Форум Черкассы

Темы для публикаций и разговоров


Одяг для друку
6 октября 2023 Альона Слободзян

Вопросы-ответы Интервью Все записи

... 2

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
В Черкасской области зацвело сразу 60 гектаров подснежников. 

На территории уникальной природной памятки урочища Холодный Яр в Черкасской области зафиксировали уникальное по своему масштабу и красоте явление. Одновременно здесь зацвело 60 гектаров редких складчатых подснежников...
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 100%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>

19 апреля 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
Світлина від Типові Черкаси / Типичные Черкассы.
Типові Черкаси / Типичные Черкассы

ПОЛІЦІЯ В ЧЕРКАССАХ КРИШУЄ ЛОМБАРДИ.Може ця історія комусь допоможе, хто попаде не дай боже, в мою ситуацію.

Почалося з того, що у мене вкрали телефон, викликали поліцію, все за протоколом, і на цьому робота наших правових органів закінчилась. Поліцейський відділок, що на вулиці Пилипенка, нашла хто веде мою справу, горе слідчий Андріянов Я. С., коротко, пояснив, що ніхто телефон не буде шукати, у нього справи є важливіші. Я почала своє розслідування, і таки нашла, захожу в ломбард Благо, що в районі Седого, стоїть мій телефон на продажі.

Мені аж дух перехопило від радості, тільки виплатила за нього кредит.Визиваю поліцію, сказали патруль підїде, дочекалися, Перезвонить, пояснила ситуацію, що вкрали телефон, нашла в ломбарді, Спасибі хлопцям, людяності поступили, пояснили, не маємо таких повноважень, їдьте до слідчого, беру документи на телефон і їду, забігаю в кабінет до Андріанова, зі звісткою, знайшла телефон, відповідь убила, ні чим не можу допомогти. Звертайтеся до поліції, хай вони , щось роблять. Знову звоню до хлопців, патрульних, приїхали, в ломбарді телефон в руки не дали, але провірили з документами, так мій телефон. Довго розказувати, що було далі, коротко, звонили до слідчого, визивали групу карного розшуку, представник Зубенко О. Ю., під чесне слово, домовитися, що телефон нікуди не продадуть, до выяснення, це саме більше що змогли.

Далі було ще веселіше, в поліцейському відділенні, знайшла заступника начальника відділення Шевченко С. А., розказую ситуацію, потрібно щоб слідчий взяв ухвалу суду і забрали телефон з ломбарду. Знову мене послала подальше, але пообіцяла назначить нового слідчого.їду на другий день шукаю нового слідчого, не кращий за першого Гордієнко Катерина, пообіцяла що телефон забирем, злодія що здав найдем,.і я знову як не розумна вірю. =Почалися кожний день дзвінки до слідчого Гордієнко, і почалися відмови, через дві неділі, вона мені повідомила, що телефон продали на слідуючийй день, що далі вона мені пояснювала, я не розуміла, тому, що від злості і від безпорадності, що нічого не можу зробити, не розуміла її лепит.

В голові не укладалось , як продали крадений, в розшуку телефон. Моя порада, якщо побачили свій телефон, попросить щоб показали, наче купляєте, і не віддавати, хай краще вони визивають поліцію і розбираються. В ломбарді Благо дуже багато крадений речей, вони домовлятися з поліцією, і не бояться ніяких законів. Ось така історія, може керівник відділу Тесля В. В.якось разбиреться з своїми підлеглими, за що вони зарплату получають,по кабінетах чаї пють. Оце наша реформа, тільки назва інша, а міліція яка була та і осталась.

Автор: Ірина Слюсаренко

10 марта 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
Історик спростував заяву прем'єра Польщі про 'антисеміта Хмельницького'

Ми маємо реагувати на заяву прем'єр-міністра Польщі про те, що Богдан Хмельницький знищував євреїв як Гітлер. Таке порівнянні недопустиме.

Про це в коментарі для Gazeta.ua сказав історик Ігор Гирич.

'Це стосується не лише історичних персонажів. Це проекція на сучасність. Ми не можемо просто спостерігати за тим, як ганьблять нашу історичну честь. 
Сама практика засуджувати чиюсь діяльність тільки через те, що хтось постраждав, не є історично вмотивованою. Ми ж не кажемо, що Стефан Чарнецький, польський воєвода, який вирізав кілька тисяч цивільного населення на Черкащині, є історичним злом. Хоча українці сильно постраждали від рук цієї людини, а в Польщі немає міста, де б не було вулиці, названої на його честь. Ми не нав'язуємо полякам свого трактування історії. Вони теж не повинні це робити', - пояснив він.

Експерт вважає, що цю заяву можна розглядати як негативне ставлення до української держави і її історичної спадщини.

'Повинні бути офіційні звернення президента, парламенту, аби донести позицію України. Також має бути просвітницька робота. Відбувається війна історичних позицій і реалій. Наше суспільство повинно бути підготованим і чітко розуміти, де політичні маніпуляції, а де історія. Коли поляки говорять про розстріли мирного населення з боку ОУН-УПА, вони ніколи не згадують, що те ж із цивільними українцями чинила польська Армія Крайова. В цьому полягає трагедія війни - з обох боків є жертви. Просування лише свого трактування історії, до того ж таке агресивне, - це виступ проти правди', - зауважив Ігор Гирич.

Дії сусідніх держав щодо України говорять про те, що в їхній свідомості ми не є самостійним суб'єктом політики, вважає історик: 'Ідеться не тільки про росіян, а й про народи, які давно в Європі. Наприклад, скандал, який влаштувала Румунія навколо нашого закону про освіту. В такій ситуації ми повинні відстоювати свою позицію'.

Історик наголошує, що заява прем'єра Польщі Матеуша Моравецького не відповідає дійсності: 'В армії Богдана Хмельницького 10% становили євреї. В той час суспільство було нездоровим, була економічна криза. Це могло викликати спалах ксенофобії серед населення. Але в жодному разі це не була провідна політика Хмельницького'.

'Намагання дискредитувати епохальні історичні постаті української історії говорять про політичний підтекст. Можливо, йдеться про загравання з радикально налаштованим електоратом. Можливо, якісь потенційні претензії на частину українських територій. Варто пам'ятати, що ідея відновити Річ Посполиту в кордонах до першого розділу все ще є досить популярною в Польщі', - додає Ігор Гирич.
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 98%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>
https://ukropen.net/... class='online' style='text-decoration-line: none; outline: none; color: rgb(153, 153, 153); margin: 0px; padding: 0px;'>34 хвилини тому  |  https://ukropen.net/... id='fast_link_832077' style='text-decoration-line: none; outline: none; color: rgb(43, 131, 153); margin: 0px; padding: 0px;'>Коментувати

15 Февраля 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
На Черкащині упіймали рекордного 140 кілограмового сома
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 98%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>

5 Февраля 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
104 юных спортсмена из разных областей Украины стали победителями ІІ Всеукраинского турнира «Храбрые сердца» в Николаеве

Соревнования по греко-римской борьбе памяти Петра Барашковского прошли в субботу, 16 декабря.

В турнире принимали участие 25 команд из 8-ми областей Украины (Николаевской, Одесской, Кировоградской, Донецкой, Днепропетровской, Киевской, Черкасской, Херсонской и города Киева) – всего 310 юных спортсменов.

Об этом сообщил основатель турнира Денис Барашковский.

Турнир начался с парада команд и поднятия флага Украины под гимн, который исполнила обладательница гран-при конкурса «Роза Болгарии» Таисия Кучерова.

Турнир начали Денис Барашковський, основатель и соорганизатор турнира, и Константин Васильев, соорганизатор турнира и директор НОККДЮСШ №1.

Николаевскую область представляли спортсмены из Нового Буга, Баштанки, Веселиново, Вознесенска, Южноукраинска, ДЮСШ №1 и №7 г. Николаева.

26 спортсменов были награждены золотыми медалями, 26 — серебряными медалями, 52 стали бронзовыми призерами.

19 декабря 2017

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін

SOS!Максимальний репост!Пропала дитина.Всім кому щось відомо,прохання телефонувати 0472-393229 (ВІДЕО)

В Черкасах зникла 5-річна Карина Совко.

Це трапилося 18 серпня,інформують на сайті МВС України у розділі ,,Зниклі діти``.

Опис зовнішньості:овальне обличчя,пряме волосся,

Дугоподібні брови,тонкі губи.

Контактний номер телефону-0472-393229.

16 декабря 2017

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін

11 декабря 2017

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
Коммунальное предприятие в Черкассах зарабатывает миллионы на спарже

Директор коммунального предприятия «Садовод» Юрий Марчук занимается выращиванием плодово-ягодных саженцев и спаржи. По его мнению, в Украине можно создать выгодный бизнес на свежей спаржи, салате, брокколи и ягодах, сообщает Национальный промышленный портал.

Фермер рассказал, что с одного гектара зарабатывает минимум 400 тысяч гривен. Следующая по рентабельности — земляника. Все остальное — далеко позади. С гектара кукурузы хороший агроном вытянет максимум 10000 гривен:

— Четыре года назад решил заняться спаржей. Купил семена в США. Были проблемы с растаможкой, так как выяснилось, что спаржу нельзя завозить в Украину — этой культуры нет в государственном реестре. В советские времена считали, что спаржа — это не еда, — рассказал Юрий Марчук.

Сам фермер ранее работал в различных логистических компаниях за рубежом и даже имел бизнес в Австралии, однако решил все продать и вернуться в Украину.

На машине вывезли 350 килограммов в Киев, на рынок «Столичный». Его руководители так удивились, что дали нам лучшее место. Срок реализации спаржи — пять суток. Привезенная из Перу — уже не спаржа. Одна из крупнейших на рынке розничной торговли в Украине компания нам сразу заказала 50 т. Мы смогли дать лишь 10т. А торговых сетей еще немало, и рынок спаржи расти, — рассказал фермер.

Спаржа — это витаминная бомба. Первый овощ открытого грунта. Энергия молодых побегов спаржи такова, что они растут до 10 см в сутки и продолжают расти, даже будучи срезанными. Во всем мире спаржа — это общепризнанный деликатес. В Европе нет страны, которая не культивирует спаржу. КП «Садовод» гордится тем, что теперь в клубе ценителей этой культуры является и Украина.

10 декабря 2017

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
Черкасское предприятие поставляло военное навигационное оборудование в Росиию. ВИДЕО
01.12.2017 - 06:30
В Черкасской области сотрудники Службы безопасности Украины блокировали поставки в Российской Федерации товаров двойного и военного назначения украинского производства.
Об этом сообщили в пресс-службе СБУ.

Правоохранители установили, что в условиях введенных Украиной санкций руководство одного из предприятий Черкасской обл. организовало механизм нелегальных поставок высокотехнологичного военного оборудования в РФ.
Сотрудники СБУ выяснили, что предприятие, которое производит навигационные приборы с программным обеспечением для нужд украинской армии, поставляет аналогичную продукцию в Россию. Оборудование злоумышленники отправляли через так называемый «серый канал», то есть транзитом через страны Европы и Азии, чтобы скрыть реального получателя товара.
Во время обысков на предприятии правоохранители изъяли документацию, подтверждающую незаконные отправки продукции в РФ, и образцы оборудования двойного назначения, которое направлено на экспертизу.
Открыто уголовное производство по ч. 1 ст. 333 Уголовного кодекса Украины.
Сейчас продолжаются следственно-оперативные действия...

1 декабря 2017

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
На Черкаському заводі побутової техніки розпочалося виробництво електричних печей та конвекційних обігрівачів.

25 ноября 2017


... 2


  Закрыть  
  Закрыть