Форум Березового

Теми для публікацій та розмов


Вульє 1ч. (оновлено)
19 квітня 2010 Віктор Наумович

Вульє
13 квітня 2010 Володимир Маринич

Комп'ютер та інтернет Даний сектор життя сучасної мо...
27 березня 2010 (патріот)

Покупка/продажа
19 березня 2010 (12345)

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Запитання
Правда що у Березови багато придурки?
Відповідь
-

8 березня 2019

Запитання
Березово це Голивуд?
Відповідь
-

3 березня 2019

Запитання
Історія села
Відповідь
-

15 травня 2018

Романчук Петро, користувач 1ua
Петро Романчук
Село на першому місці області за кількістю гарних дівчат ... А де фото ? http://1ua.com.ua/sm...>http://1ua.com.ua/sm...>

28 листопада 2016

Андрій Примак

ГІРСЬКІ ПОРОДИ І МІНЕРАЛИ ЯНТАРНОГО КРАЮ

 

У геологічній структурі Рокитнівське Полісся розташоване на західному схилі Українського кристалічного щита, який відноситься до західного схилу Руської платформи. Кристалічний фундамент криється осадовими породами. Кристалічні породи виходять на денну поверхню поблизу сіл Біловіж, Томашгород, Кисоричі, Осницьк, Крута Слобода та ін. Так поблизу сіл Ельно, Грабунь, Переходичі кристалічний фундамент заглиблюється більш як на 200 м.

Виходи кристалічного фундаменту на денну поверхню с. Кисоричі

 

Він тут межує із крайовою зоною Прип'ятського прогину. Український кристалічний щит, утворений докембрійськими породами, на схилах якого розташований Рокитнівський район, в південній частині місцями виходить на денну поверхню. Потужність відкладів антропогенного періоду збільшується із півдня на північ.

Геологічна карта Рокитнівщини представлена докембрійськими не дуже численними геологічними відкладами.

З найдавніших порід слід відмітити відклади протерозойського кристалічного комплексу, які представлені гранітами та гнейсами (в районі сіл Біловіж, Глинне, Березове), поліською серією у вигляді строкатокольорових піщаників, аргилітів поблизу села Купеля, Дубно. Зверху вони перекриті більш молодими породами.

Геологічна будова Рокитнівського Полісся на мапі Рівненської області

 

З палеозойських порід знаходимо девонські відклади мергелю, алевролітів, пісковиків, аргілітів, гіпсів в долині річки Плав на північному заході району.

Мезозойська ера представлена крейдяною системою із сеноманським ярусом у відкладах писальної крейди (Юзефін, Сновидовичі, Біловіж, Томашгород, Дубно).

Велику роль в сучасних фізико-географічних умовах відіграють четвертинні відклади, що мають майже суцільне поширення по всій території Рокитнівського району. Вони беруть участь безпосередньо в будові рельєфу, є материнською породою для утворення ґрунтів, впливають на режим ґрунтових вод і рослинний покрив, у них розташовані корисні копалини.

Однією з найважливіших особливостей антропогенових відкладів Рокитнівщини є розвиток пісків. У складі антропогенових відкладів, крім пісків, зустрічаються суглинки, глини,органогенні відклади, але 

28 лютого 2016

Баланович  Володимир, користувач 1ua
Володимир Баланович
Привіт, земляки!
Мій дід народився в с. Березове. Своєю батьківщиною вважаю Березове хоч народився в іншому місці.
Допоможіть цікавою інформацією, фото про село, околиці (особливо Вільє, де в мого прадіда був хутір), людей. Також як краєзнавця і музейного працівника цікавлять старовинні речі, легенди, перекази та все-все, що стосується історії села...

7 лютого 2014

Наумович Віктор, користувач 1ua
Віктор Наумович
Всіх земляків вітаю з Новим роком і Різдвом Христовим! Щастя, здоров'я, успіхів всім і у всьому!

31 грудня 2010

Ip: 81.23.24.106

Не зовсім розумію слова Антона (еколога) про те, що Рокитнівський р-н 'між селами Березове і Старе Село'. Від Березового до Ст. Села - 24 км. І те, і інше розташовані біля державного кордону України. А щодо урочища Юзефін, то воно теж зовсім не між цими селами. І до того ж за Ст. Селом є ще Вежиця і Переходичі.

27 березня 2010

Ip: 81.23.24.118

У селі Березове - ВЕСНА!!!!!!!

27 березня 2010

Ip: 92.112.95.131

'Юзефинська дача' (§) - урочище

Рокитнівський р-н, між селами Березове і Старе Село. Площа складає 100 га, залишки старовинної садиби (10 га) і 300-500-літні дуби Серед них дуб-патріарх найстаріше дерево в Україні, віком більше 1300р. і діаметром більше 8 м. Росте на 40 км від м. Рокитне. В селі Глинне в урочищі 'Юзефин' знаходиться монастир Іверської ікони Божої матері

2 березня 2008


1


  Закрити  
  Закрити