Форум Нижнього Синьовидного

Теми для публікацій та розмов


газифікація села з  2008 проводиться газифікаці...
16 червня 2010 (житель)

історія села
27 травня 2009 Іванна Іванів

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Іванів Олег, користувач 1ua
Олег Іванів
Депутати села прийняли рішення по благоустрою кладовища  та  зібрано вже частину кошті за які будуть проводитися роботи.
Плануються початися з 09.12.15 року по 12.12.15 року кожного дня з 9:00 год

3 грудня 2015

Чудийович Игорь, користувач 1ua
Игорь Чудийович

 «Художник повинен бути вільним…»

Художник-реставратор Дмитро МИХАЙЛИШИН

Народився  с. Нижнє Синьовидне, на Сколівщині 02.01.1950р.  Восьмирічку закінчив в селі, а продовжив навчання в ЗОШ №6 м. Стрия, яку закінчив 1966р.

Навчався у Львівському Інституті прикладного та декоративного  мистецтва за спеціальністю художня кераміка.

 В різні періоди свого творчого життя  малював,творив з душею. Приймав участь у художньо-мистецькій виставці «Яворівщина»  1969р. та багатьох інших виставках. Подальша доля  пов’язала Дмитра  з відродженням  Церков, їхніх пишних убранств. Він почав  художньо-реставраційні  роботи,малював образи до багатьох  Церков  району, а саме-Орова, Тухлі, Труханова, Верхнього Синьовидного та інших,а також  столиці-Києва, в Храмі на Троєщинні.  Важка, виснажлива і кропітка праця забирала багато часу  щоб в усій красі постала Церква селах Монастирець, Гірному що  на Стрийщині.  Тут руками Дмитра  Михайлишина  розписано  повністю ці  Церкви та виготовлено і намальовано іконостаси.

    Усе його життя –це тяжка  праця,яка приносить  духовне і моральне задоволення. Його підтримкою, як звичайно  стали  обоє його  синів, Андрій і Роман Михайлишини, котрі обоє здобули  вищу освіту  у Київській Духовній Семінарії  та вірою і правдою служать Господу, допомагаючи батькові  творити прекрасне, відроджувати нашу духовність.

Мрія Дмитра,- взяти мольберт та податися в гори, змалювати рідні Карпати і духовні святині,що розкидані,як ті перли по наших бойківських селах та організувати  першу в його житті мистецьку виставку.

 

 Ігор Чудійович-  член Національної Спілки Журналістів України

Сколе,02.01.2015р.       

 

2 січня 2015

Іванів Олег, користувач 1ua
Олег Іванів
В селі триває благоустрій доріг вже за асфальтовано вул.І.Франка

28 листопада 2014

Іванів Олег, користувач 1ua
Олег Іванів
Цього року в селі розпочато будівництво нової церкви( православної єпархії)

28 листопада 2014

Ip: 91.124.13.89 В селі немає ніяких скель, як пише Антон. Скелі є в с. Тишівниця та с. Розгірче, які розташовані неподалік села.

28 серпня 2008

Ip: 92.112.95.131

Скелі й печери Довбуша

Ботаніко-геоморфологічний заповідник (100 га) і пам'ятка природи. Скелі-стовпи заввишки до 30 м височіють над деревами серед карпатського лісу. Серед них можна відзначити на заході найвищий Тюльпан (до 40 м висотою), на південному заході від нього - Ляльку, а також на півночі, біля дороги, відокремлений Вітряний млин. На деякі зі скель є прокладені маршрути. З їхніх вершин відкриваються захопливі краєвиди, у т.ч. і на хребет Парашки, а на південний схід - гору Ключ, що в 1914 р. стала ареною запеклих боїв між Січовими Стрільцями й російськими військами. Основна група скель півколом охоплює з півночі й сходу внутрішню площу, із західної сторони обмежену ровом і оборонним валом. У щілині між скелями є сходи. Тут був скельний монастир-фортеця давньоруського періоду (ІХ-ХІІІ ст.). Він входив у систему фортець Карпатської оборонної лінії, що охороняли карпатські перевали (див. Урич, Верхнє Синьовидне, Розгірче). Він складається з 3 рукотворних печер, залишків колодязя (глибина 6 м), валів з і бійницями, ровів. Висота входу в основну печеру становить 1,6 м. Над нею є площадка, де раніше була дерев'яна будівля. Праворуч розташовується печера (висота 2,3 м). її називають 'стайнею'. А поруч - маленька господарська печера. За легендами, у цих печерах ховалися опришки на чолі з Олексою Довбушем, звідси й назва комплексу. Ці печери неодноразово відвідував І. Франко (вірш «Бубнище»).

Потрапити до них можна від с. Бубнище, від Нижнього Синьоводного (на південний схід р. Тишівниці, 11 км) і від Розгірче (12 км).

2 березня 2008

Ip: 92.112.110.136

(1691 року заснування, 1,1 тис. жителів)

Сколівський р-н. Дерев'яна гуцульська церква Успіння Богородиці (1803) і дзвіниця (XVIII ст.).

2 березня 2008


1


  Закрити  
  Закрити