Форум Жидичина

Вопросы-ответы Интервью Все записи

1

У Жидичині планують звести тимчасове житло для переселенців (фото)

4 августа 2023

Жидичинській відродженій обителі - 20 років

30 июля 2023

У Жидичині, Луцького району, розпочали серію зустрічей із колекціонерами

4 июля 2023

Ремонтують дорогу, яка зʼєднує Жидичин, Кульчин та Озерце

30 апреля 2023

Ліс у Жидичині ніхто різати не буде, – очільник КП Луцька

18 апреля 2023

Луцький пологовий та Жидичинський ліцей отримали мобільні котельні від американських партнерів

3 апреля 2023

У Луцьку відремонтують проспект Відродження, а в Жидичині - амбулаторію

7 марта 2023

Вопрос
Розробників Сторінка, пользователь 1ua
Сторінка Розробників
Кто по Вашему мнению является самым авторитетным человеком?
Ответ
Ip: 194.44.57.35 - Да

7 ноября 2022

Щокін Валентин, пользователь 1ua
Валентин Щокін
https://static.ukrin...\" title=\"На волині священик від РПЦ стріляв по прихильниках Помісної церкви\" alt=\"На волині священик від РПЦ стріляв по прихильниках Помісної церкви">
У селі Жидичин Ківерцівського району на Волині \nполіцейські вилучили зареєстровану мисливську рушницю у священика, який \nпогрожував прихильникам Православної церкви України і стріляв у їх бік.
\n\n
\n \n

Про це повідомляє https://vl.npu.gov.u...=IwAR0qgLViNPqfx0-sosY8kfp_zHb6MaXprGUSYh_QisD_OgHT8LpJmpjUQJU\" rel=\"nofollow\" target=\"_blank">відділ комунікації поліції Волинської області.

\n\n

\"Поліцейські з’ясували, що у ніч на суботу, 23 лютого, 52-річний \nжитель села Жидичин на території місцевого Свято-Михайлівського храму, \nна ґрунті релігійної нетерпимості, висловлюючи погрозу вбивством особам,\n які там перебували, здійснив чотири постріли з мисливської рушниці... \nПоліцейські вилучили в громадянина за місцем його проживання \nзареєстровану мисливську рушницю, яка належить його 34-річному сину\", - \nйдеться у повідомленні.

Також зі стіни храму вилучили свинцеві дробини від рушничного \nпострілу. Все це направили на дослідження до Волинського \nнауково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

\n\n

Слідчі Ківерцівського відділу поліції за фактом погрози вбивством, \nвчиненої з мотивів релігійної нетерпимості, внесли відомості до Єдиного \nреєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.2 \nст. 129 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає \nпокарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до п’яти років.

Як повідомляв Укрінформ, релігійна громада Жидичина проголосувала за \nперехід до єдиної помісної церкви України. 22 лютого біля сільського \nСвято-Миколаївського храму сталася сутичка між вірянами ПЦУ, які \nнамагалися зайти в церкву, та прихильниками УПЦ (МП) на чолі зі \nсвящениками.

\n\n

Вночі, за заявами свідків, настоятель храму протоієрей Володимир \nГелета відкрив вогонь з вогнепальної зброї по людях, які залишилися \nохороняти церкву. Внаслідок стрілянини ніхто не постраждав.

26 Февраля 2019

³
житель

(засновано 1227р., Населення 1,4 тис. жителів)

Ківерцівський р-н. Село в 7 км від Луцька. Миколаївський монастир, заснований у XIII ст. Складається з Миколаївської церкви (1723, розпис 1913), будинку єпископа (1723). дзвіниці і семінарії (XVIII ст). 1662р. в мо­настирі під іменем монаха Гедеона перебував син Богдана Хмель­ницького Юрій.

18 Февраля 2008


1


  Закрыть  
  Закрыть