Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Запитання
Розробників Сторінка, користувач 1ua
Сторінка Розробників
Який стан доріг в порівнянні з іншими населеними пунктами є?
Відповідь
Ковальчук Марина, користувач 1ua
Марина Ковальчук
можна і кращого

10 серпня 2015

Запитання
Розробників Сторінка, користувач 1ua
Сторінка Розробників
Скільки навчальних закладів (дит. садків, шкіл, ПТУ, ВУЗів) є?
Відповідь
Ковальчук Марина, користувач 1ua
Марина Ковальчук
школа І-ІІ ступенів

10 серпня 2015

Запитання
Розробників Сторінка, користувач 1ua
Сторінка Розробників
Хто на Вашу думку є найавторитетнішою людиною?
Відповідь
Ковальчук Марина, користувач 1ua
Марина Ковальчук
На мою думку, що всі працівники в хильківці є авторитетними людьми в селі

10 серпня 2015

Ковальчук Марина, користувач 1ua
Марина Ковальчук
До дня самоврядування в районій газеті опублікована стаття про секретаря сільської ради Ю.О.Шикова.

Сумлінна праця – секрет успіху

 

     «Стався до людей так, як ти хочеш, щоб ставились до тебе,» - говорить народна мудрість. За цим правилом живе Шикова Юлія Олександрівна. Вона секретар Хильківської сільської ради. На цій посаді жінка працює вже 7 рік і не жалкує, що прийшла працювати до сільської ради. Як згадує Юлія Олександрівна: «Спочатку було важко, але освоїтись мені допоміг робочий колектив, він у нас «золотий». Колеги цінять, поважають її за наполегливість до праці, а голова сільської ради О.Д.Марусенко завжди високо оцінює роботу жінки.

      На запитання чи подобається їй ця професія, вона відповіла: «Кожна професія потребує сумлінного ставлення, секретар не виняток. Мені подобається ця робота тим, що вона пов’язана з людьми». Доброзичливо і з розумінням ставляться односельці до Юлії Олександрівни, адже вона завжди допоможе в тяжку хвилину, вона старається не підвести і виправдати довіру жителів села.

     Окрім того, що жінка працює секретарем, Юлія Олександрівна бере активну участь у самодіяльності. Вона співає в жіночому колективі «Свій стиль».

      Шикова Юлія Олександрівна відмінний працівник і чудова господиня, привітна, гостинна, смачно готує. Найбільше всього їй подобається, у вільний від роботи час, працювати на землі. Біля її будинку завжди квітучий сад із квітів. На кожну пору року своя квітка.

    На питання в чому полягає її успіх, вона сказала: «Взагалі то, успіх у справі залежить від характеру людини. Сучасна жінка повинна бути оптимістом, комунікабельною, досвідченою, добродушною». Такою є і сама героїня цієї статі.

 

 

Марина КОВАЛЬЧУК

30 листопада 2013

Ковальчук Марина, користувач 1ua
Марина Ковальчук

Село моє – колиска мого дитинства

…Село! І серце одпочине!

Село на нашій Україні —

Неначе писанка — село…

      17 серпня в с.Хильківка відблося свято День села. О 15.00 до Будинку культури завітали жителі і гості села. Святковий концерт розпочався з винесення короваю і привітань, що лунали з уст сільського голови  Марусенко Олександра Дмитровича, голови наглядової ради СВК «Хильківський», депутата Дніпропетровської обласної ради – Мухтарова Фахраддіна Алладіновича; заступника голови Хорольської РДА – Плоцького Віктора Олександровича.

Ведуча і секретар сільської ради Юлія Шикова зачитала розпорядження сільського голови від 15 серпня 2013 року № 42 «Про занесення на сільську Дошку пошани та нагородження грамотами жителів села»та за поданням трудових колективів села, грамоти виконавчого комітету Хильківської сільської ради за вагомий внесок у розвиток соціально-економічного розвитку територіальної громади із занесенням на сільську дошку пошани вручили О.Д.Марусенко, Ф.А.Мухтаров та В.О.Плоцький : твариннику СВК «Хильківський»- Добошу Юрію Юрійовичу, депутату сільської ради- Булаві Григорію Сергійовичу, твариннику СВК -Авраменко Євгенію Сергійовичу, працівнику школи -Череднику Володимиру Тимофійовичу, учителю ЗОШ І-ІІ ступенів -Власенко Валентині Василівні, приватному підприємцю- Льовину Олексію Васильовичу, пенсіонерці -Крутоус Тетяні Сергіївні, трактористу СВК- Тютюннику Анатолію Григоровичу, твариннику СВК- Стеценко Юлії Юріївні, головному інженеру СВК -Власенку Руслану Васильовичу, помічнику вихователя дитсадка «Світлячок» -Вакуленко Ніні Іванівні та водію СВК- Марусенку Віталію Васильовичу.

      Із веселою піснею «За столом збирається родина» свято продовжив самодіяльний жіночий вокальний ансамбль «Мальви».

      Наступною гостею була начальник Хильківського відділення поштового зв’язку Інна Ковальчук. Вона оголосила підсумки конкурсу, який проводиться вже 2 рік поспіль, «Найкраща поштова скринька». В якості винагороди, переможці отримала абонемент на передплату районної газети «Вісті Хорольщини».

      Під час свята ведучі і гості села привітали Шикову Анастасію Василівну з тим, що Указом Президента України від 11 травня 2013 року №252/2013 присвоєно почесне звання «Мати-героїня». Дівочий ансамбль у складі: Шикової Лариси, Шаповалової  Світлани, Семенюти Наталії, Шикової Юлії подарували російський народний танок «Кадриль».

      Свято продовжила гумористична сценка «Дві куми» в якій ролі виконували: Семенюта Наталія і Ковальчук Інна.

       Ой у парі, парі

       Сто літ вам прожити

      Горя не знати,

     Серцем не старіти, - цими рядками ведучі привітали подружжя, яке нещодавно стало на весільний рушник- Заріцьких Олега та Світлани.

      На свято завітало дуже багато молоді. Серед них були ті, що вперше отримали в житті свій документ – паспорт. Шикова Юлія вручила паспорти Малько Маргариті, Малько Віталіні, Діденку Руслану, Лоніну Сергію, Горбуліну Антону, Булаві Яні, Макаренко Катерині, Зінченко Денису.

       Є думка – робота в селі не перспективна, не така почесна, та й села зараз не ті, що були раніш і приємно, що так думають не всі. Деякі залишаються після закінчення навчання в своєму рідному селі. Цього року після навчання в Хорольському агропромисловому коледжі отримала перше місце роботи Яковенко Богдана В’ячеславівна та після закінчення  Полтавського медичного коледжу Ясак Яна Василівна.

      Музичне вітання подарувала – Заволока Алла.

      У селі людина найближче до землі, до природи, до народження, саме тому воно ще мудріше нам не лише стежкою, калиною, а й внутрішнім духовним цвітом, буде жити дитинство – буде продовжуватися рід людський. Цього року Хильківка поповнилося маленькими жителями.

-         Син Ростислав народився у родини Махно Олександра та Анастасії.

-         Донечка Єліна з явилася в сім’ї Дужик Марини та Дмитра.

-         Донечка Богдана з’явилася у родини Клочків Олександра та Антоніни.

-         Синочкові Денисові були раді Ганієв Руслан та Макаренко Світлана.

-         І син Юрій на родився в родині Добош Юрія та Наталії.

      Добре працюють люди у рідному господарстві.  Працюють так,  що про них знають не тільки в своєму колгоспі. За багаторічну сумлінну працю, за вагомий внесок у розвиток сільськогосподарського  виробництва багато жителів села були прославлені і в районі та в області. Багато з них уже зараз на заслуженому відпочинку. А цього року вийшли на заслужений відпочинок: Черненко Тетяна Михайлівна, Гладун Микола Андрійович.

       Програму Дня села продовжив танцювально-хореографічний дівочий ансамбль у складі: Семенюти Наталії, Шаповалової Світлани, Горбуліної Тетяни, Мироненко Зої, Власенко Ніни. Його учасники виконали музично-танцювальну композицію «Незамужняя». Гурт ще не раз виходив на сцену, демонструючи свою майстерність.

     На святковому концерті з срібним весіллям ведучі програми привітали сім’ю Єршових Олександра та Ніни. Секрет їхнього союзу в тому, що користувались народною мудрістю, яка повчає: бери жінку в одній льолі, аби була до любові.

     Святкова програма продовжилася піснею «Україна», яку виконали Шикова Юлія та Семенюта Наталія.

     За славним українським звичаєм найбільша повага – найстаршим і наймудрішим членам родини, чиї скроні вкрила сивина, чиї руки в мозолях, чия мудрість життєва є повчальною книгою для молодшого покоління. Найстаршими жителями села Хильківки є:Пащенко Ганна Єфремівна – зустріла 90-річний ювілей. Пересягнули 85 річний ювілей: Заволока Олексій Петрович, Льовин  Василь Власович, Бондаренко Андрій Павлович.

     Багато оплесків, відвертий сміх отримала мініатюра – сценка «Руда Настя», де ролі грали Семенюта Наталія, Шаповалова Світлана і Тютюнник Олександр.

    Ось так і живе, моє рідне село.

    То плаче, то радіє.

    То з сумом проводжає в останню путь своїх односельчан.

    То вишиваними рушниками розмаює весілля.

    Вирощує хліб. Навчає дітей, - з цими словами ведучі закінчили свято.

 

Марина КОВАЛЬЧУК

5 жовтня 2013

Ковальчук Марина, користувач 1ua
Марина Ковальчук
17 серпня хильківчани святкували День села. Фото дивіться у фотографіях))

5 жовтня 2013

Ковальчук Марина, користувач 1ua
Марина Ковальчук

30 червня 2013 р. в с.Хильківка святкуватимуть день молоді. У програмі:

- козацькі розваги ;

- розіграш подарунків;

- святкова дискотека.

26 червня 2013

Ковальчук Марина, користувач 1ua
Марина Ковальчук
Любі друзі 1, 2, 9 травня в Полтавській області Хорольському районі с.Вишняки відбудеться чемпіонат України з мотоболу. Початок о 15.00, а ціна квитка 15 грн.

27 квітня 2013

Ковальчук Марина, користувач 1ua
Марина Ковальчук
Нарешті весна... Село потопає в пахощах щойно розквітших дерев.

27 квітня 2013

Ковальчук Марина, користувач 1ua
Марина Ковальчук
Почтовий індекс села 37831

3 березня 2013


1


  Закрити  
  Закрити