Форум Гряды

Вопросы-ответы Интервью Все записи

1

Велінець Юра, пользователь 1ua
Юра Велінець

Географічне положення:

Село Гряди знаходиться приблизно в 100 км на захід від обласного центра Волинської області м. Луцьк, поблизу адміністративного кордону з Львівською областю. До районного центру смт Іваничі і залізничної станції, через яку відбуваються пасажирські та вантажоперевезення - 20 км. Поряд (на відстані 3 км) проходить шосе Володимир-Волинський – Львів.

Найближчі міста — це місто обласного підпорядкування Нововолинськ (відстань близько 1 км, фактично будівлі сел Низкиничі і Тишковичі межують з міськими будівлями Нововолинська) та місто обласного підпорядкування Володимир-Волинський (відстань близько 18 км). До аеропорту, який знаходиться в обласному центрі місті Луцьк, 130 км.

Територія Грядівської селищної ради знаходиться на південно-західному схилі Волино-Подільської височини (лісостепова агрокліматична зона) у долині річки Західний Буг на правому її березі. Через територію селищної ради протікає р. Студянка  та декілька інших невеликих притоків Західного Бугу. Саме таке розташування зумовило невелике розчленування рельєфу. Найбільше погорбовання рельєфу виражене на північно-східній околиці села Гряди.

http://www.meriaonli... style='border: none;'>

Решта території представляє рівнинну поверхню, місцями хвилясту, з абсолютними відмітками в межах 230 - 240 м над рівнем моря і яка поступово понижується у південно-західному напрямку.

Структура:

Село Гряди (до 1946 р. - с. Калусів) – центр Грядівської сільської ради. Сільраді підпорядковані села Кропивщина, Низкиничі, Тишковичи, Хренів.

Територія: 14051 га

Населення: 2851 чоловік, з них 1504 працездатних.

Історія:

19 декабря 2013


1


  Закрыть  
  Закрыть