Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Покупка/продажа
ЖИТЛО ДЕШЕВШАЄ. В ДОЛАРАХ…

Що й казати: політична ситуація в країні здорово відображається на усіх важливих аспектах життя її громадян. І за такої умови хтось з них активізується, намагаючись сповна підготуватись до можливих проблем, аби ті не зробили пробоїни в усталеному порядку життя. Інші, навпаки, образно кажучи, намагаються затримати подих, доки негаразди минуться…

Саме таким чином за теперішніх умов можна охарактеризувати й ринок нерухомості, який наразі переживає далеко не часи розквіту. Більше того, як стверджують аналітики, його «застопорила» напружена політична ситуація в Україні. В результаті чого незатребуваними залишається не тільки елітне житло, а й часто бюджетні однокімнатні квартири.

Разом з тим, ринок нерухомості у повній бездіяльності не перебуває. Згідно інформації однієї з приватних адвокатських контор, яка працює в Іванкові, угоди про зміну власників на об’єкти нерухомого майна нині укладаються, проте, порівняно з попередніми роками, у дещо меншому обсязі. Позначається і традиційне зниження активності клієнтів, характерне саме для початку року.

Для прикладу, на даний час в Іванкові до продажу виставлено близько 50 будинків та десь у три рази менше квартир. Перші, в основному, продаються на житловому масиві «Мурашки». Не новий будинок, в якому ще можна жити, можна виторгувати за 17 тисяч доларів. Хоча, звісно, такому помешканню ремонтні роботи будуть потрібні найближчим часом. Кращий будинок обійдеться дорожче. Хоча бажані одним із власників новобудови 100 тисяч у.о. нині навряд чи хто й дасть.

Квартири теж дещо поступилися в ціні. Й тепер «гостинку» можна купити лише за 15 тисяч доларів. За чотирикімнатну доведеться заплатити максимум 50. А ось двокімнатну після піврічного продавання (на п’ятому поверсі будинку, де покрівля потребувала ремонту) було продано за 20 тисяч.

У селах району на сьогоднішній день – ще більше затишшя. Зрідка сюди добираються заїжджі покупці, які купують обійстя максимум за 10 тисяч. Хто має більші статки – надає перевагу наближеним до столиці Макарівському та Бородянському районам. Там будівлі в сільських населених пунктах рівняються по ціні до наших, але виграють близькістю до столиці.

Як бачимо, ціни на житло стали нижчими. Хоча за умови зростання курсу долара по відношенню до гривні вони мало чим поступаються попереднім.

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

1 квітня 2014

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Покупка/продажа

Хтось продає хату в нашому селі.

Хата село Сидоровичі, Іванківського району (Лесі Українки)     не велика хатина в селі: дві кімнати, кухня, веренда, кладовка. 130 км. від Києва, поряд ліс, ставок. Є колодязь, хлів, у дворі є ще одна маленька хатини на одну кімнату, сад, город.

Інформація: http://prodamxatu.bi...

8 квітня 2013


1


  Закрити  
  Закрити