Вопросы-ответы Интервью Все записи

1

RA3QAR Bakss, пользователь 1ua
Bakss RA3QAR
Тема: співпереживання
Виступ Олексія Навального 6 травня в Москві на захист політв'язнів


...народ, людей, які зібралися тут. Ось цей народ вічно чогось хоче і чого-то просить, і чогось вимагає. Дай їм право на голос. Вони говорять про якусь самоповагу. Вони чогось вимагають. У них вистачає нахабства вимагати припинення злодійства і корупції! У них (у вас) вистачає нахабства вимагати, щоб величезною країною не керував дачний кооператив «Озеро». У вас вистачає нахабства вимагати, щоб дороги будувалися за нормальною ціною, а не з відкатом в 300%. У вас вистачає нахабства вимагати, щоб спортивні об'єкти під час Олімпіади будувалися за ціною, як в інших країнах, а не в десять разів дорожче. Що ж ви за люди такі? Коли це все припиниться?! Я вас питаю, припиніть ви коли-небудь чи ні? Коли заспокоїтеся? Заспокоїтеся чи ні?! Змиріться чи ні?! Забудете про почуття власної гідності?! Забудете про дачний кооператив «Озеро»?! Може бути, ви полюбите Чурова? Може бути, ви проголосуєте за «Єдину Росію»?!

Ну, значить, я опинився в потрібний час в потрібному місці і з правильними людьми. З Вами. І я разом з Вами нічого не боюся! Так само як і Ви!

Мені є що втрачати. Я розумію, за що я борюся. Я борюся за нове майбутнє для своєї сім'ї, для своїх дітей. І ви боретеся за це ж. Так само як і ви, я ніколи не здамся і ніколи не піду.

Рік тому, коли я був тут на мітингу, у мене було 0 кримінальних справ. 15 вересня на мітингу у мене було 1 кримінальну справу. 15 грудня на мітингу у мене було 4 кримінальні справи. Зараз у мене їх чи то 4, чи 6. Я вже сам збився і заплутався. І мені наплювати! Нехай їх буде 124. Я все одно буду говорити те, що хочу і буду говорити те, що думаю. Я думаю, що Ви не хочете від мене чути нічого іншого, крім правди.

І якщо я називав цю партію, правлячу партію «Партією шахраїв і злодіїв», я продовжу це робити. І мені наплювати на кримінальні справи.

Велика частина країни з нами згодна. Але наше завдання - зробити так, щоб 99% людей знали, що «Єдина Росія» - це партія шахраїв і..? Партія шахраїв і...? І якщо 5 грудня на мітингу я скандували «Путін-злодій!», але я буду скандувати це і зараз. Я буду говорити про те, що Путін...? Путін...? Путін...? Ми будемо говорити кожному громадянину Росії, що владу в країні захопив людина Путін, який злодій, корупціонер, лицемір, людина, позбавлена будь-яких моральних якостей. Ми виженемо його, вышвырнем його з Кремля. Ми не хочемо, щоб він командував нами. Ми не здамося і ми не розійдемося.

У мене немає іншої країни. Мені нікуди відступати. Немає іншої країни. Немає іншого Москви. Немає іншої сім'ї. Немає іншого народу, окрім Вас. І мені нічого насправді не треба, крім підтримки моєї сім'ї і Вашої підтримки. І я впевнений, що так само як і я, ви ніколи не розійдетеся. Я вітаю Вас зі святом, святом перемоги, Великої Перемоги! І я знаю, що якщо наші родичі і наші предки колись вигнали з країни тих, хто хотів нас поневолити силою зброї, танками і літаками, то наше завдання - зробити хоча б так, щоб ми викинули з країни тих, хто намагається поневолити нас з допомогою підроблених бюлетенів, з допомогою продажних журналістів і з допомогою шахраїв і шахраїв, одягнених у міліцейську форму. З наступаючим святом! Ми будемо виходити сюди стільки разів, скільки це буде потрібно. Росія - це наша країна. І наша країна буде вільна. Росія буде вільною!

7 мая 2013

RA3QAR Bakss, пользователь 1ua
Bakss RA3QAR
Тема: співпереживання
Выступление Алексея Навального 6 мая в Москве в защиту политузников


...народ, людей, которые собрались здесь. Вот этот народ вечно чего-то хочет и чего-то просит, и чего-то требует. Дай им право на голос. Они говорят про какое-то самоуважение. Они чего-то требуют. У них хватает наглости требовать прекращения воровства и коррупции! У них (у вас) хватает наглости требовать, чтобы огромной страной не управлял дачный кооператив «Озеро». У вас хватает наглости требовать, чтоб дороги строились по нормальной цене, а не с откатом в 300%. У вас хватает наглости требовать, чтобы спортивные объекты во время Олимпиады строились по цене, как в других странах, а не в десять раз дороже. Что же вы за люди-то такие? Когда это всё прекратится?! Я вас спрашиваю, прекратите вы когда-нибудь или нет? Когда успокоитесь? Успокоитесь или нет?! Смиритесь или нет?! Забудете о чувстве собственного достоинства?! Забудете про дачный кооператив «Озеро»?! Может быть, вы полюбите Чурова? Может быть, вы проголосуете за «Единую Россию»?!

Ну, значит, я оказался в правильное время в правильном месте и с правильными людьми. С Вами. И я вместе с Вами ничего не боюсь! Так же как и Вы! Мне есть, что терять. Я понимаю, за что я борюсь. Я борюсь за новое будущее для своей семьи, для своих детей. И вы боретесь за это же. Так же как и вы, я никогда не сдамся и никогда не уйду.

Год назад, когда я был здесь на митинге, у меня было 0 уголовных дел. 15 сентября на митинге у меня было 1 уголовное дело. 15 декабря на митинге у меня было 4 уголовных дела. Сейчас у меня их то ли 4, то ли 6. Я уже сам сбился и запутался. И мне наплевать! Пусть их будет 124.

Я всё равно буду говорить то, что хочу и буду говорить то, что думаю. Я думаю, что Вы не хотите от меня слышать ничего другого, кроме правды.

И если я называл эту партию, правящую партию «Партией жуликов и воров», я продолжу это делать. И мне наплевать на уголовные дела.

Большая часть страны с нами согласна. Но наша задача – сделать так, чтобы 99% людей знали, что «Единая Россия» - это партия жуликов и..? Партия жуликов и…? И если 5 декабря на митинге я скандировал «Путин вор!», но я буду скандировать это и сейчас. Я буду говорить о том, что Путин…? Путин…? Путин…? Мы будем говорить каждому гражданину России, что власть в стране захватил человек Путин, который вор, коррупционер, лицемер, человек, лишённый любых моральных качеств. Мы выгоним его, вышвырнем его из Кремля. Мы не хотим, чтоб он командовал нами. Мы не сдадимся и мы не разойдёмся.

У меня нет другой страны. Мне некуда отступать. Нет другой страны. Нет другой Москвы. Нет другой семьи. Нет другого народа, кроме Вас. И мне ничего на самом деле не надо, кроме поддержки моей семьи и Вашей поддержки. И я уверен, что так же как и я, вы никогда не разойдётесь. Я поздравляю Вас с праздником, наступающим праздником победы, Великой Победы! И я знаю, что если наши родственники и наши предки когда-то вышвырнули из страны тех, кто хотел нас поработить силой оружия, танками и самолётами, то наша задача – сделать хотя бы так, чтоб мы вышвырнули из страны тех, кто пытается поработить нас с помощью поддельных бюллетеней, с помощью продажных
журналистов и с помощью жуликов и мошенников, одетых в милицейскую форму. С наступающим праздником! Мы будем выходить сюда столько раз, сколько это потребуется. Россия – это наша страна. И наша страна будет свободна. Россия будет свободна!

7 мая 2013

RA3QAR Bakss, пользователь 1ua
Bakss RA3QAR
Тема: співпереживання
Виктор Шендерович, журналист
21 апреля 2013, 10:38 Эхо Москвы

                                     Не было бы счастья...

Ну что же: низкий поклон дирекции ДК МАИ, отказавшей в аренде зала для проведения благотворительного вечера в помощь «Руси сидящей»! Если бы не этот мелко-номенклатурный позор, не случилось бы поучительного человеческого сюжета...
Свой прекрасный зал нам предоставил Московский Театр Юного Зрителя! Именно предоставил: Генриетта Яновская и Кама Гинкас отмели саму тему аренды. Театр становится четвертым участником
благотворительного вечера, который состоится в понедельник 27 мая.
Поменялась дата, и немного изменился состав выступающих: профессор Бриль в этот вечер занят, и вместо одного корифея российского джаза на сцену выйдет другой - Даниил Крамер!
Тоже, как говорится, в рекламе не нуждающийся…
А накануне, в воскресенье 26 мая, МТЮЗ приглашает детей «Руси Сидящей» на спектакль «Питер Пен».
Вот так.
А желающие лежать ничком могут продолжать лежать ничком.

21 апреля 2013

RA3QAR Bakss, пользователь 1ua
Bakss RA3QAR
Тема: співпереживання
Журналіст Віктор Шендерович

                           Боягуз (Трусь не пер.) садяча

...І ось, стало бути, я придумав дати благодійний концерт на користь фонду «Русь садяча» (ну, чисто попіаритися, як все одно напишуть у перших же коментарях на сайті радіо «Ехо Москви»).

А за словами Ольги Романової, яка знає питання краще, ніж їй хотілося б, несправедливо сидять в Росії, в даний час, триста тисяч чоловік.
Їм потрібні адвокати, їм потрібні ліки, і на все це потрібні гроші. Ну, ось ми і вирішили поєднати приємне з корисним...

Почалася наша затія як не можна краще: за один тиждень чудова Ксенія Норалл з «Русі сидить» знайшла і гарний майданчик (ДК МАІ), і вільну дату, яка мені підходила - 23 травня.

Ксенія домовилася з директором ДК про оренду, директор велів передзвонити через пару тижнів для уточнення деталей - і відбув у відпустку, дай йому бог здоров'я.
А я на радощах (не всуху ж людям мої тексти слухати!) подзвонив чудової флейтистке Тетяни Ларіній і корифея вітчизняного джазу Ігорю Брилю - і запропонував їм скласти мені компанію, і вони з радістю погодилися попрацювати суботник-маївку для Ольги Романової та її «зеків» і «зечок».

Ігор Михайлович Бриль тільки попросив уточнити щодо рояля: чи є, якої марки і чи добре налаштований?

Рояль в ДК МАИ називався «Бехштейн» і був налаштований добре.
А ось директор ДК, що називається Коваль Анатолій Маркович, повернувшись з відпустки, кожен настрій раптом втратив.

Він, виявляється, не врубился спочатку, з якої нагоди буде концерт.
А врубившись, сильно совався на своєму керівному місці. А дізнавшись, що про цей концерт буде реклама на радіо, зі вказівкою місця проведення, змінився спочатку в обличчі, а потім в ціною оренди. Тридцять тисяч рублів на одну секунду звернулися в сто тисяч, причому готівкою.

Але ненадовго.
Тому що гроші - це не головне в житті, правда?

Поерзав ще трохи, директор ДК МАИ сказав: ні, почекайте, ви говорите, Шендерович? Ні, він тут скаже... Ні, це потім мене виженуть... Ні, дівчинки, нічого у нас з вами не вийде. Може, коли-небудь потім, коли все зміниться!

Далі - цитата з листа Ксенії Норалл:

«Він схопився з-за столу і різкими рухами рук став закликати нас негайно покинути його кабінет. Людина реально обосрался у нас на очах. Відразу. У нього став абсолютно жалюгідний вигляд, він благально дивився на нас: ідіть звідси швидше! Колега, з якою я до нього ходила, сказала, що практично відчула поганий запах у просторому кабінеті, так очевидно недобре стало директора ДК МАИ Ковалю Анатолію Марковичу, розкішного чоловікові зі свіжим іспанським засмагою...».

Що тут сказати?
Можна зрозуміти людину... Як у тому анекдоті: «піти з авіації»? Попруть, адже попруть! Ах ти, господи, ось бідолаха...

Ніхто б його не пішов, я думаю, - тільки їм зараз нових скандалів не вистачає, на порожньому місці.
Їм би Навального знерухомити, Сочі дотырить і в список Магнітського не потрапити.

А втім, хто їх, виродків, знає.
Може, і поперли б.

Не моя справа, вже вибачте.

А моя справа, зараз, - знайти в Москві людини, у веденні якого є хороший зал з роялем і що при цьому не обосрется (вибачте наш з Ксенією французька).

І тоді ви почуєте, як грає Астора Пьяццолу чудова Тетяна Ларіна, тоді побачите у справі маестро Ігоря Бриля...
Крім того, як говорив гросмейстер О.Бендер, гарантовано і моя особиста участь! І за цей чудовий вечір ви з легким серцем віддасте трохи грошей, які, на відміну від ваших податків, ніхто не розпиляє, а всі вони до копієчки підуть на допомогу своїм співвітчизникам.

І ось тоді, тільки тоді все зміниться!
Ну, не всі, звичайно, але повірте - дуже багато чого зміниться, коли ми перестанемо тремтіти всім тілом і випускати з себе перелякані вітри з будь-якого приводу.

Коротше: ми шукаємо зал.
Якщо є ідеї - дайте знати на фейсбук мені або засновнику «Русі сидить» Ользі Романової.

18 апреля 2013

RA3QAR Bakss, пользователь 1ua
Bakss RA3QAR
Тема: співпереживання

18 апреля 2013

RA3QAR Bakss, пользователь 1ua
Bakss RA3QAR
Тема: співпереживання

Борис Акунін, письменник

Якщо Навального посадять у в'язницю

Росія потрапить в колію, вибратися з якої вже не зможе аж до кінцевого пункту. Називатися ця станція буде «Площа Революції».

Ми один раз вже стали було на ці тупикові рейки - 24 вересня 2011 року. Я тоді цитував тут, в блозі, статтю з «Нью-Йорк таймс»: «В цьому місяці стартувала наступна російська революція. Пройде ще двадцять, тридцять або сорок років, перш ніж російський народ вийде на вулиці, щоб скинути свого диктатора - термін залежатиме насамперед від цін на нафту, - але починаючи з 24 вересня найбільш імовірною дорогою Росії в середньостроковому майбутньому стає не еволюція, а революція».

Потім у грудні якимось дивом ми з цієї фатальної траси зіскочили, а тепер повернемося знову, при ще більш похмурі обставин, на тлі репресій і посадок, а значить, революція не відбудеться через двадцять років - багато раніше. Це не художнє перебільшення і не крики «Вовк! Вовк!». Це логічний ланцюг.

Якщо Навального посадять, зі стовідсотковою ймовірністю посадять і арештантів у «справі 6 травня». І на цьому, можете бути впевнені, не зупиняться. Тому що, сказавши «а» і «б», будуть змушені пройти весь цей алфавіт до кінця.

Якщо Навального посадять, впаде ідея центризму, яку всі ці півтора року відстоювали люди подібні до мене. Нам залишиться тільки заткнутися. Виявиться, що мали рацію ті, хто з піною біля рота переконував нас: з путінським режимом у легальну політику грати не можна, білими стрічками і світлими посмішками цю хмару не проженеш.

«Центризм» - поняття дуже широке. Воно об'єднує всіх, хто хоче поступового, нешокового переходу до демократії: від припутинских Кудріна-Прохорова на одному фланзі до радикального Навального на іншому, а «люди подібні до мене» десь посередині.

Так, Олексій Навальний теж з «центристів». Незважаючи на всю свою мітингову риторику, він не хотів зламати державний лад, а очистити його від корупції; збирався не штурмувати Кремль, а брати участь у виборах. Це позиція реформатора, не революціонера. Тюремний термін Навального буде рівнозначний поразки самої ідеї ненасильницького оновлення.

Путінський режим все одно довго не простоїть, тому що в сучасному світі автократична модель управління архаїчна і катастрофічно неефективна. Тільки не буде мирної відставки після програних виборів. Буде повалення уряду. З тріском, гуркотом і дуже можливо, з бризками крові. В результаті до влади прийде хто-те, здатний через цю кров переступити. Можливо, той же Навальний, тільки не нинішній, а запеклий в'язницею.

Якщо Навального посадять, мейнстримом опозиції неминуче стануть революціонери. І це буде не нешкідливий фігляр Лимонів і не сердиті інтелігенти Каспаров з Пионтковским. З'являться нові лідери, нові методи боротьби. Головним гаслом стане непримиренність: «Або ми їх - або вони нас».

Що стосується «центристів», то вони діляться на дві групи. Одна приєднається до «революціонерів», інша поповнить ряди путіністів (до першого грому, зрозуміло).

«Люди подібні до мене» не приєднаються ні тим, ні до цих. До путинистам - зрозуміло чому. Від них смердить. Але і до революції нікого закликати ми теж не станемо. Тому що чітко розуміємо: закликати будемо ми, а під палиці і, може бути, кулі підуть молоді.

Гаразд, не в «людей на зразок мене» дело. Як ми помелькали півтора року в політичних, «своїх» новинах, так і перестанемо. З полегшенням повернемося до звичної і улюбленій роботі. Хоча ні, не буде ніякого полегшення. Буде гіркоту і почуття провини, що ми спробували зупинити лихо - і не зуміли. Тільки про це останнім часом і думаю.

Якщо все відбудеться так (а посадять Навального - обов'язково станеться), попереду нас з вами - всіх - очікує саме це: Біда.

А на Рубльовці маленька людина плаває у великому басейні і грає з великими собаками, впивається своєю величчю, думає, що буде жити вічно. І ні чорта не бачить, не чує, не розуміє.

17 апреля 2013

RA3QAR Bakss, пользователь 1ua
Bakss RA3QAR
Тема: співпереживання
Я прожил в России с 1984 по 2011 год. Там я работал, там у меня дети, родные, друзья. Там проживают 2 млн.940  тысяч украинцев. Сейчас, живя у себя на родине, и сравнивая жизнь в двух странах, во всех аспектах, сделал  неутешительный вывод- Страна Россия - репрессивное, не уважающее свой народ государство. Страна чиновников и  богачей, бывших номенклатурных коммунистов и КГБистов, захватившая власть и все богатство природы, недр и все  ресурсы промышленности. А простой народ, считают лишним, баластом. Страшное будущее у такой страны. Боль.  Поэтому, считаю своим долгом перепечатывать материалы известных и бесстрашных российских граждан. Украинцы  должны знать правду.

Я прожив у Росії з 1984 по 2011 рік. Я працював Там, там у мене діти, рідні, друзі. Там проживають 2 млн.940 тисяч українців. Зараз, живучи у себе на батьківщині, і порівнюючи життя в двох країнах, у всіх аспектах, зробив невтішний висновок - Країна Росія - репресивне, не поважаючи свій народ держава. Країна чиновників і багатіїв, колишніх номенклатурних комуністів і Кгбістів, що захопила владу і все багатство природи, надр і все ресурси промисловості. А простий народ, вважають зайвою, баластом. Страшне майбутнє у такий країни. Біль. Тому, вважаю своїм обов'язком передруковувати матеріали відомих і безстрашних російських громадян. Українці повинні знати правду.

17 апреля 2013


1




  Закрыть  
  Закрыть