Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 1

Запитання
як ти думаєш хто я
Відповідь
Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк
не знаю.

18 січня 2013

Запитання
що потрібно зробить щоб ти спілкувався
Відповідь
Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк
спочатку познайомитись.

18 січня 2013

Запитання
що ти робиш вечорами.
Відповідь
Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк
як коли.

18 січня 2013

Запитання
чому так мало твоїх фотографій за 2012 рік
Відповідь
Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк
ти хто?

18 січня 2013

Запитання
Сироватко Олег, користувач 1ua
Олег Сироватко
Вітаю з Днем народження!
Відповідь
Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк
Велике спасибі! Мені дуже приємно.

1 грудня 2012

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк
Стоїть, заціловане всіма вітрами, Колиска любові і пісня душі. Тут стелеться легко дорога до мами Стежина дитинства веде в спориші. Пісенний мій краю, любов моя вічна Тут пам’ять козацька і слава батьків. Так хочеться довше дивитися в вікна, Вдивлятися в очі своїх земляків…

22 листопада 2012

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк
Буває часом сліпну від краси. Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,- Оці степи, це небо, ці ліси, Усе так гарно, чесно, незрадливо, Усе як є — дорога, явори, Усе моє - все зветься Україна. Така краса, висока і нетлінна, Що хоч спинись і з Богом говори. Л. Костенко

18 січня 2012

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк
&feature=related

12 листопада 2011

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк

           Екскурсія до бібліотеки

Будь-яка бібліотека від сільської до національної виступає локальним хранителем пам’яті людства. Бібліотеки беруть активну участь у процесах  передачі колективної пам’яті від людини до людини, від покоління до покоління. Це зближує їх зі сферою освіти. Залучаючи населення до багатьох своїх заходів та акцій, вони сприяють підвищенню соціальної активності людей, формують у них громадянську свідомість.

    Нещодавно Червонівська сільська бібліотека гостинно відкрила двері  своїм користувачам, учням місцевої школи , даний захід мав назву  «Екскурсія до бібліотеки».

     Присутні ознайомилися з історією книгозбірні, біографія якої розпочалася у далекому 1949 році. В інвентарній книзі за номером першим записано: «21 грудня 1949 року. №1. Панас Мирний. Серед степів. Київ, 1949».  Ця книга і зараз,  як реліквія, зберігається у бібліотеці, адже з неї розпочалася історія існування книгозбірні у селі.

    Приклубна Червонівська бібліотека нараховувала спочатку всього 50 книжок. Пізніше багато книг за свої кошти придбав Михайло Михайлович Яцков, який і відкрив сільську бібліотеку.

     В поповненні літератури допомагали односельчани, які приносили в дарунок власні книги.

     У період з березня 1953 по кінець травня 1968 років Червонівський колгосп ім. Горького придбав для бібліотеки 1725 книг.

     Більше тридцяти років пропрацювала бібліотекарем тут моя мати Фрецюк Павліна Степанівна, яка за добросовісну та довголітню працю була нагороджена медаллю «Ветеран траці».

    Зараз даний заклад культури нараховує 10525 примірників  книг, брошур, періодичних видань.

    Регулярно виходить з друку новий номер альманаху «Моє село- моя колиска…» Його кореспондентами стають всі жителі села, а на сторінках розміщується офіційна інформація органів місцевого самоврядування, місцеві новини, нариси про ювілярів, друковані поздоровлення сімейним парам, що стали батьками.

       Бібліотека планує розпочати ряд книжкових виставок та експозиції “Золота полиця читача” (де будуть представлені улюблені книги читачів з відгуками про них), “В дарунок бібліотеці” ( книги, подаровані бібліотеці, з автографами авторів),  “Бібліотека: мандрівка в часі”.

     Краєзнавчо- етнографічна виставка «Святися наша гордість і краса» зачарувала присутніх своїми вишиванками, національним одягом, керамічним посудом, прядками, рогачами, ціпом, нецками та іншими предметами побуту, кількість яких перевищує цифру 150.

          У виборі книг присутнім завжди допоможуть абетковий та систематичний каталоги, потрібну інформацію можна знайти у фоктографічній, краєзнавчій та стистематичній картотеці статей. Видання, відсутні у фонді, замовляються через МБА з інших бібліотек.

          Користуючись, поки що, домашнім інтернетом, я допомагаю користувачам у написанні рефератів, курсових робіт, сценаріїв тощо.

    Бібліотека отримує періодичні видання: «Вінниччину», «Свободу слова», «Подільський край», «Молодіжну газету Вінниччини», «Сільський вісник», «33й канал», «Саквояж історій», «Страна полезных советов», «Дом в саду», більша частина яких виписана за власний рахунок бібліотекаря.

     Велику колекцію дорогих журналів таких як «Караван історій», «Единственная», «Вона», «Отдохни», «Натали», «Женский журнал» та ін. подарували нам  Мельник Рена та Бояринова Світлана, за що ми їм дуже вдячні.

   Історію села збираємо по піщинкам. У бібліотеці створено альбом «Земля, що плекає таланти», де зібрано матеріали з нашої минувшини.

    Працює центр місцевої інформації.

    До послуг користувачів пропонуємо довідково- інформаційну літературу.

      У вікторині «Чому не потрібно курити, вживати алкогольні напої та наркотики?» активну участь прийняли Богдан Сімачинський, Альона Даніліна, Ліля Оліянчук, Ростислав Франков. Олександра Бартащук, Максим Лебенко.

         Відвідувачам були представлені тематичні полички: «СНІД- ворог непомітний, але небезпечний», «Заради здоров’я,  заради життя», «Ліс- легені планети», «Звитяга солдатська у пам’яті юних» та ін.

       Присутні ознайомилися з бібліографічним оглядом літератури до Дня народження нашого земляка Михайла Михайловича Коцюбинського.

       На згадку про екскурсію школярі у подарунок отримали буклети сільської бібліотеки.

  

6 жовтня 2011

Фрецюк Сергій, користувач 1ua
Сергій Фрецюк
16 лютого 2011 р. мобільна група Барської райдержадміністрації на чолі з М.М.Шевчуком відвідали нашу бібліотеку.За збереження та примноження краєзнавчих матеріалів та випуск альманаху "Моє село-моя колиска..." бібліотекаря було нагороджено грамотою.

28 лютого 2011


... 1




  Закрити  
  Закрити