Форум Долинівки

Теми для публікацій та розмов


Долинівка-Felizienhtal
4 січня 2011

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Тема: Долинівка-Felizienhtal
Німецькі поселення в Галичині

Історія поселення

Коли польський король у 1768 році, хотів зробити реформи, щоб уникнути впливу Росії, справа дійшла до громадянської війни. Це закінчилося в Санкт-Петербурзі угодою в 1772 році, що передбачала поділ Польщі Росією, Прусією та Австрією.Галичина (близько 78 000 км2) перейшла під вплив Австрії і особливо за часів правління Марії Терезії та імператора Франца-Йосипа II в 1836 цей вплив був дуже сильний.

17 Вересень 1781 був за імператора Йосипа II видається , що дозволив переселення на Галицькі землі. Вони послужили основою для поселенців в наступні роки. Нові фахівці сподівалися поліпшити своє катастрофічне економічне становище, а держава в свою чергу сподівалась на підсилення економічно слабких на той час регіонів Галіції.

Так званий, Указ Терпимості 1781 дозволив в перший раз, переселення 'невірних', що пояснює високу частку протестантів серед переселенців в Галичині. 

Після смерті імператора Йосифа II в 1790 році закінчились і його  великі Колоніальні роботи. Було втрачено інтерес до подальшої колонізації. Тільки при імператорі Франца Йосипові II було відновлено поселення німців в Галичину, але умови були набагато гірші, ніж при Йосипі II.

У період між 1811-1848 оселялося багато приватних домовласників, більше фермерів і лісників з чеських лісів і області Хеб було засновано зокрема і поселення Felizienthal на маєтку господаря Карл фон Сейфа, а також села Annaoberg (Нагірне) та Karlsdorf (біля сучасного с.Климець)

Переклад з німецької: Станіслав Шух
Матеріали: http://www.felizient...

4 січня 2011


1


  Закрити  
  Закрити