Форум Вінниці

Теми для публікацій та розмов


Наші земляки
21 травня 2017 Віктор Безверхній

Унікальний фонтан у Вінниці.
3 вересня 2011 Світлана NIKI

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 3

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Європейський банк реконструкції й розвитку вирішив виділити компанії “Миронівський хлібопродукт” кредит у розмірі 25 мільйонів євро на будівництво нового біогазового заводу у Вінницькій області. Про це сказано в повідомленні ЄБРР, передає «Економічна правда» з посиланням на «Українські ...

2 грудня 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Рок-оперу 'Ісус Христос - суперзірка' у Вінниці вперше покажуть українською 

Вінничани вперше у країні поставили рок-оперу «Ісус Христос - суперзірка» українською, прем’єра – у середу. 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор Вінницького міського палацу мистецтв «Зоря» Євген Майданик. 

«Саме у Вінниці вперше рок-опера Ендрю Ллойда Вебера «Ісус Христос – суперзірка» прозвучить українською. В нашій постановці музика залишається оригінальна, а переклад англійського тексту Тіма Райса зробив херсонець Сергій Аркуша. Це адаптований переклад, який перегукується з подіями в Україні останніх років», - повідомив Майданик. 

За його словами, над постановкою відомої рок-опери працював професійний режисер Григорій Сиротюк, виконує її молодіжно-юнацький склад творчої майстерні «Зоряна мрія» по класу вокалу Ірини Воєнної. 

Над постановкою вінничани працювали понад півроку. Скорочені версії презентували цьогоріч на День Європи, наразі ж відбудеться повномасштабна прем’єра, тривалістю годину й одинадцять хвилин. 

Свого часу автор українського перекладу рок-опери «Ісус Христос - суперзірка» Аркуша готував його на замовлення львів’ян, але там опера так і не була виконана. У Вінниці вона рідною мовою прозвучить вперше і саме у дні відзначення четвертої річниці Революція гідності. 

В авторській версії адаптованого перекладу помітні алюзії між останніми днями життя Ісуса та випробуваннями, які випали на долю українців. Їх посилять тематичним відеорядом, який є складовою постановки.

22 листопада 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Народна артистка України Ада Роговцева цілує руку Народному Герою Владиславу Кузнєцову.
Десантник з Вінниччини Владислав Кузнєцов втратив руку, рятуючи своїх товаришів,коли викидав гранату із БТРа.
Так ми повинні шанувати своїх Героїв,як ця славна жінка,наша Берегиня!

12 листопада 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Короткою стрічкою:

Корабельня «Україна» Одеського порту прийняла корвет «Вінниця» (U206)
Зараз корабель знаходиться в доці №4. На ньому планується провести повний комплекс ремонтних і докових робіт.
https://vinbazar.com... rel='nofollow' target='_blank' style='text-decoration-line: none; outline: none; color: rgb(43, 131, 153); margin: 0px; padding: 0px;'>https://vinbazar.com...

? 833 млн - экономия Харьковской области за год через систему публичных электронных закупок ProZorro
Всего в Украине было сэкономлено ? 25 млрд.
https://glavnoe.ua/n... rel='nofollow' target='_blank' style='text-decoration-line: none; outline: none; color: rgb(43, 131, 153); margin: 0px; padding: 0px;'>https://glavnoe.ua/n...

В Умані старий аеродром перетворять на новий аеропорт
Реконструкція військового аеродрому перетворить його на сучасний міжнародний аеропорт.
https://procherk.inf... rel='nofollow' target='_blank' style='text-decoration-line: none; outline: none; color: rgb(43, 131, 153); margin: 0px; padding: 0px;'>https://procherk.inf...

Україна експортувала 11 млн тонн картоплі
Це у 2 рази більше ніж за весь 2016 рік. У 2017 році Україною вироблено 20,5 млн тонн картоплі. Внутрішнє споживання очікується на рівні 6,3 млн тонн.
https://galinfo.com.... rel='nofollow' target='_blank' style='text-decoration-line: none; outline: none; color: rgb(43, 131, 153); margin: 0px; padding: 0px;'>https://galinfo.com....

'Енергоатом' і Westinghouse почали реалізацію проекту з підвищення потужності третього блоку Южно-Української АЕС
Реалізація цього проекту дасть змогу збільшити встановлену потужність енергоблока на 10% (з 1000 МВт до 1100 МВт), а також на 10% підвищити коефіцієнт встановленої потужності.
https://economics.un... rel='nofollow' target='_blank' style='text-decoration-line: none; outline: none; color: rgb(43, 131, 153); margin: 0px; padding: 0px;'>https://economics.un...

Українські агровиробники та машинобудівники знайшли партнерів в Індії
Компанії вже отримали конкретні торгові пропозиції, контракти, запити на надання цінових пропозицій або знайшли потенційних дистриб’юторів на індійському ринку.
https://a7d.com.ua/n... rel='nofollow' target='_blank' style='text-decoration-line: none; outline: none; color: rgb(43, 131, 153); margin: 0px; padding: 0px;'>https://a7d.com.ua/n...

Відбувся перший фестиваль крафтових сирів від українських фермерів
Близько 300 різноманітних сирів представили більше 50 фермерських господарств з усієї України.
https://kurkul.com/n... rel='nofollow' target='_blank' style='text-decoration-line: none; outline: none; color: rgb(43, 131, 153); margin: 0px; padding: 0px;'>https://kurkul.com/n...

«Укрнефтебурение» начало производство газового конденсата легких углеводородов
Газовый конденсат легких углеводородов был получен путем низкотемпературной сепарации. Продукт уже поступил в продажу.
https://oilreview.ki... rel='nofollow' target='_blank' style='text-decoration-line: none; outline: none; color: rgb(43, 131, 153); margin: 0px; padding: 0px;'>https://oilreview.ki...
Показати повністю...

26 жовтня 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
У Вінниці обладнали алею «розумними» ліхтарями

У Вінниці на проспекті Юності (від Хмельницького шосе до вулиці Порика) встановили «розумне» вуличне освітлення – 21 світлодіодний світильник, кожен з яких обладнаний датчиками руху.

«Коли немає пішоходів, вулиця освітлюється на 20%. Коли йде людина – спрацьовує датчик, і ліхтарі по черзі вмикаються на повну потужність», – написав на своїй сторінці в Фейсбуці мер Вінниці Сергій Моргунов. 
Така система енергозбереження при облаштуванні вуличного освітлення у Вінниці застосована вперше.

11 вересня 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

Одне дивує,яке свято наш канал ИНТЕР святкуватиме 24 серпня,день незалежності України,чи день независимости малоросии???

На интере планують 24 серпня як раз в день незалежності різноманітні російськомовні пісні  з російськомовними коментаріями,і це не один рік таке проводить пролдажній телеканал Интер.

І куди дивиться влада???Деякі проукраїнські телеканали позакривали,тобто поміняли супутники,і їх не так просто пересканувати,особливо люди старшого віку не можуть зараз проглядати україномовних каналів 1+1,СТБ,ICTV,та ще багато інших каналів.І доводиться переглядати російські телеканали з пропогандами Кисилёва,Соловьёва,та багато інших,а також і продажній Интер.А влвда мовчить,коли на радіо-п`ятниці теж російськомовні коментарії,а також пісні антиукраїнського значення,а також в етері цього радіо о 6 ранку співають російськомовні пісні до дитячих мультфільмів,і жодного україномовного мультфільму,а внас немало було україномовних мультфільмів.А на трк Україна демонстрували фільм «Не зарекайся»,цей фільм антиукраїнський і йде повна пропоганда.

Також на интере показували большевицькі кінофільми,скоро мабуть там і Павлика Морозова будуть вихваляти.

То що,мовчатимете й далі???

19 серпня 2017

Запитання
Розробників Сторінка, користувач 1ua
Сторінка Розробників
Чи будуються житлові, промислові будівлі, ким і де саме?
Відповідь
Людковська Ірина, користувач 1ua
Ірина Людковська
ТАК

24 липня 2017

Запитання
Розробників Сторінка, користувач 1ua
Сторінка Розробників
Чи багато невикористаних житлових будинків, промислових об'єктів?
Відповідь
Людковська Ірина, користувач 1ua
Ірина Людковська
НЕБАГАТО

24 липня 2017

Запитання
Розробників Сторінка, користувач 1ua
Сторінка Розробників
Чи задоволені Ви місцевою владою?
Відповідь
Людковська Ірина, користувач 1ua
Ірина Людковська
НІ

24 липня 2017

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
У Вінниці меценати подарували бійцям АТО дві 2-кімнатні квартири. Хто вони, майбутні новосели? •Голова Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій (УБД) і волонтерів АТО Анатолій Слівінський сьогодні, 27.05, під час другого з’їзду організації вручив сертифікати на нові квартири двом членам організації •Новоселами у новому будинку стануть Роман Шепітко та Ігор Личаний. Хто вони?
Посилання на джерело: https://vn.20minut.u... style='box-sizing: border-box; background-color: rgb(234, 234, 234); color: rgb(63, 81, 181); text-decoration: none; transition: all 0.2s; font-family: Roboto, sans-serif; font-size: 13px;'>https://vn.20minut.u...Анатолій Слівінський повідомив зі сцени, що інформацію тримав у секреті. Про такий подарунок бійці не знали. Роман й Ігор підтвердили у розмові з журналістом RIA, що це правда. Пан Роман каже, що здогадувався, що буде якась відзнака чи нагорода, але яка саме – не став уточнювати передчасно. Ігор навіть у думках не припускав, що таке можливо. приємна несподіванка так само, як і його, застала зненацька дружину пані Катерину та їхню донечку Поліну. Вони разом піднялися на сцену, щоб отримати документ на житло.
Посилання на джерело:

14 червня 2017


... 3


  Закрити  
  Закрити