Форум Таняви

Теми для публікацій та розмов


Танява може бути популярною Танява кульне село...
2 травня 2009 (Простий житель села Таняв)

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Запитання
Які корисні копалини є?
Відповідь
Ip: 78.154.184.161 - так

2 грудня 2023

Мелешко Петро, користувач 1ua
Петро Мелешко

Танява — село Болехівської міськради Івано-Франківської області. Лежить на самому сході Івано-Франківщини в межах Прикарпаття і в пониззі річки-потоку Жижава. Село стало відоме тим, що в часи 2-ї світової, в лісі поблизу села було знищено гебреїв, мешканців міст Болехова та Стрия.


Опис

 Село Танява знаходиться на межі Львівської та Івано-Франківської області, в передгір`ї карпатських Бескидів поблизу гірського хребта Грабник (662 м). Село лежить в річковому пониззі потоку Жижава, яка бере свої початки в 4 кілометрах вище на гірському пасмі. Село розташоване неподалік від містечка http://sites.google....>Болехів (в 5 кілометрах на північний схід від його центру), та межує з селами Львівської області: Верхня Лукавиця та Горішнє (з півночі) і Розгірче (із заходу), та http://sites.google....>Тисовим, на Івано-Франківщині через гірський хребет (зі сходу). Проживаючи в передгірській місцині, більшість мешканців села працюють на своїх селянських господарствах і в лісництві, а також мають можливість працювати на підприємствах міста Болехів.

6 травня 2012

Мелешко Петро, користувач 1ua
Петро Мелешко
Таняваhttp://uk.wikipedia.... title='Село'>село в Україні http://uk.wikipedia.... title='Івано-Франківська область'>Івано-Франківській області, підпорядковане Болехівській міськраді.

6 травня 2012


1


  Закрити  
  Закрити