Форум Рунгурів

Теми для публікацій та розмов


Відомі люди села Як би було чудово побачит...
31 липня 2010 Валерій Побідаш

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Єременко Василь, користувач 1ua
Василь Єременко

«Чому наш добрий народ (і гарний, і працьовитий, і не глупий) впродовж віків був такий безпорадний в боротьбі за національну незалежність? Що придушило нашу душу? Де й коли були зроблені національні помилки?» — ставили питання дисиденти, перебуваючи в концтаборах.
   Поет-великомученик Василь Стус дає відповідь: «Прийняття християнства з Візантії було помилкою, шкідливою для Українського Народу», «величезна брила духовного християнства впала на заюну душу», «Жертвою православ’я ми є найбільшою», «Молода Україна», жовтень, 85 р., Торонто.

Ісус «з коліна Юдиного вийшов», Павло до Жидів. 7, 14. Ісус вірив, що Жиди — Богом вибраний Народ. Він гоям казав: «Послано мене тільки до загублених овець Дому Ізраїла». Маттей, 15, 24. Милосердний Ісус навчав гоїв вірити, що «Спасіння походить під Жидів», Іван, 4, 22.
   Ісус своїй батьківській Вірі (Вірі Мойсеевій) дав доповнення. «Не думайте ви, ніби Я руйнувати Закон чи Пророків прийшов. Я не руйнувати прийшов, а доповнити». Маттей, 5, 17.
   Ісус дав Жидівській Вірі нові поняття. «Не противтеся злому. Коли вдарить тебе хто у праву щоку твою, підстав йому й другу». «Хто забере сорочку твою, віддай йому й свитину», Маттей, 5, 38, 40.
   Віра Христова є реформованою Жидівською Вірою і звуть її Юдохристиянізмом. («Стандарт Жидівська Енцикльопедія» пише: «Християнська релігія виросла з Юдаїзму. Ісус і всі його послідовники були Жидами. І Жидом був Павло — архітект гойського християнізму», стор. 439, Гарден Ситі, Н.-Й. 1959р.).

«Христос був не Бог, а такий же чоловік, як другі, котрий упоминався за бідними людьми і за те був замучений, і як умер, то так і остався, і не воскрес більше», Iв. Франко, 'Культура', 1924 р.

·     

·     

20:11

ІСТОРІЮ ПРО ХРЕЩЕННЯ України-Руси започаткував київський монах Нестор-літописець. Він написав, що князь Володимир дав наказ:
   «Велю завтра хрестити, а хто не прибуде на ріку — багатий чи убогий, робітник чи чернь людська, буде моїм ворогом». Киянам наказано від Греків Віру приймати, а ті, що відмовлятимуться, «будуть позбавлені майна і покарані смертю».
   Монах і письменник Іларіон — приятель князя Ярослава (сина Володимирового), автор твору «Слово «Про закон і благодать». Він, будучи добре обізнаним з кривавим хрещенням, в 1037 році (22 роки після смерти князя Володимира) написав, що Кияни були «застрашені, і нелюбов'ю, но страхом повелівшому крещахуся», хрещення було «с властію спряжено»

19 січня 2013

Стефанишин Ганна, користувач 1ua
Ганна Стефанишин
Сьогодні  люди  йдуть  із  Богом  в  серці,
Щоб  сполоснутись  у  святій  воді.
І  вірю  я,  що  добре  все  озветься,
Що  все  на  краще,  зміниться  в  житті!
Що  та  вода,  гріхи  всі  наші  змиє,
Очистить  душі,  і  внесе  добро,
Й  озвуться  тихо,  віра  і  надія,
І  нас    осяє  ніжності  тепло!
Неначе  Бог    усіх  благословляє,
Своїх  наївних  дорогих  дітей,
Й  з  молитвами  священик  окропляє,
Джерельну  воду,  і  усіх  людей!
Молитви  щирі,  зміст  їх  залишився,
У  нас  в  серцях,  на  все  життя,  навік.
Сьогодні  Бог,  Ісус  наш  охрестився,
Душа  свята,  а  тілом  чоловік!
Вода  священна,  ми  її  сприймаєм,
Як  перший  крок  до  світлого  знамення,
Й  усю  рідню,  і  друзів  привітаєм,
З  великим  святом,  Божого  Хрещення!!!

19 січня 2013


1


  Закрити  
  Закрити