Форум Волокої

Теми для публікацій та розмов


Коротко про історію церкви
29 грудня 2010 Артур Буковинець

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Мешканці села Волока передали у пологовий будинок №2 Чернівців гуманітарну допомогу - читати далі...

9 березня 2022

Канадське золото Волоки, або З чого народилася весільна столиця Буковини - читати далі...

12 серпня 2021

Купа заліза: біля села Волока легковик влетів у дерево - читати далі...

13 липня 2021

Сьогодні у селі Волока водій потягу допустив наїзд на місцевого жителя - читати далі...

29 червня 2020

Радіо Свобода презентувала фільм про весільну столицю України: Made in Волока (відео) - читати далі...

15 листопада 2018

Радіо Свобода презентувало фільм про весільну столицю України: Made in Волока (відео) - читати далі...

15 листопада 2018

Весільна столиця України. У селі Волока шиють сукні для наречених зі США, Австралії та Європи - читати далі...

4 червня 2018

Село, що нагадує елітний район Києва – у мережі оприлюднили відео про Волоку - читати далі...

8 серпня 2017

Знову смерть через паління у ліжку. Трагедія сталася у с.Волока Вижницького району - читати далі...

25 січня 2017

Буковинець Артур, користувач 1ua
Артур Буковинець
Четвер, 12 січня 2012, 14:32
http://www.rda-gl.cv... border='0' hspace='4' vspace='4' width='270' height='180' align='left' style='border-top-style: none; border-right-style: none; border-bottom-style: none; border-left-style: none; border-width: initial; border-color: initial; '>Коляда має глибоке коріння і з давніх часів вважається прославленням народження Ісуса Христа. „Нова радість стала” – під такою назвою у середу у Волоківському будинку культури відбувся перший фестиваль-конкурс різдвяних колядок у виконанні церковних хорів району. На його проведення благочинного Глибоцького району Іоана Горду благословив митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій. Почесним гостем і головою журі був Єпископ Хотинський, Преосвященніший Владика Мелетій. Священики району з ентузіазмом підтримали ідею проведення даного заходу і підготували хори до виступів. Ведучий Іоан Горда представляв хори українською та румунською мовами. І полилась коляда, як вода із живого джерела, що заворожує своєю чистотою і красою.
 
 
 
http://www.rda-gl.cv... border='0' hspace='4' vspace='4' width='275' height='183' align='left' style='border-top-style: none; border-right-style: none; border-bottom-style: none; border-left-style: none; border-width: initial; border-color: initial; '>Здавалось, час зупинився і чарівні слова різдвяних піснеспівів оксамитом лягали на серця присутніх у залі. По черзі на сцену запрошували церковні хори храмів: Святого Миколая с.Волока, архангелів Михаїла і Гавриїла с.Валя Кузьмина, Різдва Пресвятої Богородиці с.Старий Вовчинець, Кузьми та Дем’яна с.Карапчів, Святих Михаїла і Гавриїла с.Купка, Свято-Спиридонівської церкви с.Кам’янка, святого Дмитрія с.Чагор, апостолів Петра і Павла с.Грушівка, Хресто-Воздвиженської с.Молодія, Святого Дмитрія с.Луковиця, Святої Трійці с.Багринівки, Покрови Пресвятої Богородиці смт.Глибоки, хоровий мікс Волоки, святих архангелів Михаїла та Гавраїла с.Йорданешт, Святого Дмитрія с.Привороки. Глядачі слухали, затамувавши подих, і щедро аплодували. Підсумувати побачене і почуте запросили заступника голови РДА Михайла Божеску, котрий передав присутнім вітання голови райдержадміністрації Миколи Загарюка, відзначив хорошу підготовку церковних хорів та подякував за бездоганну організацію заходу. Членом журі був також викладач кафедри музики, професор ЧНУ імені Юрія Федьковича Андрій Плішка. Присутні в залі мали змогу почути 16 церковних хорів і ознайомитись із величезним духовним багатством району. Місць конкретним колективам не визначали, однак вирішили: фестиваль стане традиційним у циклі зимових заходів. А благочинний району отець Іоан Горда впродовж наступних тижнів вручить колективам архієрейські дипломи про участь у першому районному фестивалі колядок у виконанні церковних хорів.
http://www.rda-gl.cv... border='0' width='284' height='189' style='border-top-style: none; border-right-style: none; border-bottom-style: none; border-left-style: none; border-width: initial; border-color: initial; '>

13 січня 2012


1


  Закрити  
  Закрити