Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

13 ...

Запитання
Лях Микола Миколайович 12.04.1962року
Відповідь
-

25 листопада 2021

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
https://www.facebook... background-position: 0px -913px; background-size: auto; width: 12px; height: 12px; background-repeat: no-repeat; display: inline-block;">
=100002418996667&__cft__[0]=AZVObbV1k_jPxwwk4l_qwQxoN6hLj-rboh_1JhqOe_P1JJKNMtBAV4paKIo28HT5ay4EOzSqfkwVwaNzBgoo6-yGCh726PcfKEpYRy1gdrjjjLvlKsVdbkj4E_Ak0ZtT0x8LBREaVtMzzqfqNGriC1rELzI0LqxAPWRTU_JnquwGHFeytvUK-WTwMwhQiUrYUTseJypnL2yATWnYi27yBQO9W96sIBM_70JIVLzqsH17eg&__tn__=%3C%2CP-y-y-R" role="link" tabindex="-1">

https://www.facebook...=100002418996667&__cft__[0]=AZVObbV1k_jPxwwk4l_qwQxoN6hLj-rboh_1JhqOe_P1JJKNMtBAV4paKIo28HT5ay4EOzSqfkwVwaNzBgoo6-yGCh726PcfKEpYRy1gdrjjjLvlKsVdbkj4E_Ak0ZtT0x8LBREaVtMzzqfqNGriC1rELzI0LqxAPWRTU_JnquwGHFeytvUK-WTwMwhQiUrYUTseJypnL2yATWnYi27yBQO9W96sIBM_70JIVLzqsH17eg&__tn__=-UC%2CP-y-y-R" role="link" tabindex="0">Анатолій Сазанськийhttps://www.facebook... background-position: 0px -633px; background-size: auto; width: 16px; height: 16px; background-repeat: no-repeat; display: inline-block;">https://www.facebook...[0]=AZVObbV1k_jPxwwk4l_qwQxoN6hLj-rboh_1JhqOe_P1JJKNMtBAV4paKIo28HT5ay4EOzSqfkwVwaNzBgoo6-yGCh726PcfKEpYRy1gdrjjjLvlKsVdbkj4E_Ak0ZtT0x8LBREaVtMzzqfqNGriC1rELzI0LqxAPWRTU_JnquwGHFeytvUK-WTwMwhQiUrYUTseJypnL2yATWnYi27yBQO9W96sIBM_70JIVLzqsH17eg&__tn__=-UC%2CP-y-y-R" role="link" tabindex="0">Tanya Kavka

https://www.facebook...[0]=AZVObbV1k_jPxwwk4l_qwQxoN6hLj-rboh_1JhqOe_P1JJKNMtBAV4paKIo28HT5ay4EOzSqfkwVwaNzBgoo6-yGCh726PcfKEpYRy1gdrjjjLvlKsVdbkj4E_Ak0ZtT0x8LBREaVtMzzqfqNGriC1rELzI0LqxAPWRTU_JnquwGHFeytvUK-WTwMwhQiUrYUTseJypnL2yATWnYi27yBQO9W96sIBM_70JIVLzqsH17eg&__tn__=%2CO%2CP-y-y-R" role="link" tabindex="0">6 жовтня о 22:11 https://www.facebook... background-position: 0px -926px; background-size: auto; width: 12px; height: 12px; background-repeat: no-repeat; display: inline-block;">
ЗНАМЕННА ПОДІЯ НА СТРИЙЩИНІ
Вже стало доброю традицією щоосені проводити у Стрию на Львівщині Книжкову толоку. Подія сама по собі не рядова навіть для України. Тим паче у наш непевний час, коли Держава шанує скоріше крамарів ніж поетів.
Отже і цієї осені 8-го і 9-го жовтня гряде чергова Книжкова толока. Розцвічений всіма фарбами осені Стрий зустрічатиме майже сотню літераторів з усіх куточків України та зарубіжжя. Ой немало важливих подій на початку жовтня матимуть місце у Стрию! Судіть самі – (лише14 жовтня) - День захисника України, День Покрови Святої Богородиці, День українського козацтва і , нарешті, День створення Української Повстанської Армії (...) А у контексті останньої названої події - саме цього числа планується відкриття і освячення Пам»ятника 13- тьом Героям УПА ,чий безсмертнтй Дух і чий прах покоїться на Золотій Горі у Синьовидську.
Але повернемося до Книжкової толоки, яка незримо пов»язана з відкриттям і освяченням Пам»ятника . І я хочу згадати одну з її чільних учасниць - писменницю Галину Кавку-Прохну, чиї книги («Струни серця емігрантки», «Добро людину славить», «Соло для Катерини» і трилогія «Обличчя української історії») будуть присутні на книжкових полицях ярмарку. До слова – авторка безкоштовно їх дарує бібліотекам і школам рідного краю.А рідний край то Стрийщина – тут народилась, тут її тато (один з 13 –ти безсмертних покоїться на Золотій Горі в Синєвідську) захищав свою землю і родину від більшовицьких катів.Звідси пішла у Світ широкий. Живе нині у Клівленді, США . Та душею і серцем завжди з бАтьківщиною(!) Працює і живе для України. (Галина Кавка волонтер,меценат сиротинців,опікунка інвалідів АТО, засновниця і президент міжнародного благодійного фонду «Слава Україні»)
І на відкритті пам»ятника на Золотій Горі(14-го жовтня) неповторна Оля Баглай буде співати пісню на її слова «Живи Україно». А Дух пані Галини буде при тій знаменній події – обійметься з Батьком. Бо не змогла приїхати – і поважний вік,і непереборні обставини... Та вона твердо знає, що на освячення пам‘ятника перепохованим воїнам Української Повстанської Армії ( Золота Гора – село Верхнє- Синьовиднє! Стрийського р-н. Львівська обл.,) прийдуть земляки ВКЛОНИТИСЯ...
Анатолій Сазанський, шанувальник творчості Галини Кавки-Прохну, письменник і неофіційний учасник книжкової Толоки у славному місті Стрий.

9 жовтня 2021

Дмитро Пецкович Хочу порекомендувати дуже класні курси професійного масажу 
можливо хтось шукає

28 грудня 2020

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
14.3.1990 - у Стрию першому з українських міст, підняли український синьо-жовтий прапор над міськвиконкомом.
https://s.ukropen.ne...\" align=\"left">

14 березня 2019

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
ЮНІ СТРИЙСЬКІ ТАНЦЮРИСТИ СТАЛИ АБСОЛЮТНИМИ ЧЕМПІОНАМИ СВІТУ У ДВОХ ПРОГРАМАХ !!!
https://s.ukropen.ne...\' align=\'left\'>

11 грудня 2018

Запитання
цього місяця сетра Ліджі буде у Стрию?
Відповідь
-

19 листопада 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
 https://intermarium.... class='entry-categories' style='box-sizing: border-box; background: rgba(0, 0, 0, 0.75); color: rgb(255, 255, 255); transition: all 0.3s ease 0s; position: absolute; left: 51px; top: 0px; text-transform: uppercase; font-size: 18px; font-family: "Roboto Condensed", sans-serif; display: inline-block; padding: 0px 20px; line-height: 53px; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>ПОДІЇhttps://intermarium.... class='attachment-kopa-single-thumb size-kopa-single-thumb wp-post-image' alt='' srcset='https://intermarium.... 629w, https://intermarium.... 300w, https://intermarium.... 267w, https://intermarium.... 600w' sizes='(max-width: 629px) 100vw, 629px' style='box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; margin-top: 20px;'>
ДИТИНА ЙШЛА ЗІ ШКОЛИ І ПЛAКАЛА: В УКРАЇНСЬКІЙ ШКОЛІ РОЗГОРІВСЯ НОВИЙ СКАНДАЛ З ПРИНИЖЕННЯМ ЧЕРЕЗ ПОБОРИ

У школі №6 міста Стрий Львівської області виник конфлікт через побори — 4-класницю Богдану посадили окремо від інших дітей. Однокласники були змушені сидіти до неї спиною чи боком, пише https://www.obozreva... target='_blank' rel='noopener' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>“Обозреватель”.

Як розповіла мама Марія Лабусевич, так вчителька мcтиться за те, що вони не захотіли купувати у неї додаткові зошити і підручник для занять. Щоправда, у школи інша версія конфлікту. Детальніше — у матеріалі.

“Дитина почувається iзгoєм”

“Хоча директор школи нам говорила, що ми не зобов’язані купувати додатковий матеріал, все одно вчителька знову закупила на цей рік зошити з усіх предметів і підручник за власні гроші. І ми знову повинні їх викуповувати у неї. Ми не захотіли. І ось тепер дитина стpaждає”, — зазначила у бесіді з Марія Лабусевич.

Жінка виховує трьох дітей одна, з чоловіком розлучена. Одна з її дітей — малюк з обмеженими можливостями. А Богдана, за словами мами, часто хворіє і пропускає школу.

“Я у школу на збори з 2-го класу не ходжу, бо все зводиться тільки до збору грошей. Я і не знала, що вони прийняли рішення для 4 класу купити додаткові підручник і зошити. Вчителька сказала, що купила їх за власні гроші, тому ми повинні були їх їй віддати. Я одна мама, у мене троє дітей, один син — інвaлід. Хоча в цій школі нам завжди йшли назустріч”, — пояснила мама.

В результаті зошити Богдані відсканували, і тепер у неї є листочки. А підручником на уроці ділилися однокласники, хлопчики, які сиділи з нею поруч.

“Але вчителька вирішила посадити Богдану одну посеред класу. Так, що ніхто поруч з нею не сидить. Дитина йшла зі школи і плакала, бо дочка почувається ізгoєм у класі. Ми з бабусею навіть для неї казку придумали, що, мовляв, вона королева, а це її королівство. Щоб хоч якось її заспокоїти… Вона дуже болісно все сприймає. Вчителька може крикнути у класі, а їй вже сняться кошмари. Дитина не хоче ходити до школи, плаче. Від усіх шкільних концертів, виступів її усунули, хоча Богдана і в музичну школу ходить, і на шахи, і танцює”, — каже Марина.

До того ж Богдана — шульга. І за словами мами, на новому місці їй світло падає з іншого боку.

Мати не хоче водити дитину до школи?

А ось у школі інша версія конфлікту. Там вважають, що рідні Богдани просто не хочуть водити дитину до школи і навіть нібито наполягали на домашньому навчанні. Але у навчальному закладі проти цього.

“За першу чверть Богдана була у школі тільки дев’ять разів. За п’ять днів мама довідку принесла, а решта днів? Ми просили, щоб дівчинка хоча б приходила на контрольні. Але вони хочуть, щоб вона не ходила, а їй ставили оцінки. Але так не буває”, — пояснила виданню директор школи Лідія Стасенко.

У школі запевняють, що пропонували Богдані перейти на індивідуальний графік, раз мама і бабуся не хочуть її водити, побоюючись, що вона захворіє і принесе у дім вірус. “Бабуся прийшла і зачитувала нам закон про домашню освіту. Але батьки дівчинки не зможуть забезпечити їй домашнє навчання”, — вважає директор.

Хоча мама впевнена у протилежному. За її словами, вони у минулому році наполягали на індивідуальному графіку навчання для дитини, бо вона часто хворіє. А у школі сказали, що такого у них у місті немає.

https://intermarium.... alt='' width='553' height='318' srcset='https://intermarium.... 553w, https://intermarium.... 300w' sizes='(max-width: 553px) 100vw, 553px' style='box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; display: block; margin: 5px auto;'>

https://intermarium.... alt='' width='509' height='432' srcset='https://intermarium.... 509w, https://intermarium.... 300w' sizes='(max-width: 509px) 100vw, 509px' style='box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; display: block; margin: 5px auto;'>

Що стосується місця Богдани у класі, як стверджує директор, класний керівник вирішила переставити парту, бо у класі було холодно. Мовляв, вона боялася, що дівчинку продує. “У нас немає опалення, тільки піч. У класі 18-19 градусів. Учителька побоювалася, що дівчинку продує, тому переставила її парту. Хоча бабуся Богдани наполягала, щоб вона сиділа саме за цією партою і саме в одному місці”, — підсумувала Лідія Стасенко

31 жовтня 2018

Запитання
Коли монашка з індіі буде приймати в стрию
Відповідь
-

26 квітня 2018

Запитання
стрий серпень 2017
Відповідь
-

25 квітня 2018

Запитання
ищу человека бывшего в 1995 году в Польше,город Zawiercie или в Siewierz
Відповідь
-

21 березня 2018


13 ...


  Закрити  
  Закрити