Форум Жовкви

Теми для публікацій та розмов


Покупка/продажа Візьму в оренду магазин площею...
18 травня 2010 (Виталий)

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
Розсудить Бог? - ЗМІ повідомили про смерть священика, який зневажив пам'ять бійця АТО

На Львівщині помер протоієрей Стефан Хомин, який знехтував пам'яттю бійця АТО в липні минулого року.

Про це під час апаратної наради повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Протоієрей Стефан Хомин був настоятелем храму на честь святих апостолів Петра і Павла (УПЦ Московського патріархату) в Жовкві.

Нагадаємо, у липні в Жовкві прощалися із загиблим на Донбасі героєм Володимиром Турчином. Похоронна процесія тоді проходила храм святих апостолів Петра і Павла, церковнослужителі якого не вирішили за потрібне відкрити ворота та віддати честь захиснику.

18 січня 2018

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін

Под Львовом Volkswagen насмерть сбил мужчину


Правоохранители разбираются в случившемся.

В Жовковское отделения полиции поступило сообщение о том, что на автодороге Магеров-Добросин около 21:00 произошло дорожно-транспортное происшествие.

Об этом пишет https://hronika.info... style='box-sizing: border-box; background-color: transparent; color: rgb(28, 98, 156); text-decoration-line: none;'>Хроника.инфо со ссылкой на https://magnolia-tv.... target='_blank' style='box-sizing: border-box; background-color: transparent; color: rgb(28, 98, 156); text-decoration-line: none;'>Магнолия ТВ.

Полицейские предварительно установили, что водитель автомобиля «Фольксваген Пассат», 41-летний житель района, совершил наезд на 50-летнего местного жителя. Пешеход от полученных травм скончался на месте происшествия.

24 жовтня 2017

Запитання
Розробників Сторінка, користувач 1ua
Сторінка Розробників
Что хотели бы Вы изменить?
Відповідь
Левашов Валерій, користувач 1ua
Валерій Левашов
Сделать полноценный сайт города

25 листопада 2015

Хмарук Юрій, користувач 1ua
Юрій Хмарук
Це дуже красиве,затишне містечко...

17 квітня 2011

Сироватко Олег, користувач 1ua
Олег Сироватко
Високодетальний знімок Жовкви з супутника вже в Україні.



Американський космічний апарат WorldView-1, запущений восени 2007 року, на даний момент є одним з основних постачальників нових знімків на територію України. Це другий супутник в світі за характеристиками сенсору і просторового розрізнення - 50 см на точку.

10 лютого 2009 року з висоти 450 км супутник WorldView-1 сфотографував Жовкву, а точніше відсканував, адже супутник сканує поверхню Землі, діючи як факс або сканер. Знімок має високоточну географічну прив’язку, тому його можна використовувати як готову супутникову карту масштабу 1:5000, вимірювати довжину і площу об’єктів прямо на знімку.
Супутникові знімки дають можливість вирішувати багато питань, а саме: оновлення карти міста, моніторинг землекористування та екологічних проблем, розробка проектів генеральних планів, планування робіт по озелененню та забудові міста,моніторинг стану транспортних та енергетичних комунікацій.
За допомогою таких знімків можна полегшити роботу місцевих органів влади, міських комунальних служб, організацій та установ, причетних до інвентаризації земельного фонду міста.

ООО 'ТВИС'
оф.205, пр. Палладина, 44
г. Киев, 03680, Украина
тел.: (044) 362-08-40
факс: (044) 391-43-37
моб. +38(050) 579-23-20
ICQ: 484861329
E-mail: oles@tvis.com.ua
www.tvis.com.ua

29 липня 2010

Ip: 92.113.151.168

Із півдня площу загороджує за­мок. До нього зі сходу прилягає Звіринецька брама (XVII ст.). На південному заході між замком і Глинською брамою здійма­ється Ратуша (ХVІІ-ХХ ст.). Із північного заходу - комплекс ва­силіанського монастиря Різдва Христового. Його першим ігу­меном став Сучавський митропо­лит Досифій. У комплекс входить церква Серця Христового (1612). Частина чудового 8-ярусного іконостаса, створеного для їпяму Іваном Рутковичем у 1697-99 рр., зберігається у Національ­ному музеї у Львові. Розписи інтер'єрів церкви у стилі модерн виконав український художник Юліан Буцманюк. У комплекс та­кож входить надбрамна дзвіниця (1721-30), келії й друкарня. У Жовкві зведений комплекс Домініканського монастиря (XVII ст.). До нього входить до­мініканський костел (1653р) оточений із трьох сторін будинка­ми келій, споруджених наприкінці XVIII ст. У місті також є монастир домініканок (ХVІ-ХVIIІ ст., за Глинськими воротами), костел і госпіталь св. Лазаря (XVIII ст.) велична синагога (XVII ст.). Дві дерев'яні церкви - Різдва Богородиці (1705, живопис 1708-10, майстерня /. Рутковича. знаходиться на цвинтарі у Винни ках) і Троїцька (1720, іконостас Василя Петрановича, поч. XVIII ст.) - належать до визначних творів галицької школи народної архітектури.

2 березня 2008

Ip: 92.113.151.168

Щоб вам було ліпше орієнтуватися, можна подивитися плаї: визначних пам'яток міста у вестибюлі вежі фортеці. Тут ство­рений Державний історико - архітектурний заповідник За залізничним вокзалом можна піднятися на гору Гарай, ку­ди від Звіринцю через річку з оригінальною назвою Свиня про­стирався парк, що частково зберігся. На горі збереглася ве­лична алея, що вела до мислив­ського королівського оборонного замочку. Звідси підземний хід вів до замку. З гори відкривається чудова панорама Жовкви та її околиць. Перекусити радимо в кафе 'Леокс' або 'Стиль'.

2 березня 2008

Ip: 92.113.151.168 Уперше Жовква згадується як село Винники в 1368р. До сере дини XVI ст. воно перетворилося на заможне містечко. Стараннями Станіслава Жолкевського і його дружини Регіни тут 1594р. закла­даються замок і фортеця, а 1606р. закладається сад, який назвали Звіринець. Квадратний за пла­ном протобастіонний замок (120x120 м) із чотирьох сторін захищають триярусні вежі. Вони поєднані з двоповерховим кор­пусом критими галереями з бій­ницями. Вежі південно-західного крила мають власні малі дворики. Над в'їзним порталом здіймаєть­ся прямокутна чотириярусна вежа. 1603р. місту дають на­зву Жовква, а Сигізмунд III надає привілей Магдебурзького права. Свого розквіту місто досягло у II пол. XVII ст., після того, як 1661р. стало літньою резиденцією поль­ського магната і коронного геть­мана, а з 1674 по 1696р. - і короля Польщі Яна III Собеського. Очо­люючи польсько-німецьке вій­сько, він прославив себе перемо­гою над турками під Віднем, після чого Османська імперія почала занепадати. З його коронуванням Жовква стає найгарнішою і найбагатшою

2 березня 2008

Ip: 92.113.151.168

Вражає архітектурний ансамбль Ринкової площі. Однакові розміри будівель цієї площі і замку мали свідчити про рівноправність феодальної і міської влади. До­мінантою площі є парафіяльний костел св. Лаврентія. побу­дований в 16041618рр. італійськи­ми архітекторами А. Прихильним і П. Щасливим. Єдиний ансамбль із костелом становить чотириярусна дзвіниця, що одночасно слу­жила й оборонною вежею мурів. У костелі збереглися три розкішно прикрашені вівтарі, мармурова хрестильня і надгробки, альков. Чимало скульптурних композицій виконав в XVII ст. німецький архі­тектор і скульптор О. Шлютер, а інтер'єр в 1687р. облаштував іта­лійський художник М. Альтамонтє. Частина його полотен на історич­ні теми зберігається у Львівській картинній галереї й Олеському замку. У соборі спочиває прах Станіслава Жолкевського й Ре­пни, князів Даниловичів, Яна III Собеського, його родини, спадко­ємців та інших відомих людей Речі Посполитої.

2 березня 2008

Ip: 92.113.151.168

(колиш. Нестеров, 1368 року заснування, 13,3 тис. жителів) Райцентр в 27 км від Львова. Якщо ви хочете зануритися в ат­мосферу середньовічного міста, обов'язково відвідайте Жовкву. Тут чудом зберігся цілісний ар­хітектурний ансамбль, по­будований за принципом 'іде­ального міста' епохи ренесансу. Планування міста розробив іта­лійський архітектор Петро Щас­ливий. Ви будете прогулюватися тими ж вулицями, якими ходили король Речі Посполитої Ян III Собеський та коронний гетьман і канцлер Польщі полководець Станіслав Жолкевський, що роз­бив 1610р. військо Дмитра Шуйського і захопив Москву. Тут цар Петро І розробляв стратегію ві­йни зі шведами і давав прочухана своєму улюбленцеві Меншикову за його пригоди в одному з жіночих монастирів. Є версія, що саме у Жовкві народився майбутній гетьман України Богдан Хмельницький.

2 березня 2008


1


  Закрити  
  Закрити