Форум Семеновки

Темы для публикаций и разговоров


консультація
2 апреля 2012 Хорольскої МДПІ Семенівське відділення

1
29 ноября 2011 Микола Бойко

Вопросы-ответы Интервью Все записи

1

Микола Бойко Тема: 1

Податкова подовжить мораторій на перевірки малого бізнесу

 

          Державна податкова служба подовжить мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу. Про це під час всеукраїнської конференції Асоціації платників податків заявив Голова ДПС Олександр Клименко.

 

          «Як свідчить вивчення громадської думки, бізнес побоюється, що ми миттєво відреагуємо на прийняття закону про спрощену систему оподаткування відновленням перевірок. Я хочу нагадати, що Президент доручив нам, навпаки, створювати сприятливі умови. Ми і самі розуміємо, що необхідний адаптаційний період. Що потрібний час на вивчення нового закону та вибір оптимальної моделі оподаткування. Я беру на себе відповідальність дати вам цей час», - наголосив О. Клименко.

 

         Разом з тим керівник податкового відомства закликав представників підприємницької спільноти до сумлінного виконання податкових зобов’язань та добровільної відмови від схем мінімізації.

 

          «Відповідальність має бути взаємною. Якщо ми хочемо створити цивілізовану модель стосунків, виробити етикет нашого діалогу на майбутнє, то всі сторони мають докладати зусиль. Не давайте приводів підозрювати вас у порушеннях та перевіряти», - відзначив Олександр Клименко.

 

 

Сектор масово-роз’яснювальної роботи

та звернень громадян Хорольської МДПІ

29 ноября 2011

Микола Бойко Тема: 1

Змінено „податкові правила” для підприємців-спрощенців

 

З 1 січня 2012 року набирає чинності Закон України „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва)”.

З цього часу спрощена система оподаткування, обліку та звітності для суб’єктів господарювання встановлюватиметься виключно в умовах Податкового кодексу України.

“Зміни, внесені до спрощеної системи, створять сприятливі умови для ведення бізнесу суб’єктами малого підприємництва, поліпшать податковий клімат для підприємців”, – зазначив заступник Голови ДПС України Сергій Лекарь під час спільної прес-конференції за участі Першого заступника Міністра фінансів України Анатолія Мярковського та представників депутатських і громадських об’єднань.

Законом передбачено запровадження диференційованого підходу до класифікації малого бізнесу відповідно до річного обороту, реєстрацію „спрощенців” як платників ПДВ. Це створить рівні конкурентні умови з суб’єктами господарювання, що працюють на загальній системі оподаткування.

На відміну від діючого законодавства не передбачено збільшення розміру ставки податку за кожного найманого працівника.

Для фізичних осіб – підприємців, які не є платниками ПДВ, передбачено ведення лише книги обліку доходів. Фізичні особи – підприємці, які є платниками ПДВ, будуть вести облік доходів та витрат за формою та в порядку, визначеному Мінфіном.

Також уточнено перелік видів діяльності на які не може поширюватися спрощена система оподаткування.

„Загалом, як показує практика, бізнес-середовище правильно реагує на новації Податкового кодексу. З введенням в дію кодексу спостерігається позитивна тенденція до зростання надходжень до бюджетів всіх рівнів. До того ж, щоб зменшити втручання у діяльність підприємців, у цьому році було заборонено проведення фактичних перевірок малого бізнесу”, – наголосив Сергій Лекарь.

29 ноября 2011


1


  Закрыть  
  Закрыть