Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

2

Кубаш Василь, користувач 1ua
Василь Кубаш

Вшановуємо память героїв ділами милосердя

28 серпня в день святкування величного, радісного  і водночас сумного свята Успіння Пресвятої Богородиці Україна вшановує пам’ять героїв, що віддали своє життя за вільну, незалежну Україну, захищаючи її  від лап ворога в 'Іловайському котлі'. Серед них і наш земляк, житель с. Баня Лисовицька, наш герой - Тарас Брус, на честь якого відбулось відкриття памятника в нашому селі, щоб память про цю велику людину, яка прагнула  для своєї країни незалежності, світлої долі та миру, не зникала протягом віків.

         З нагоди цієї визначної події, з ініціативи отця Михайла Коцуровського та учасників ГО  Майдан Стрийщини, учні, молодь, парафіяни села мали хорошу можливість зробити добру справу для своєї держави, а в першу чергу для її захисників згуртувавшись за сумлінною роботою плетіння сітки, яка  врятує не одне життя наших земляків, які захищають нашу країну вже протягом довгих двох років. Активну участь в роботі також взяв брат героя, воїна  на честь  якого й було відкрито памятник – Олег Брус. Також до нас долучилися мешканці з Білої Церкви, які в цей час відпочивати в одному з санаторіїв Моршина, та брали участь у святкуванні. Молодь нашої парафії подарувала нашим воїнам більше десяти маскувальних сіток.

         Під час цієї копіткої роботи ми мали можливість використати свій час з користю в дуже хорошій і дружній компанії спілкувавшись між собою.

 

Матеріал підготували Ольга Гнатик і Богдан Луговий

Світлини Ольги Гнатик

3 вересня 2016

Кубаш Василь, користувач 1ua
Василь Кубаш

3 вересня 2016

Кубаш Василь, користувач 1ua
Василь Кубаш

У неділю, 28 серпня, у селі Баня Лисовицька Стрийського району відкрили сквер імені Тараса Бруса, який загинув під час виходу з “Іловайського котла”.

Про це інформує прес-служба ЛОДА.

На загал також урочисто представили й пам’ятник Героєві, який розташований у центрі скверу. Подія зібрала десятки людей, серед яких рідні, друзі, знайомі та бойові побратими. Також відбулась панахида та освячення скверу українському бійцеві.

Опісля у пам’ять про Героя виступили діти зі школи, де навчався Тарас, а також дитячий фольклорно-етнографічний ансамбль Моршинської школи мистецтв “Джерельце.

Довідка:

Тарас Брус народився 1987 року у селі Баня Лисовицька. Після завершення активних дій на Майдані вирушив у зону АТО, де провів б місяців на Донбасі у складі добровольчого батальйону “Дніпро-1”. Разом із побратимами забезпечував порядок й охороняв блокпости у Дніпропетровській області та на Донеччині. Займався волонтерською роботою в зоні АТО та брав участь у військових операціях.

Тарас загинув у бою під час виходу з оточення міста Іловайськ Донецької області. Він поїхав забирати поранених і, за словами побратимів, врятував 9 чоловік поки його не вразила ворожа куля. Посмертно нагороджений орденом за мужність і героїзм.

http://gazeta.lviv.u... title='Facebook' rel='nofollow' target='_blank' style='box-sizing: border-box; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.2s linear; text-decoration: none; border: 0px; box-shadow: none; display: inline-block; font-size: 32px; padding: 0px 4px; vertical-align: middle; cursor: pointer;'>Facebookhttp://gazeta.lviv.u... title='Twitter' rel='nofollow' target='_blank' style='box-sizing: border-box; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.2s linear; text-decoration: none; border: 0px; box-shadow: none; display: inline-block; font-size: 32px; padding: 0px 4px; vertical-align: middle; cursor: pointer;'>Twitterhttp://gazeta.lviv.u... title='Google+' rel='nofollow' target='_blank' style='box-sizing: border-box; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.2s linear; text-decoration: none; border: 0px; box-shadow: none; display: inline-block; font-size: 32px; padding: 0px 4px; vertical-align: middle; cursor: pointer;'>Google+http://gazeta.lviv.u... title='VK' rel='nofollow' target='_blank' style='box-sizing: border-box; color: rgb(51, 51, 51); transition: all 0.2s linear; text-decoration: none; border: 0px; box-shadow: none; display: inline-block; font-size: 32px; padding: 0px 4px; vertical-align: middle; cursor: pointer;'>VKShare

30 серпня 2016

Запитання
як називаеться церква УГКЦ вашого села . та яка адреса
Відповідь
Кубаш Василь, користувач 1ua
Василь Кубаш
Різдва Пресвятої Богородиці

21 серпня 2016

Кубаш Василь, користувач 1ua
Василь Кубаш

Відпочинок молоді 'живої парафії'

У суботу 20.08 була організована поїздка до Львова. Активна молодь нашої парафії за ініціативи отця – настоятеля Михайла Коцуровського відвідали церкву Ольги та Єлизавети, де своїми молитвами попросили у Бога щедрих дарів Святого Духа на прийдешній навчальний рік. Потім всі дружньо вирушили до аквапарку і мали дуже класний та захопливий відпочинок на різних гірках та атракціонах . Після невеличкої та захопливої  екскурсії Львовом  діти парафії втомлені, але щасливі повернулися додому.

'Я була приємно подивована як сильно виросли і змужніли мої діти.', - п. Галина  Горін,  катехит

'Мені дуже сподобалися спуски з гірок в аквапарку, і Макдональдс.', - Святослав Мельник

'Мене дуже вразила краса мальовничого і привітного міста Львова.', - Юлія Яремко

'Мене вразила краса величного храму Ольги та Єлизавети, в якому я підносив свої молитви до Бога за наш народ.', - Назар Штинда.

'Дивний Господь у ділах своїх: згуртував дітей навколо себе на молитві у храмі та на відпочинку у Львові. Ось як виростають діти Божі,  надія нашої церкви , актив 'живої парафії'. Дякую за дітей і молодь Богові, що їх веде, батькам, що їх виховують, катехитам і волонтерам за їхню жертовну працю. Дякую людям доброї волі, що підтримали цей проект.', - о. Михайло,  парох

Прес-медія центр парафії 'Різдва Пресвятої Богородиці'

бр. Богдан Луговий семінарист

 

21 серпня 2016

Кубаш Василь, користувач 1ua
Василь Кубаш

7 червня 2015

Кубаш Василь, користувач 1ua
Василь Кубаш

Літній табір при церкві Різдва Пресвятої Богородиці у с.Баня Лисовицька – найкращий відпочинок для школярів

   Щоденні заняття, які проводять катехитки п.Мирослава і п.Галина, згуртовують дітей. Учні малюють для воїнів АТО, виготовляють різні аплікації. Проводяться цікаві бесіди на теми виховання, релігії, ігри, розваги.

    Пізнавальною була екскурсія до старої церкви у с. Лисовичі. Діти мали можливість почути розповідь про її історію від  семінариста Ігоря Черняхівського.

    Незабутні враження справила екскурсія до монастиря в Кохавинo (містечко  Гніздичів Жидачівського району) у супроводі  о. Михайла Коцуровського.  Діти з цікавістю слухали розповідь брата – монаха про історію заснування монастиря, про чудотворну ікону Пресвятої Богородиці (Кохавино  є відомим відпустовим місцем Львівщини. Його історія почалася у 1646 році, коли власниця сусіднього села Руда Анна Войнаковська, повертаючись з Жидачева до свого рідного села, побачила на одному з дубів образ Божої Матері. Перед образом зупинилися і впали на коліна і чотири коні, які везли панську карету. Коні вирушили в дорогу лише після того, як пані вийшла з карети і помолилася).

     Ініціаторами створення такого літнього відпочинку були саме діти. Всіх дітей, хто бажає цікаво проводити час, запрошуємо долучатися до нас. Літній табір триває…

                 Матеріал підготувала Лідія Ушак

7 червня 2015

Кубаш Василь, користувач 1ua
Василь Кубаш

7 червня 2015

Кубаш Василь, користувач 1ua
Василь Кубаш
http://www.dailymoti...

24 грудня 2014

Кубаш Василь, користувач 1ua
Василь Кубаш
https://www.youtube....=player_detailpage&v=_qSYPdTlROE

21 грудня 2014


2


  Закрити  
  Закрити