Форум Лисичого

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Бершеда Юрій, користувач 1ua
Юрій Бершеда
В селі Лисиче відкрито першу в районі бібліотеку-музей

Наша область має цікавий досвід створення поліфункціональних закладів, таких як бібліотека-музей.

Однією з причин створення бібліотек-музеїв є активізація краєзнавчої діяльності бібліотек. Вивчаючи історію свого села, відомих жителів, вихідців із села, бібліотекар разом з письмовими документами збирає предмети матеріальної культури, етнокультурну спадщину. В бібліотеці спочатку створюється невелика виставка, а потім – в результаті пошукової діяльності, вона поповнюється, розвивається, переростає в експозицію.

На виконання наказу начальника обласного управління культури, туризму і курортів № 99 від 21 квітня 2010 року «Про стан і перспективи розвитку музейної справи», виконання програми розвитку музейної справи в Славутському районі на 2008-2010 роки затвердженої рішенням 12-ї сесії районної ради V cкликання №6 від 27.03.2008 в селі Лисичому, 4 червня поточного року, було урочисто відкрито бібліотеку-музей. Кожна людина, яка прийшла до бібліотеки-музею може безпосередньо ознайомитись з експонатами з історії села, вони можуть бути робочим інструментом для вчителя, учня, місцевого краєзнавця.

На відкритті бібліотеки-музею були присутні начальник управління культури, туризму і курортів Хмельницької обласної державної адміністрації Черкаський М.В., заступник голови Славутської районої державної адміністрації Коваль В.В., начальник відділу культури і туризму Ворощук М.В., директор районної централізованої бібліотечної системи Суска Т.І., сільська голова Базан Л.М., актив сільської ради, вчителі,учні та працівники культури села Лисиче.

Начальник управління культури, туризму і курортів Хмельницької обласної державної адміністрації Черкаський М.В. оглянувши експозиції і зробивши зауваження, що стосувалися робочих моментів діяльності бібліотеки-музею, дав позитивну оцінку діяльності районної централізованої бібліотечної системи, особистої роботи працівників культури села Лисиче (бібліотекар Кордяк Л.В., завідувача клубом Демидюк Л.І.), подякував заступнику голови Славутської районої державної адміністрації Коваль В.В., начальнику відділу культури і туризму Ворощуку М.В., директору РЦБС Сускій Т.І., сільському голові Базан Л.М. за розуміння важливості цієї роботи та надану допомогу і підтримку. Після відкриття бібліотеки-музею начальник управління культури, туризму і курортів Хмельницької обласної державної адміністрації Черкаський М.В. провів робочу нараду з працівниками культури і сільським активом села.

19 вересня 2010

Бершеда Юрій, користувач 1ua
Юрій Бершеда

Лисиче — село в Україні, Славутському районі Хмельницької області. Населення становить 561 осіб. Орган місцевого самоврядування — Лисичанська сільська рада.

 

Країна:         Україна

Область:       Хмельницька область

Район:          Славутський

 

Рада:             Лисиченська сільська рада

Код КОАТУУ: 6823984701

 

 

Основні дані

Населення:    561

Площа:           2,43 км?

Густота населення:   230,86 осіб/км?

Поштовий індекс:    30061

Телефонний код:      +380 3842

 

 

Географічні дані

Географічні координати:     50°23?42? пн. ш. 26°45?46? сх. д.

Середня висота

над рівнем моря:       232 м

 

 

Місцева влада

Адреса ради  30061, Хмельницька обл., Славутський р-н, с.Лисиче , тел. 52-7-31

19 вересня 2010


1


  Закрити  
  Закрити