиціонерів по місту: попереду свободівці на велосипедах, за ними кавалькада із десятка автівок із державними прапорами, куди розсілись учасники мітингу, а за ними владні “нишпорки” та міліція.

У такому складі проїхали вулицями міста, а потім добрались до парку, де районна влада влаштувала народні гуляння. Шполяни, що з’їхались із усіх сіл району та облаштували в наметах виставки досягнень кожної сільської ради, зустріли опозиціонерів привітно. Не в одному наметі їх пригощали наїдками та просили випити з ними по чарці. Їсти – їли, щоб не образити хлібосольних селян, пригублювали чарки, а за всім цим невідступно слідували “агенти” РДА з відеокамерами. Проте в кожному наметі опозиціонери дякували … шполянській владі. За те, що вона зібрала таких патріотичних людей, які поділяють демократичні опозиційні погляди.

Просто цікаво, і що влада збирається робити із тією “оперативною зйомкою”? Звинувачувати Даценка і Булатецького в аморалці? Смішно, їй богу.

Однак присутність опозиції із “ворожими” прапорами “Батьківщини”, “Свободи” та “УДАРу” таки зіпсувала настрій керівництву району, тож намети із наїдками наказали оперативно збирать.

Після цього черкаським гостям шполяни показали меморіал загиблим афганцям, який місцева ветеранська організація звела власним коштом та заклала біля нього великий парк. Опозиційна делегація поклала до пам’ятника букет чорнобривців.

Звідси команда Даценка та Булатецького вирушила до місця реконструкції географічного покажчика центру України. Намір був просто сфотографуватись біля паркану, що оточує будівництво. І якби влада не передала куті меду у своїй “пильності”, то вся поїздка до Шполи обійшлася б без якихось надзвичайних “родзинок”. Утім, комусь, напевне, “за сценарієм” потрібна була хоч якась бійка, тож виконавці не знайшли нічого оригінальнішого, як спробувати зав’язати потасовку з журналістами. http://dzvin.org/shp... target='_blank' style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>Зрозуміло, що вийшло як завжди – по дурному.

Тетяна Воронцова
http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0044http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Сьогодні вранці на Театральній площі влада не встигла зашкодити опозиції зробити фото біля флагштока, де вперше в Черкасах було піднято синьо-жовтий прапор

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0053http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Останні приготування на виїзді з Черкас

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0058http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Опозиційний кортеж

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0061http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

У Шполі черкащан зустрічало до півсотні активістів

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0081http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Тут також розпочали із покладання квітів до Шевченка

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0102http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Райдержівська “Мазда”, що прибула зразу за кортежем опозиції

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0108http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Сьогодні головна пісня, яку співали черкаські опозиціонери, – Гімн України

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0111http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Співали без “фанери”

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0127http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Найзворушливіший букет, який у Шполі принесли до Шевченка, – запашні чорнобривці

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0133http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Шполянська міліція “бдить” опозицію

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0169http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

“Свобода” вирішила “вдарити” по режиму велопробігом

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0170http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Жіночка із Шполянської райдержадміністрації, яка керувала “відеосупроводом” опозиції

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0188http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Сільський голова Товмачу Сергій Коваль першим показав гостям із Черкас намет своєї сільської ради

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0198http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Опозиціонерів делегації усіх сіл зустрічали за українськими традиціями гостинності

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0209http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Булатецького навіть запросили “врізати” гопака

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0216http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Щоб опозиція не дуже веселилась, влада наказала терміново згортати народні гуляння

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(255, 242, 0);'>DSC_0227http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Парк, закладений афганцями Шполи

 

26 августа 2013

Сова Микола, пользователь 1ua
Микола Сова

Шполянський “тулуб’югенд” погрожував убити Даценка й Булатецького і побив журналіста (фото, відео)

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>Безымянныйhttp://dzvin.org/wp-... width='460' height='258' style='margin: 4px 15px 0px 0px; padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; display: inline; float: left; max-width: 460px;'>Сьогодні біля географічного центру України поблизу Шполи делегацію не визнаних народних депутатів Миколи Булатецького та Леоніда Даценка зустріли провокатори, в очевидь, “проінструктовані” владою, і погрожували їм убивством.

Лідери черкаської опозиції приїхали до Шполи, оскільки саме тут спочатку планувались загальноукраїнські заходи. В останній момент Арсеній Яценюк прийняв рішення не залишати столицю “на поталу” офіційних заходів, тож до Шполи вирушила черкаська команда “Батьківщини”. Опозиціонери разом із місцевими батьківщинівцями, “Свободою” та “УДАРом” провели мітинг біля пам’ятника Шевченкові у центрі містечка, проїхалися мото-велоколоною із державними прапорами, взяли участь в районному святі у місцевому парку, поклали квіти до меморіалу загиблим афганцям, а тоді вирушили, власне, до географічного центру України, де  місцева райдержадміністрація терміново затіяла реконструкцію. Черкащани мали намір сфотографуватись біля паркану, яким обнесено місце, де ще тиждень тому височів географічний покажчик центру України.

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0247http://dzvin.org/wp-... width='460' height='349' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Фото на фоні паркану таки вдалось зробити

У полі, біля обгородженої парканом чотирикутної ділянки, делегацію опозиціонерів зустріло кілька невідомих чоловіків. Один з них знімав все, що відбувається, на відео. Ще один, не представляючись, кидався до прибулих, сварився нецензурною лайкою і намагався побити фотокамеру журналіста “Дзвону”, що працював на місці події. Решта стояли осторонь.

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0250http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='margin: 4px 15px 0px 0px; padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; display: inline; float: left; max-width: 460px;'>

“Представтесь, будь-ласка, хто ви і на яких підставах перешкоджаєте нам?” – раз у раз перепитували журналісти та депутати у агресивного чоловіка.

“Я ніхто, я тут гуляю!” – з нецензурною лайкою вигукував невідомий.

Він кілька разів спробував вирвати в журналіста “Дзвону” фотокамеру, бив його по руках, а коли опозиціонери намагались його спинити, кричав:

“Я вас зараз повбиваю!”

При цьому він вигукував, що паркан навколо реконструкції – це режимний об’єкт, що там має бути майже вертолітний майданчик для Януковича і що на варті тут його поставив сам губернатор Черкащини Сергій Тулуб та начальник шполянської міліції Микола Перстюк.

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>Невідомий вириває в журналіста фотоапаратhttp://dzvin.org/wp-... width='460' height='307' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Невідомий вириває в журналістки фотоапарат (фото Інни Іщук)

Зрештою, він крикнув своїм напарникам:

“Дзвоніть в міліцію. Банда приїхала – треба підмога!”

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0261http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='margin: 4px 15px 0px 0px; padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; display: inline; float: left; max-width: 460px;'>http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0264http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='margin: 4px 15px 0px 0px; padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; display: inline; float: left; max-width: 460px;'>

Міліція прибула буквально за кільканадцять хвилин – кількома автомобілями, в бронежилетах і шоломах. Однак побачивши, що ніхто нічого не штурмує, що опозиція поводиться спокійно, а неадекватно веде себе лише невідомий типу охоронець, – розгубилась. Тут же з’явився перший заступник голови Шполянської РДА Володимир Дубина. За ним, “озброєний” жіночкою з відеокамерою, промчався в автомобілі повз “поле битви” і сам голова РДА Олександр Черевко. Приїхав і згадуваний начальник райвідділку.

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(40, 40, 40);'>DSC_0258http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Заступник голови РДА Володимир Дубина

http://dzvin.org/wp-... style='margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; text-decoration: none; color: rgb(255, 242, 0);'>DSC_0265http://dzvin.org/wp-... width='460' height='306' style='padding: 0px; border: none; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; height: auto; max-width: 460px; margin: 0px !important;'>

Після нападу на журналістів та опозиціонерів, невідомий мирно бесідував із Дубиною (у вишиванці), та міліціонерами. На фото останній справа у пістрявій сорочці – начальник райвідділку

Однак закінчилось тим, що міліціонери мусили взяти заяву журналіста про перешкоджання професійній діяльності та опитати свідків.

До речі, коли журналіст дописував в міліцейському авто свою заяву, хтось зателефонував одному з правоохоронців на мобільний.

“Банда приїхала, не можу говорить”, – відповів той і поклав слухавку.

“Банда? Кого ви маєте на увазі?” – перепитав журналіст.

Однак його запитання залишилось без відповіді.

26 августа 2013

Сова Микола, пользователь 1ua
Микола Сова

23 серпня 2013 року активісти Шполянської районної та Черкаської обласної організацій Всеукраїнського об’єднання «Свобода» намагаються встановити Державний Прапор в географічному центрі країни – на в’їзді до міста Шпола – на заміну знакові, що був напередодні зрізаний владою. Попри те, що свободівці встановлюють державний символ у День прапора, заручившись підтримкою міліції, місцева влада, вочевидь за вказівки обласної, активно перешкоджала націоналістам.

Удень свободівці виявили, що на місці, де влада нещодавно знесла знак географічного центру України, все обгороджено парканом, за яким нібито триває будівництво. Після того, як свободівці з’явилися поруч із «будівництвом», охоронець викликав по телефону представників місцевої влади та міліцію. Прибулі чиновники заборонили встановлювати щоглу для підняття прапора, посилаючись на те, що «є рішення про створення парку».

Відтак націоналісти перейшли до каменя при в’їзді у Шполу та намагаються встановити прапор поруч із цим місцем, біля автомобільної дороги, що сполучає обласний центр із районними. Цьому заповзялися активно перешкоджати посадові особи районної адміністрації – її голова Олександр Черевко, що навіть не забажав представитися свободівцям, та його заступник Володимир Дубина. Ставленик Януковича особисто давав вказівки начальникові районного відділу міліції щодо перешкоджання свободівцям встановити Державний Прапор. За словами активіста обласної «Свободи» Сергія Яремчука, на місце подій прибули міліціянти у шоломах, бронежилетах і з автоматами.

«Усі намагання «регіоналів» робити вигляд, що вони «патріоти» – вони самі ж і зруйнували. Зараз очевидно, що цей антинародний режим понад усе ненавидить українців, українську державність та українські національні символи. Попри все, ми маємо намір таки встановити щоглу і підняти український прапор над українською Шполянщиною», – запевнив свободівець.

   Газета  'Дзвін'

26 августа 2013


... 5


  Закрыть  
  Закрыть