Форум Чопа

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 1

Запитання
Розробників Сторінка, користувач 1ua
Сторінка Розробників
Много ли осталось советских и русских названий улиц и памятников?
Відповідь
Ip: 164.92.160.173 - Нет

4 вересня 2022

Запитання
Розробників Сторінка, користувач 1ua
Сторінка Розробників
Где находятся люди, что нуждаются в помощи?
Відповідь
Ip: 164.92.160.173 - Дом престарелых

4 вересня 2022

Запитання
Розробників Сторінка, користувач 1ua
Сторінка Розробників
Где лучшие водоемы для купания?
Відповідь
Ip: 164.92.160.173 - Нигде

4 вересня 2022

Запитання
Розробників Сторінка, користувач 1ua
Сторінка Розробників
Строятся жилые, промышленные здания, кем и где именно?
Відповідь
Ip: 164.92.160.173 - Нет

4 вересня 2022

Запитання
привет.Не могу найти своего родственника. Знаю мало о нём.Зовут Флориан,фамилия вроде Боротей. Мама Ирина.Жили в городе Чоп(сейчас не знаю где.)у кого есть хоть какая нибудь информация,очень прошу ответить.
Відповідь
-

23 червня 2022

Запитання
справка вокзала

Відповідь
-

23 червня 2022

Щокін Валентин, користувач 1ua
Валентин Щокін
ТЕРМІНОВО! Люди вийшли і перекрили трасу Київ-Чоп. Їх все дістало! (ВІДЕО)

Віктор Балога:

Буквально годину тому депутати з пропорошенківської більшості підняли собі зарплату. Приблизно в цей самий час на Закарпатті протестували медики і педагоги, які по три місяці не бачили грошей.

Коли уже нарешті ця бандитсько-злодійська влада буде мати хоча би трохи співчуття до простих людей? Хіба вони не розуміють, що в період, коли люди цілими сім’ями виїжджають за кордон, працювати в українській школі за копійки — це майже подвиг.

І ці люди, як мінімум, заслуговують на те, щоб хоча би вчасно отримувати свою, не саму високу і далеку від депутатської, заробітну плату.

Таким чином працівники медичної та освітньої сфери Воловецького району протестували проти заборгованості по зарплаті за останні 2-3 місяці.

Як інформує власкор Mukachevo.net з місця подій, юлюди ходили по пішохідному переході в межах посту «Нижні Ворота», що на одному з перевалів на межі Закарпатської та Львівської області. Учасники протесту блокували виключно вантажний транспорт, але пропускали легковий та мікроавтобуси.

Акція стартувала близько 17:00, і як наслідок близько 18:00 вже утворилася по обидва боки посту величезна черга з вантажівок. Це видно на нашому відео.

Деталі протесту з місця подій

За дуже приблизними підрахунками, в акції взяли участь близько 50-80 людей. Як вдалося уточнити Mukachevo.net, це працівники освітньої та медичної сфери Воловеччини, які кілька місяців сидять без зарплати.

Водночас, запрлату затримують також і в інших районах краю, зокрема у Хустському, Виноградівському, Тячівському та інших районах. Під удар потрапили медики та освітяни, а також технічні працівники шкіл.

Учасники акції окрім українського прапору тримали в руках плакати з вимогами виплатити заборгованість. Протестувальники вимагали зустрічі з представниками влади.

Причина протесту

Проблема виникла уже доволі давно, і вона пов’язана з урядовими дотаціями на область. Їх уряд начебто перерахував для Закарпаття ще у 20-х числах листопада і обласна рада навіть встигла ці дотації на сесії 30 листопада перерозподілити своїм рішенням між районами. Йдеться про 31 мільйон медичної субвенції та 47 мільйонів стабілізаційної дотації.

Однак, як розповіли Mukachevo.net депутати облради та працівники РДА, фактично ці гроші були перераховані та розподілені лише на папері. Реально на рахунки вони не зайшли досі, й за попередніми прогнозами можливо з’являться лише наступного тижня.

Підсумок

Близько 20:00 після спілкування протестувальників з головою Воловецької РДА Валентиною Роговою було ухвалено рішення про завершення протесту та перекриття траси Київ — Чоп до 17:00 понеділка, 11 грудня. Чиновниця пообіцяла, що до того часу заборгованість буде погашена, а також запевнила протестувальників, що ні на кого з учасників не буде вчинятися тиск, про який на заявляли учасники акції.

Зауважимо також, що станом на зараз бюджет Закарпатської області недоотримав близько 38 мільйонів гривень.

8 грудня 2017

 Кувдяк Михайло, користувач 1ua
Михайло Кувдяк
https://www.facebook... data-ft='{"tn":"k"}' data-hovercard='/ajax/hovercard/page.php?id=135767789793578'>5 канал поширює https://www.facebook...>посилання.
https://www.facebook... target=''>2 год ·
http://f.5.ua/28Ncch... tabindex='-1' target='_blank' rel='nofollow'>
За словами мітингувальників, іншого шляху вирішення питання немає
5.ua|Від https://www.facebook... data-hovercard='/ajax/hovercard/page.php?id=135767789793578&type=article_author_in_shared_link'>5 канал

22 червня 2016

Ip: 92.112.69.98

(Засновано 1281р., 8,8 тис. мешканців)

Місто на р. Тиса і Латориця. Бра­ма України, її найзахідніший фор­пост на кордоні із Словаччиною та Угорщиною. Названий на прізви­ще власників поселення магнатів Чопи (Чапі). Наприкінці XIX ст. че­рез Чоп пролягла залізниця, що зв'язала Угорщину та Галичину. За радянських часів Чоп зберіг свій статус важливого залізнич­ного вузла на перехресті доріг із Трієста в Київ. Тут поїзда міняють колію: з українських 1520 мм на європейські 1435 мм. Чоп - інтернаціональне місто. Написи, вивіски, та й розмови тут двомовні: угорською і україн­ською мовою тут володіють прак­тично всі. Місцевий митний пост 'Тиса' - один з найбільших в Єв­ропі (пропускна здатність 5 000 легкових і 500 вантажних автомо­білів на добу).

Працює 'Аеропорт Тиса'. Велика кількість барів і кафе.

19 лютого 2008

Slon
Slon
Отметка  

25 листопада 2007


... 1


  Закрити  
  Закрити