Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Ізюмський приладобудівний завод розробив оптико-електронний приціл для бронетехніки

На бронетранспортер БТР-4МВ1, який вперше був продемонстрований в Україні на виставці “Зброя та безпека”, встановили оптико-електронний приціл з потужним тепловізором, який з’єднаний з високоточної цифровою системою ведення вогню. Новий приціл був створений ДП “Ізюмський приладобудівний завод” (Харківська обл.).

“Головною особливістю прицілу ОЕП-ВН став високочутливий тепловізор, який здатний виявляти цілі на відстані 5 км. Це значно розширює бойові можливості БТР-4МВ1”, – відзначили в концерні.

За даними “Укроборонпрому”, в ОЕП-ВН встановлений лазерний далекомір українського виробництва. Створення нового прицілу стало можливим завдяки ефективній співпраці підприємства “Укроборонпрому” з рядом компаній з країн НАТО, а також залучення приватних українських компаній.

“Використання сучасної оптики і цифрових технологій стало запорукою створення принципово нового прицілу, який має надвисокі характеристики. Крім того, вага прицілу зменшений в два рази до 17 кг, зменшені розміри приладу. Він став настільки компактним, що його можна встановлювати на легшу техніку, від БТР-3 і БМП до легкоброньованої техніки типу “Дозор-Б”, – розповів директор “Ізюмського приладобудівного заводу” Сергій Філоненко.

17 грудня 2017


1


  Закрити  
  Закрити