Форум Цибулівки

Теми для публікацій та розмов


Покупка/продажа
30 жовтня 2011 Віталій Бідюк

'Розійшлися'
8 листопада 2009 (житель с.Цибулівка)

ВЕЛИКА ВІЙНА 41-45
16 травня 2009 (НЕМА)

Клубне життя, відпочинок
17 квітня 2009 (ЖИТИЛЬ СИЛА)

JYTR
17 квітня 2009 Andreq (житиль с.Цибулівки)

Дивитись всі теми села

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Ip: 81.23.24.101 Тема: 'Розійшлися'
A A A
Размер шрифта:
В цьому та минулому році на полях Вінниччини не було жодної пожежі. Але це швидше не завдяки дотриманню правил пожежної безпеки, а попри всі шанси вогню «з’їсти» хліб.

Шанси йому дають керівники підприємств, які заради економії ризикують всім врожаєм. Це засвідчив рейд по сільгосптовариствам, днями проведений працівниками МНС у Вінницькому районі.

Порушення правил пожежної безпеки рятувальники помітили ще тільки під’їжджаючи до тракторного стану в селі Мізяківські Хутори – Української правничої компанії «Справа».

- Тут техніка стоїть практично біля поля, в той час, як повинна вона зберігатись не ближче, як за сто метрів від хлібного масиву, - коментує головний державний інспектор з пожежного нагляду Вінницької області Олександр Комах.

Після появи МНС-ків тракторний стан ніби вимер. Тільки-но кипіла робота, як всі кудись позникали. Тільки маленький чорний песик продовжує спати на сонечку. От і біля заправки, де щойно наливали дизпаливо, нікого немає.

- Ця заправка знаходиться в аварійному стані, - каже начальник служби державного пожежного нагляду Вінницького району Микола Оніщук. – Пістолет повинен бути заземлений, до того ж тут є підтікання.

Заправка справді, як знахідка для працівників музею, така розбита, що здається справді давньою. Неподалік на щиті висить стареньке відеречко, а під ним колись, певно, був ще ящик із піском та лопатою. Ну, в ті далекі часи, коли в господарстві ще дотримувались правил пожежної безпеки.

- Комбайни добрі, - розповідає комбайнер – житель села Цибулівка Тростянецького району Володимир Максимишин, який приїхав сюди на жнива, - не те що були раніше.

- Але засобами гасіння комбайни укомплектовані не повністю, - продовжує інспектор служби державного пожежного нагляду Вінницького району Валентин Ткач. – До того ж підчас групового збирання врожаю, коли на полі знаходиться два і більше комбайни, там же повинна чергувати техніка: трактор з дисковою бороною та бочка з водою. Щоб у разі пожежі оббурити  палаючу ділянку і залити водою. Дискову борону в даному випадку  ремонтують, а бочка для пожежогасіння в аварійному стані.

Почувши про недоліки консультант товариства Сергій Ванжула повідомив, що в них інша спеціальна бочка на 11 тон води, вона зараз знаходиться на току.

- Вісім метрів краю поля повинно бути обкошено та чотири метри оборано інакше при пожежі вогонь може перекинутись на сусіднє поле чи ліс, - зауважує Олександр Комах. – І навіть цього елементарного правила тут не виконали. Комбайнери погано орієнтуються в правилах пожежної безпеки, а на за питання, куди треба телефонувати у разі пожежі начальник охорони відповів «на номер 103».

Ото б здивувались, коли замість пожежних «швидка» приїхала.

Заступник керівника «Справи» Володимир Орлов-Курилов пояснив, що в Мізяківських Хуторах вони працюють тільки перший рік, а на все і навіть на те, щоб обрати поле, потрібні зайві гроші, яких нема.

Однак, відвідавши того ж дня ще кілька сільгосптовариств і зокрема, ПСП «Батьківщина», що селищі Стрижавка, розумієш, що справа тут не у грошах, а у пріоритетах. Зайвих грошей немає ніколи. Але поле в «Батьківщини» обкошене та оборане, комбайни укомплектовані засобами пожежогасіння і до того ж поряд чатує місцева пожежна команда. 

- Ми виходимо в поле разом із комбайнами о дев’ятій годині ранку і чергуємо до 22.00 – 23.00 поки роса не впаде, - розповідає пожежний Стрижавської місцевої команди Володимир Чемериський. – В цьому році було вже 22 виклики на пожежі в будинках, в сараях та сільгоспгосподарствах. Але такого, щоб ми чергували і почалась пожежа ще не було.

- Це зразкова команда, - наголошує Олександр Комах. – Всього в області працює 45 місцевих пожежних команд і повинно бути створено ще одинадцять. Навіть якщо до найближчої пожежної частини дуже далеко, така команда врятує врожай.

Довідка

8 листопада 2009

Ip: 81.23.24.101 Тема: 'Розійшлися'
«Розійшлися»: вона у могилу, він – у в’язницю
Фото: Новый мост

«Розійшлися»: вона у могилу, він – у в’язницю


среда, 07.10.2009 08:25 Просмотров59Комментариев0

У вихідні у селі Цибулівка Тростянецького району сталася трагедія: 20-річний хлопець убив 17-річну подругу молотком, бо… хотіла від нього піти, пише 20хвилин.

Дівчина навчалася на першому курсі медичного коледжу та проживала разом з мамою. Частенько до них навідувався майбутній наречений юної господині - 20-річний житель Черкаської області - з серйозними намірами. Проте суботнього ранку, коли мати вивела корову на пасовище і пара залишилася наодинці, дівчина сказала хлопцю, що вирішила з ним розійтися і це їхня остання зустріч.

Це рішення так обурило юнака, що він узяв молоток і кілька разів вдарив ним кохану по голові, проламавши їй череп. Дівчина померла тієї ж митті, так і не вставши з ліжка після нічного сну.

Коли хлопець вибігав з будинку, зустрів маму. Та запитала, де донька. Проте у відповідь почула: «Її вже нема і вас може не бути». Черкащанин забрав у жінки сто гривень і втік. Спочатку переховувався на місцевій фермі, а потім у сусідньому ліску, де його і знайшли правоохоронці, розповів в.о. начальника Тростянецького райвідділу міліції Віктор Довгань.

За фактом вбивства порушено кримінальну справу, хлопець розкаюється і шкодує про скоєне, повідомили у прес-службі ГУМВС області.

8 листопада 2009


1


  Закрити  
  Закрити