Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Запитання
ur5hsg@yandex.ru
Відповідь
Сердюк Віктор-Миколай, користувач 1ua
Віктор-Миколай Сердюк
Хай подивуються необізнані - але довожу до їх відома що ur5hsq це унікальне радіоаматорське ім'я, йому нема повторення на усій планеті. І що хотів сказати дописувач довідаєтесь, коли напишете йому листа :) Я теж таке ім'я маю. З побажанням удачі - я, Віктор - UT7GT ^)

27 червня 2015

Сердюк Віктор-Миколай, користувач 1ua
Віктор-Миколай Сердюк

Село Чернечий Яр має своїх славетних земляків.

Іва?н Іва?нович Даце?нко (за іншими джерелами: Доценко), народився 29 листопада 1918 — пропав безвісти 19 квітня 1944 (?)) — Герой Радянського Союзу, в часи Другої Світової війни — заступник командира авіаескадрильї 10-го гвардійського авіаційного полку 3-ї гвардійської авіаційної дивізії 3-го гвардійського авіаційного корпусу авіації дальньої дії, гвардії капітан. За офіційними даними Даценко Іван Іванович досі вважається зниклим безвісти 19 квітня 1944 року Він став прообразом героя фільму Михайла Іллєнка. «ТойХтоПройшовКрізьВогонь », дивний, навіщось злито друкарський набір слів, - ім'я.  Chief Poking Fire Індіанське ім'я,  яким був нагороджений, а не названий, герой картини - Іван Орестович Додока - потомствений козак-характерник, тобто не просто козак, а містик і лікар. Додока на власній шкурі відчув усі тяготи і позбавлення військового часу. Історія героя така. Батько Івана, сам-собі-на-умі козак, тримає в хаті схованку. У ній те, що заборонено владою робітників і селян, - ікони і зерно. З дитячих літ і до свого кінця герой проніс в своїй пам'яті почуття несправедливості до своєї родини, до свого народу, до своєї мови.

Не буду переповідати шлях кіногероя. Знайдіть цей фільм і подивіться. НЕ ПОЖАЛКУЄТЕ!

Підтвердженням реальності героя є публікації відображені в українській ВІКІПЕДІЇ

http://uk.wikipedia....Даценко_Іван_Іванович

Вшанування пам'яті.

В Чернечому Яру, рідному селі Івана Даценка, створений музей славетного земляка. Грамота Президії Верховної Ради СРСР про присвоєння йому звання Героя Радянського Союзу зберігається у Писарівщинському ветеринарному зоотехнічному технікумі, а у Національному музеї історії Великої Вітчизняної війни в Києві зберігаються листи Івана Даценка з фронту. Хотілося, щоби цю інформацію підтвердив хтось із жителів Чернечого Яру.

УКРАЇНА – ВЕЛИКА КРАЇНА! ПІЗНАВАЙТЕ ІСТОРІЮ. СВОГО НАРОДУ І ВИКЛАДАЙТЕ НА СТОРІНКАХ САЙТУ 1ua.com.ua

 http://1ua.com.ua/in...>http://1ua.com.ua/in...

28 січня 2014


1


  Закрити  
  Закрити