Форум Лебедівки

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Запитання
Вулиця леюедина
Відповідь
-

27 грудня 2022

Олтаржевська Ольга, користувач 1ua
Ольга Олтаржевська
Плетіння маскувальних сіток замість літнього табору


Війна встигла ввести корективи в життя кожного з нас. Зламати, або зробити сильнішими. Скорити, або зробити нескореними. Війна навчила жити моментом, цінувати «тут і зараз». Вона змінила буденність, поведінку, образ мислення, мрії та перетворила безтурботних дітей на свідомих активістів, які докладають усіх зусиль, щоб наблизити Україну до перемоги.
Олександра Олтаржевська – тринадцятирічна волонтерка з Києва, яка цього літа проміняла дитячий табір на плетіння маскувальних сіток для наших захисників. Від самого початку повномасштабної війни дівчина долучається до добровольчої діяльності та відповідально ставиться до своєї роботи.
Навесні Олександра разом з батьками переїхала на дачу в село Ровжі київської області та долучилася до місцевого об’єднання активістів, де її називають Бджілкою, маленькою та працьовитою.
Дівчина розповідає: «Спочатку я щодня займалася плетінням сіток, а вже через кілька днів – долучилася до благодійних ярмарків, які організовуються щосуботи для збору коштів на потреби ЗСУ. Разом з іншими активістами ми продаємо різні хендмейд витвори, предмети інтер’єру, зокрема, ключниці, ящики, малюнки, панно, підвіски, прикраси та обереги. Також ми продаємо лимонад, готуємо різну випічку, пиріжки, печиво і солодощі. Особисто я навчилася готувати авторські льодяники. Зазвичай, саме вони продаються швидше за все».
За словами Олександри, в перші тижні проведення ярмарків їм вдавалося отримати близько 1 000 гривень, а вже зараз – сума сягає 10 000 гривень.
Окрім того, що майже кожен день дівчина присвячує волонтерству, щовечора вона нарізає тканину для нових сіток та вивчає додаткові кулінарні рецепти.
Найулюбленішою частиною волонтерської діяльності активістка назвала саме плетіння сіток. Оскільки для неї – це особливий вид медитації, коли вплітаючи кожну нову стрічку можна подумки поділитися своєю енергією з військовими та побажати якнайшвидше перемогти.
Олександра переконана, що волонтерство – це не про вік, досвід, або навички. Це про любов до своєї країни. Яка вимірюється великим бажанням бути корисним в тилу, доки захисники боронять нас на передовій.

10 серпня 2022

У селі Лебедівка на Київщині завершується будівництво дитячого садочку - читати далі...

9 грудня 2021

Запитання
ДТП село Лебедёвка
Відповідь
-

25 листопада 2021

Запитання
перейменування вулиці Постишева на вулицю Лебедину

Відповідь
-

25 листопада 2021

"Большая стройка" Киевщины: в Лебедевке в этом году появится первый детский сад - читати далі...

11 серпня 2021

Первый детсад в селе Лебедевка на Киевщине построят до конца года, - ОГА. ФОТО - читати далі...

11 серпня 2021

Dragon Capital объявила о завершении инвестиций и выходе из проекта городка Riviera Villas в с.Лебедевка - читати далі...

13 липня 2021

В Лебедевке под Киевом появится новый детский сад - читати далі...

29 жовтня 2020

М Євгеній, користувач 1ua
Євгеній М

Лебедівка (Вишгородський район)
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

село Лебедівка
Країна
Україна

Область
Київська область

Район/міськрада
Вишгородський

Рада —


Основні дані
Засноване 1917

Населення
1,25 тис.
Поштовий індекс
07360
Географічні дані
Географічні координати
50°42?55? пн. ш.30°32?40? сх. д. (G)Координати: 50°42?55? пн. ш. 30°32?40? сх. д. (G)

Середня висота
над рівнем моря 98 м




Лебеді?вка - село у Вишгородському районі Київської області. Розташоване неподалік Київського водосховища. Про село написана 'Пісня про Лебедівку' (музика Валерія Титаренка, слова Петра Паливоди), що стала лауреатом Всеукраїнського фестивалю сучасної естрадної пісні 'Пісенний вернісаж - 2006'
Населення за   переписом 2001 року складає 1257 чоловік. Поштовий індекс — 07360. Шолуденко, Никифор Микитович — Герой Радянського Союзу, воїн-танкіст, першим на танку в'їхав в центр Києва під час визволиння його від німецьких загарбників в 1943 году.

15 квітня 2012


1


  Закрити  
  Закрити