Форум Зеленого

Теми для публікацій та розмов


Сторінки історії села
2 квітня 2019 Григорій Поперека

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Сова Микола, користувач 1ua
Микола Сова

Свято маленького села Зелене

Дата: 19.11.2019 08:32

 

 


Доброю традицією стало святкування днів сіл  в маленьких селах Недригайлівської громади. Вперше 16 листопада відзначили свій день жителі села Зелене.  Приводом згадати свою історію, вшанувати поважних мешканців, похвалитися здобутками  стало  відзначення Дня села. Це невеличке село має свою історію, свої традиції та надбання, видатних та працьовитих людей.

Зранку  добрі господарі та господині розпалили вогнище -  у великому чавуні кипіла польова каша.   Від малого до великого люди поспішали, щоб разом стати свідками й учасниками святкового дійства, яке для них підготували організатори.  В клубному закладі було тепло і затишно. Виставки,  експозиції,  стенди  розповідали про аматорів сцени, майстрів, як відпочиває молодь, про кого піклуються, і взагалі -  чим живе село Зелене.   Змістовна та цікава була розповідь про  історію села, його жителів  депутата  Недригайлівської селищної ради Ігоря Зеленського, який зазначив,що     село жило, живе і житиме довго і щасливо, бо ж має невичерпне джерело –  працьовитих і добрих душею людей. Розпочинаючи урочистості, символічно маленькі україночки всім присутнім подарували святковий коровай.  В цій традиції закладений великий символізм роду хліборобів -  хліб – достаток і благополуччя кожної родини. З вітальними словами звернувся до всіх присутніх виконуючий обов’язки  старости  Іваницького  старостинського округу  Сергій Олійник. Він привітав усіх присутніх зі святом,  підкреслив, що День працівників сільського господарства – це свято кожного жителя, кожного, хто трудиться і господарює на рідній землі. 

У рамках обласного фестивалю народної творчості «З любов’ю  вічною до тебе, рідний  краю», присвяченого 30 – й річниці незалежності України з концертною програмою на святкування завітали учасники художньої самодіяльності Гринівського СК. Щирі  музичні вітання лунали на адресу  найстаршихі наймолодших  жителів села.  На святі віддали шану і повагу людям, за спиною в яких великий віковий ітрудових шлях.

Після концерту свято продовжилось за щедрими столами. Учасникам свята сподобалися і куліш, і   дискотека.

Такі зустрічі на рідній землі – це як місточки між минулим і сьогоденням, вони не дають зміліти українському роду, родинним джерелам. І як добре, що підтримують місцеві громади в організації таких свят у селах небайдужі люди.

 

20 листопада 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Жменька сміху дітям на втіху

  Сміх продовжує життя! Три хвилини сміху замінять п’ятнадцять хвилин ранкової гімнастики. Головний секрет збереження хорошого настрою полягає в тому, щоб не дозволяти дрібницям турбувати нас, і разом з тим, цінувати ті маленькі радощі, які ми часто пропускаємо в нашому повсякденному житті.

   Так нещодавно в Зеленівському сільському клубі  відбулася дитяча розважальна програма \"Жменька сміху дітям на втіху\". В ході розважальної програми проводилися конкурси, за які маленькі учасники отримували подарунки, а також  ігри, в яких вони із задоволенням брали участь. Діти були дуже активними та позитивно налаштованими. По закінченню заходу відбулася дискотека.

11 квітня 2019

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Освітили село Зелене   

27 березня у селі Зелене Іваницького старостинського округу відбувся пуск вуличного освітлення. Відтепер село Зелене, яке не мало освітлення,  буде освітлюватися 41-м енергозберігаючим ліхтарем вуличного освітлення. Це відбулося завдяки спільній роботі Недригайлівського селищного голови Ігоря Остапчука, в.о. старости Іваницького старостинського округу Сергія Олійника, виконавчого комітету селищної ради, депутата Недригайліської селищної ради Ігоря Зеленського та за підтримки філії  «Недригайлівський РЕМ» ПАТ «Сумиобленерго», які всіляко сприяли реалізації зазначеного проекту.

 Проект втілено в життя за кошти субвенції з Державного бюджету на розвиток інфраструктури населених пунктів та частково за кошти місцевого бюджету.

Освітлення вулиць населених пунктів громади планується і в подальшому. Пріоритет буде надано енергозберігаючим технологіям, зокрема,  освітленню за допомогою сонячної енергії.

30 березня 2019


1


  Закрити  
  Закрити