Форум Вишневца

Вопросы-ответы Интервью Все записи

... 1

Вопрос
Цегла
Ответ
-

18 ноября 2018

Вопрос
де можу на вихідні переночувати у вишнівці?
Ответ
-

18 ноября 2018

Вопрос
вручення дипломів

Ответ
-

28 октября 2018

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
 https://intermarium.... class='entry-categories' style='box-sizing: border-box; background: rgba(0, 0, 0, 0.75); color: rgb(255, 255, 255); transition: all 0.3s ease 0s; position: absolute; left: 51px; top: 0px; text-transform: uppercase; font-size: 18px; font-family: "Roboto Condensed", sans-serif; display: inline-block; padding: 0px 20px; line-height: 53px; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>ПОДІЇhttps://intermarium.... class='attachment-kopa-single-thumb size-kopa-single-thumb wp-post-image' alt='' style='box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; margin-top: 20px;'>
В МЕРЕЖІ ПОКАЗАЛИ ЮНУ ВИПУСКНИЦЮ, ЯКУ МИНУЛОЇ НОЧІ ПОЗБАВUЛИ ЖИТТЯ НА ТЕРНОПІЛЬЩИНІ (ФОТО)

Тiло 17-річної випускниці зі слідами насuльнuцької смеpті знайшли сьогодні зранку у Вишнівці Збаразького району, пише https://te.20minut.u... target='_blank' rel='noopener' style='box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.3s ease 0s; text-decoration-line: none !important; outline: none !important;'>20 хвилин.

Дівчинка нібито поверталась зі святкування Дня молоді, яке гучно відзначали вчора у рідному містечку. Телефоном односельці підтвердили інформацію про загuблу дитину.

– Сьогодні зранку знайшли меpтвою. Там на місці поліція. Ніби є підозра на зґвaлтyвання.

17-річна Іринка – цьогорічна випускниця місцевої школи. В суботу, переддень, дівчина разом з однокласниками святкувала випускний. Дитина хороша, – кажуть у Вишнівці.

– Що там сталось – ми не знаємо. Тiло сімнадцятирічної дівчини 26 червня близько 6.40 на узбіччі дороги виявив житель смт. Вишнівець Збаразького району.

Він викликав поліцію та швидку, повідомив начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника слiдчого управління Володимира Галевича, на місце нещастя одразу виїхала слідчо-оперативна група району та обласного центру.

Загuбла – цьогорічна випускниця, жителька Вишнівця, підтвердили у поліції. Дівчина разом з друзями того дня пішла на святкування Дня молоді, – розповів Сергій Крета.

– Востаннє матір з нею спілкувалася по телефону приблизно о 1.30-1.40 ночі. Донька повідомила, що збирається йти додому. При огляді тiла дівчини експерти виявили одне ножoве поpанення в районі сeрця.

Проте, що стало причиною загuбелі і коли саме трапилося нeщастя, встановить сyдово-медuчна експеpтиза.

Правоохоронці опитують друзів загuблої, а також встановлюють свідків даної події та людей, з якими вона поверталася зі свята.

Подія внесена до Єдиного реєстру досyдових розслiдувань за статтею 115 ККУ – yмисне вбuвство.

Будь-яку інформацію можна залишити за номерами телефонів у Збаражі: (068) 346-73-46, (03550) 2-12-45, у Тернополі – (0352) 27-12-58, (067) 471-66-23 або на лінію “102?.

https://intermarium.... alt='' width='500' height='337' style='box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; display: block; margin: 5px auto;'>

27 сентября 2018

Вопрос
ЧИ БУДЕ ЗАВТРА БАЗАР ЗІ СВИНЬМИ?
Ответ
-

3 сентября 2018

Вопрос
які кандидати на голову вишнівця
Ответ
-

22 августа 2018

Вопрос
зняти кімнату

Ответ
-

22 августа 2018

Вопрос
відкриття кімнати

Ответ
-

22 августа 2018

Вопрос
куди скидає фекалії Вишнівець
Ответ
³ в Горинь.

18 декабря 2016

Ip: 92.112.95.131

(1395 року заснування, 3,4 тис. жителів)

Збаразький р-н. Оглядаючи сучасне село Вишнівець, важко повірити, що в ХVІ-ХVІІІ ст. воно було родовим маєтком і резиденцією найбільших магнатів - князів Вишнівецьких. Тут народився Дмитро Вишнівецький (Байда) - легендарний засновник Запорізької Січі, перший гетьман України (1550-1563). А син Яреми Вишнівецького став польським королем. 1640р. Ярема Вишнівецький перебудовує стародавній замок, закладений 1395р. У ньому 1651р. у полоні утримувався Богдан Хмельницький.

1720р. останній з Вишнівецьких, Михал Серваці, будує на місці замку розкішний палац у стилі класицизму (французький арх. Я. Бланже Депрес). Він велично здіймається над фортечне стіною. Навколо палацу - італійський сад. Палац утворює відкритий курдонер з двотерасним парком. Парадний вхід увінчані трикутним фронтоном, прикрашеним у тимпані мармурови горельєфом алегорії триумфа Вишнівецьких і Радзівілів. 1774р. палац перейшов у володіння кн. Мнішеків. Він прикрашається розкішними меблями, коштовни декором, а картинна галерея вражала уяву: одних тільки польські королів і сановників - 600 портретів, 40 батальних картин, полотна Рвмбрандта, Гольбейна, Каналетто, Рубенса... Серед цієї розкоші майбутній імператор Павло І в 1781р. зустрічався з польським королем Станіславом Августом. Останній був вражений палацом і взяв його креслення для своєї колекції. Цей палац називали 'Польським Версалем'. На жаль, час виявився безжальним до цієї видатної пам'ятки історії і культури.

Наприкінці XVIII ст. арх. Д. Міклер закладає навколо палацу англійський ландшафтний парк. Звідси, з вершини пагорба, відкривається чудовий краєвид на околиці, долину річки Горинь і ставки. А на нижній терасі парку здіймається Вознесенська церква. Вона правила за родову усипальницю кн. Вишнівецьких. 1605р. у ній відбулося заручення Лжедмитра і графині Марини Мнішек. А на сході від палацу знаходився монастир босих кармелітів з костелом св. Анни. У парку збереглася кам'яна лава XVIII ст. Звідси милувалися ландшафтом не тільки власники замку, але й їх численні гості, серед яких - Тарас Шевченко й Оноре де Бальзак, що гостив у дочки Е. Ганської - Ганни Мнішек. Радимо й вам скористатися цією можливістю, якщо, звісно, відвідаєте село Вишнівець.

На протилежному, лівому березі р. Горинь розташований с. Старий Вишнівець, де любителі старовини виявлять залишки оборонних мурів замку XV ст. і костелу св. Станіслава (1756).

2 марта 2008


... 1


  Закрыть  
  Закрыть