Форум Ярославки

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Запитання
як проїхати
Відповідь
Сова Микола, користувач 1ua
Микола Сова
Звідки?

5 липня 2021

Сова Микола, користувач 1ua
Микола Сова
http://shpola.gov.ua... class='contentpagetitle_homepage_style' style='font-stretch: normal; font-size: 15px; font-family: Arial; color: rgb(0, 0, 153); text-decoration: none;'>Поважний ветеран отримав від районної влади винагородуhttp://shpola.gov.ua... title='PDF' rel='nofollow' style='color: rgb(0, 0, 153); text-decoration: none;'>http://shpola.gov.ua... alt='PDF' style='border: none;'>http://shpola.gov.ua... alt='Друк' style='border: none;'>
Понеділок, 30 травня 2016, 07:08

http://shpola.gov.ua... alt='rjkjnbkj1' width='300' height='225' style='margin: 5px; float: left;'>     У суботу, 28 травня відзначив свій 96-річний ювілей житель села Ярославки, Олександр Колотило. Цей поважний чоловік не просто довгожитель району і сільський мешканець. Це людина з великої літери. Олександр Васильович ветеран Другої світової війни 1939-1945 років. Пройшов всі її лихоліття, один з не багатьох солдат, що побачив завершення наймаштабнішої війни ХХ сторіччя в Японії. Та ще й до того, брав участь у військовому Параді Перемоги, що відбувся 24 червня 1945 року. Парад проходив в Москві в знак ознаменування перемоги над Німеччиною у Німецько-Радянській війні.     


    Привітати до оселі вже сивочолого воїна приїхали: керівник району Володимир Потапенко і головаhttp://shpola.gov.ua... alt='rjkjnbkj2' width='300' height='225' style='margin: 5px; float: right;'>районної ветеранської організації Володимир Пустовіт. Від районного очільника ветеран отримав почесний нагрудний знак «За доблесну військову службу Батьківщині», виданий наказом начальника Генерального штабу Головокомандувача Збройних Сил України. Голова Шполянської РДА зауважив, що в Україні в роки Другої світової війни відбулися події, де проявилися найкращі риси нашого народу – стійкість, мужність, самопожертва в ім’я визволення рідної землі від окупантів. 
    - Тому ми дуже пишаємось тим, що ви є серед нас, - звернувся до ветерана Володимир Потапенко. – Ви гордість Шполянського краю. Ви боролися за наше майбутнє. Майбутнє без поневолення та гніту. Нажаль, сьогодні ми разом виборюємо цей здобуток. Хто в тилу, а хто на лінії вогню. Але найціннішим скарбом для всіх нас залишаються життєвий досвід та поради, від такої «величної людини» як ви, підкреслив голова РДА.
    - Дуже зворушений такою увагою до себе, - зазначає Олександр Васильович. – Особливо за врученуhttp://shpola.gov.ua... alt='rjkjnbkj4' width='300' height='225' style='margin: 5px; float: left;'>винагороду. Я маю багато медалей, але по нині найціннішою була одна – це Орден Червоної зірки. Тепер з’явилась ще одна – та, що отримав сьогодні. Серед іншого поважний ветеран розповів про події Другої світової війни і місця де відбував службу. Розповів цікаві моменти під час Параду Перемоги у Москві.
    Нагадаємо, що у Параді Перемоги 1945 року брали участь 67 військових частин, що представляли 10 фронтів Червоної Армії. Загальна чисельність парадних розрахунків склала близько 40 тисяч чоловік особового складу. Парад приймав Маршал Радянського Союзу Г. К. Жуков. Командував парадом Маршал Радянського Союзу К. К. Рокоссовський. Жуков і Рокоссовський проїхали по Красній площі на білому і вороному конях. Й. В. Сталін спостерігав за парадом з трибуни Мавзолею Леніна. На трибуні також були присутні Молотов, Калінін, Ворошилов, Будьонний і інші члени Політбюро.

30 травня 2016


1


  Закрити  
  Закрити