Форум Ковеля

Темы для публикаций и разговоров


Комп'ютер та інтернет
19 апреля 2010 (datagroup.ua/forum)

ПТУ№5 В этом городе я вырос учился у...
12 сентября 2009 (пенсионер)

Вопросы-ответы Интервью Все записи

... 1

У Ковелі учасники громадських слухань підтримали розроблену містобудівну документацію

На Ковельщині знайшли застреленим чоловіка (відео)

Ковельські офтальмологи пропонують найсучаснішу діагностику та лікування рідкісної хвороби очей

30 марта 2023

У Ковелі організували регіональний турнір з плавання пам′яті Євгена Кондратовича

На Ковельщині обговорили активні програми для роботодавців, «єРоботу» та ваучери

Екс-керівника Ковельського лісгоспу виправдали за розтрату грошей на навчання дітей

У Ковельському районі горіли деревообробні матеріали (фото)

29 марта 2023

Завершують будівництво укриттів: скоро в Ковелі відновлять роботу усі дитсадки

28 марта 2023

Ковельська міська рада виступила проти одностатевих шлюбів

Ковельський дитсадок «Перлинка» передав військовим тепловізор

27 марта 2023

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
Ізидора Косач (наймолодша сестричка Лесі Українки).
Ковель (Волинь) 1895 р.
https://s.ukropen.ne...\' align=\'left\'>

1 Февраля 2019

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
ДІТИ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ
199. МАРТИНОВИЧ ЯРОСЛАВ – невдовзі 6 років (29.05.2012).
Ковельський р-н.
Ріст: 119; Розмір взуття: 32. 
Подарунок до ДН: будь-який сюрприз на ваш розсуд.
Прохання зробити репост і додати до спільноти друзів.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Ярослав, якому невдовзі виповниться 6 років,син захисника Олександра Олександровича Мартиновича, котрий служив у 51-шій ОМБр на посаді старшого механіка, водія тягача військової техніки. Демобілізувався 24 березня 2015 року. А згодом поїхав на заробітки до Польщі, у м. Познань, де влаштувався водієм автобетонозмішувача. 19 червня, перебуваючи на завантажуванні бетону, був уражений струмом (10 тис. вольт), і 25 червня 2017 року, після 6 днів перебування у реанімації без свідомості, помер. Жодної компенсації від польського працедавця родина не отримала.

Для Ярослава його тато є безперечний авторитет. Вже сьогодні він каже: «Коли виросту буду таким же мужнім, і захищатиму нашу Україну».
Ярославчик дуже сумує за своїм татком, який приходить до нього лише у снах, та говорить, що сильно любить. Він пригадує, як запускали разом повітряного змія, як їздили на машині, як дивились кожного вечора відео про трактори та автомобілі, вчили пісні та просто бавилися. Син дуже хоче бути схожим на свого татка, але йому не треба навіть старатись бо він є його копією, як зовні так і характером, такий же веселий, добрий, справедливий, розумний, завжди знайде спільну мову з усіма.

Поки що наш іменник відвідує садочок, підготовчу групу. Там йому все довподоби. Любить своїх вихователів і завжди слухається їх, спілкується та грається з дітками, щодня пізнає щось нове.
Має меншу сестричку Ангелінку, яка дуже його любить, і у всьому хоче наслідувати братика, особливо ходити в садок. А той у свою чергу із задоволенням з нею грається, та розповідає, що нового вивчили. 
До вподоби Ярику малювати, тому має багато розмальовок, які старанно опрацьовує. Любить складати конструктори, лєго. Має свою міні колекцію маленьких машинок, конструює для них треки. Обожнює ліпити пластиліном, робити аплікаціі, їздити на велосипеді, подорожувати, вивчати вірші. У нього вже виявляються акторські здібності. Він із захопленням приміряє на себе різноманітні костюми, та легко перевтілюється у будь яку роль. Любить слухати казки, танцювати, аби тільки музика заграла, Ярика вже не втримати, йому все цікаве, тому має завжди багато запитань.

Як всі діти хлопчик дивиться мульфільми. Улюбленими є «Турбо», «Леді Баг та Супер Кіт», «Робокар Поллі». 
Помандрувати по світу Ярику ще не доводилось, та й по Україні далеко не подоружував, та в нього ще все попереду.

Ярик любить тваринок. Повертаючись із садочка, завжди радіє своєму другові песикові Тузі. Хотів би мати ще маленьку собачку та котика, але у нього алергія, і поки не визначили на що. Тому мама утримується від втілення цих дитячих бажань. Хоча він старанно вчиться доглядати за домашніми тваринами. В літку були маленькі курчата, то рвав їм травичку, а згодом кормив зерном. Зараз бігає до поросяток, перевіряє чи поїли, чи відпочивають.

З майбутньою професією ще не визначився, в нього кожен день нові вподобання. Але до вподоби Ярославу ходити до церкви, нещодавно став прислуговувати священнику паламарем. Тому часто вдома з сестричкою вони «тренуються» проводити службу (в них і кадило є, і Євангеліє, вони навіть «причащають» ляльок).

Наш іменинник із вдячністю згадує про зустрічі, які організовували волонтери. Незабутні враження від «Країни мрій», сподобалося у «Фіглі –Мінлі». Із задоволенням переглядає журнал «Малятко», просить у мами все йому прочитати. Вивчає букви та цифри, готується до школи.

Ярослав дуже любить свою маму, намагається їй у всьому допомогти: збирає іграшки, застеляє ліжко, допомагає по господарству.

Він пишається що живе в Украіні, знає символи нашої держави, розповідає про прапор та герб. Із задоволенням декламує вірші про Україну. 
Ярик любить їздити до дідусів та бабусь, відвідувати братиків та сестричок гратись та бавитися з ними.

Мама Ольга розповідає, що отримує пенсію по втраті годувальника, але сама на даний момент не працює, бо проживає далеко від родичів, а дітей, які часто хворіють, немає на кого залишити. Та, дякуючи односельцям і бойовим побратимам, які зібрали кошти для її родини, матеріальний стан є задовільним. Але часто виникають труднощі із чоловічою роботою, і нехай дещо Ольга може зробити сама, та все ж іноді приходиться звертатися за допомогою до знайомих та старости села.

Її синочкові не зайвими будуть речі та взуття на виріст, особливо потрібні кросівки до школи. Також мама не проти отримувати вітальні листівки синочкові до Дня народження (адресу можемо надати у приват). 
Зробити сюрприз хлопчику може кожен, привітавши його з Днем народження на свій розсуд – а при потребі ми вам у цьому допоможемо! Наш контактний номер: 0509734484 та 0989481450. 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Волонтерський рух Мeцeнaти для сoлдaтaцінує будь-яку допомогу, сприяння та розголос для підтримки дітей Небесного Легіону у цей складний для їхніх сімей час. Маєте бажання підтримати дітей – переказуйте кошти нашому координатору даного проекту Natali Sky(Приватбанк: 4149-4978-1590-0321 Скиба Наталія Миколаївна), адже під нашою опікою станом на 2018 рік – 221 дитина, віком від 3 місяців до 20 років! Але в переказі ви можете і конкретно зазначити, на яку саме дитину адресуєте допомогу! Також можна до нас присилати вже готові (придбані) подарунки, аби ми могли їх святково вручити тій дитині, до якої прихильне саме ваше серце. Буде класно, якщо ви бажатимете ще й долучитися до поїздки та безпосереднього привітання дітей разом з нами! Прохання зробити репост!
https://s.ukropen.ne... style='border: 0px; max-width: 100%; margin-top: 3px; margin-bottom: 3px;'>
https://ukropen.net/... class='online' style='text-decoration-line: none; outline: none; color: rgb(153, 153, 153); margin: 0px; padding: 0px;'>сьогодні в 18:10

29 мая 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
Зникла дитина 6.10.2017р. в м.Ковель хто щось знає дзвоніть на номер 0664598087 розкиньте по групах!!!!!

5 января 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
В Ковелі водій висадив зі свого транспорту 15-річного сина загиблого бійця АТО 

Зазначається, що невдоволені ветерани та волонтери поспілкувалися із власником автобуса.

У неділю вранці, 26 листопада, на Волині учасники АТО та волонтери провели 'роз’яснювальну роботу' з водієм маршрутки, який напередодні висадив зі свого транспорту 15-річного сина загиблого бійця АТО Сергія Гулюка. Про це повідомляє видання 'Волинські новини' із посиланням на активіста Олега Кобилинського.

Видання уточнило, що 15-річного Дмитра Гулюка – сина лучанина Сергія Гулюка, який загинув на кордоні з Росією у 2014 році, – водій 'у грубій формі' висадив із маршрутки. Трапилося це 24 листопада, коли хлопець, який навчається у військовому ліцеї в Ковелі, їхав додому, до Луцька.

'Роз’яснювальну роботу проведено. Продовження – 27 листопада. На 8:00 в облраді йдемо до Гунчика і Мирки разом із перевізником, водієм, мамою і малим. Явка 100%', – наголосив Кобилинський.

Зазначається, що невдоволені ветерани та волонтери також поспілкувалися із власником автобуса. Той заявив, що підприємці не зобов'язані перевозити деякі категорії пільговиків, адже держава не компенсує цих послуг. А син загиблого бійця АТО придбав квиток як член багатодітної родини.

26 ноября 2017

³
мешканець

(засновано 1310р., Населення 65 тис. жителів)

Райцентр на берегах р. Турія. Посе­лення Ковпе засновано Данилою Галицьким. 1518р. отримало Магдебурзьке право. Місто сильно постраждало під час Другої світової війни. Тут проходила зона бойових дій і місто було практично винищене. Можна відзначити гарну будівлю вокзалу. Є пам'ятник Лесі Українці (1991), Б. Хмельницькому (1954) і 7-метровий пам'ятник Т. Шевченку (арх. В. Шолудько, 2005), що неоднозначно сприймається місцевим населенням. Найстарі­ший пам'ятник зберігся на місько­му цвинтарі на братській могилі воїнів IV російської армії (1918). Історичний музей (вул. О. Пчілки, 11,  тел. 8 (03352) 2-20-00).

18 Февраля 2008

VasilyKu
коріний ковельчанин
70 000 жителів,
завод \'Ковельсільмаш\',
Волинська митниця,
фабрика  \'Комо\'

7 мая 2007


... 1


  Закрыть  
  Закрыть